- Член од
- 30 март 2018
- Мислења
- 1.457
- Поени од реакции
- 1.883
Не знам откај таа помисла дека јас се шлепам во постапката пошо уплатив пари според бројот на акции во моментот на организирање. Уште чекам овој другиот да си го испочитува зборот и да ми ги врати парите. Јас немам никаква обврска спрема никого, а други имаат спрема мене.Како бе можиш вака лесно да се расфрлаш со епитети? Ти имаш некаков доказ за тоа или така само како жените на чешма нешто да напишеш?
Ти си само free rider во целата постапка. Користиш се она што другите во борбата за акционерски права го прават. 2 тужби, уште една постапка...
Сите тие твои борби со ветерници како завршија? Со 0 придонес во случајот. Дури можеби и негативен, пошо само се расфрлаш со недоиспитани работи и шпекулации.
Согласно Законот за преземање акционерски друштва, уште во моментот Весна ја купила првата своја акција во мај околу собранието, тие како поврзани лица морале да дадат понуда за преземање. И токму тука се гледа поквареноста на оние што продале. Тие 10-20 години ниту продавале ниту доаѓале на собранија, ниту се интересирале, а демек баш у тие неколку дена сите решиле координирано да распродадат и тоа баш по 16.000. Сигурно сите биле контактирани да продадат и се договорени којзнае колку гпоолеми цени, а остатокот од износот поминат преку берза веројатно им е доплатен во кеш.
Ти кажал ли овој „ерменски инвеститор“ дека му дале понуда и дека ќе продаде пола од своите акции и сите на синот? Или пак Хрватите ти кажале ли дека им понудиле да ги продадат? Те известиле колкушто и ти си ги известил за првостепената пресуда. Ти дале пари за адвокатски трошоци, а мораа од мене да дознаат за негативната пресуда.
Од тие вработените ќе ги откупи и по денар, а во кеш може да им даде и по илјада евра од акција. Сега ќе надминат 95% и ќе уследи понуда за преземање, такашто тој дрвен адвокат нека почне уште сега да пишува судска забрана до правосилно решавање на сите кривични и граѓански постапки коишто имаат огромно материјално значење на цената пошо се за износ од околу 2 милиони евра. Ионака рочиштето во повторената постапка ви е закажано дури за догодина.
Сите што со незаконски и неморални постапки ми нанеле и ќе ми нанесат финансиска штета во оваа работа, освен што доживотно ќе ги лаам пред секого, во текот на кариерата ќе ми се укажат многу прилики да им нанесам и многукратно поголема финансиска штета. Доколку противправно се спроведе откуп по пониска цена, нема да се заврши на тоа, туку ќе остане огромен долг којшто во иднина ќе се наплати и преплати!