Рамна Земја?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.198
Поени од реакции
5.418

Georges Lemaître, (born July 17, 1894, Charleroi, Belgium—died June 20, 1966, Leuven), Belgian astronomer and cosmologist who formulated the modern big-bang theory, which holds that the universe began in a cataclysmic explosion of a small, primeval “super-atom.”
"Ја формулирал модерната "биг бенг" теорија..." католички свештеник кој станал научник на почеток на 20 век. И ова треба да се земе како некаква сериозна наука.?
Од средината од XIX-от век, Римската Црква запаѓа во криза во своето јавно дејание и влијание (поради појавата на марксизмот и дарвинизмот, зачетоците на сциентизмот, а пред нив на емпиризмот, рационализмот, материјализмот и просветителството) а потоа потпаѓа и под влијание од банкарските фамилии (Ротшилди) од кои позајмува пари за да опстои како битен општествен фактор.

Од крајот од XIX-от век, Римјаните ги прифаќаат сите (псевдо)научни сознанија и ги интегрираат во својата религиозна доктрина како да се нивни учења па не е за чудење ако Папите (особено овие пар последни, кои ги паметиме или кои се живи...) наместо да проповедаат духовност, се забављаат со еволуцијата, со крштевање на Марсовците, со теориите за „ова„ и за „она„, небаре се верски битни...

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.191
Поени од реакции
9.904
Не, во твојот универзум не треба ниту некој бара од тебе да знаеш или прифаќаш било каква наука. Се е лага само христијанската догма дека Земјата е центар и најбитно нешто во универзумот е вистинска наука јер Христос...

Држи се до еврејската догма која ја презеде христијанството и исламот и тоа нека ти биде реалноста. Батали наука која не те интересира бидејќи бара работа, не гледање и со тоа разбирање на нештата.

Да се држиш до религиските теории тие се најдобри и непроменливи, доказ за веродостојност. :coffee:
Некој мора и тоа... Уживај што се напнуваш, темава е за да биде мистерија и зезање.
Колку "наука" ти треба за да сфатиш дека водата секогаш го наоѓа своето ниво и дека е секогаш рамна кога е во мирување? Водорамно познато? А твојата "наука" вели дека светот во кој живееш е 70% вода. Зар не е логично дека само водата го побива Хелиоцентризмот а не па и нешто друго?

Член од
3 септември 2022
Мислења
66
Поени од реакции
25
Колку "наука" ти треба за да сфатиш дека водата секогаш го наоѓа своето ниво и дека е секогаш рамна кога е во мирување? Водорамно познато? А твојата "наука" вели дека светот во кој живееш е 70% вода. Зар не е логично дека само водата го побива Хелиоцентризмот а не па и нешто друго?
Трол

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.191
Поени од реакции
9.904
Немам што да кажам на темава повеќе, премногу ја сметам за празна, смешна да не кажам... Добро е што е во мистерии.
Нема потреба ништо повеќе да кажеш...
Затоа што не ти одат во прилог доказите што се на страната на рамна земја а во исто време го побиваат Хелиоцентризмот. Само водата го побива Хелиоцентризмот а башка други докази кои се во прилог на рамна земја.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.321
Нема потреба ништо повеќе да кажеш...
Затоа што не ти одат во прилог доказите што се на страната на рамна земја а во исто време го побиваат Хелиоцентризмот. Само водата го побива Хелиоцентризмот а башка други докази кои се во прилог на рамна земја.
Takae, so gospoT napred.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Takae, so gospoT napred.
Они со нивното тумачење си тапкаат во место, ама вие од новите модерните еони, наместо напред, назад не носите :mad:

Ја си мислев дека ќе биде 1 чекор назад, 3 напред, нели нови, модерни, посовршени, па ај мора да се плати некоја цена, ама па кога ќе ми текне теткава што напишала, дека центрифугалната сила е основата, јасно е дека следи уште поголема катастрофа за светов и тоа заслужено:
1663003683579.png

Центрипетална и имплозија се природните принципи по кои планетава функционира за да има совршена ритмичка балансирана размена и напредок, а не центрифугална и експлозија.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.321
Ах... „ние, новите...“
Ти со твојата омраза одиш многу понаназад бидејќи не сакаш да читаш книги туку да гледаш видеа каде што некој лапа фалуси за да оцрни нешто и намерно касапи цели пасуси за да ти каже да бе сатанисти се сите, ајде ќе бидеме христијани, најдобро е тоа! Каде бре сине, ти напна со мене толку?

Лош ти е цитатот, искасапен е - но тоа е разбирливо. Сигурно на видеово некој јаде слатки за Блаватска и нејзината „тајна доктрина“ (многу тајна штом е во книга) :)
Најди ја пдф книгата и ќе видиш што се има измеѓу овие реченици (и на што се коментар истите од страна на Блаватска) и како е изградена оваа книгата во неколку томови. Вака, ништо не добиваш и те разбирам што ми зборуваш кога нештото е вака дадено... затоа јас не верувам на јутјуб дрдорковци ако не сум ја прочитал книгата за која зборуваат или философијата за која кршат јазик да ја оцрнат.

Од друга страна, тошозофија - ништо посебно. Воопшто не ме интересира мене тоа.
Исто блато како и стариот еон. Христијански мистицизам измешан со сешто, но такво било времето кога Блаватска зборувала за нештата... :)
Но сепак е таа предвесник на Телема. :) ПО една друга линија.

И ти бараш кај Блаватска наука?
The Secret Doctrine, the Synthesis of Science, Religion and Philosophy, is a pseudo-scientific esoteric book.

Од друга страна не разбираш што сака да каже Блаватска за езотериската смисла на „центрифугална сила“ бидејќи мастурбираш на видео клипови на јутјуб кои ти ги задоволуваат ставовите кои ги имаш за се околу тебе. Прочитај ја книгата.
Повеќе веруваш на некој од јутјуб отколку на книгата напишана од авторот
за кој што зборува некој во видеото. Сакаш некој да ти каже дека да така е Бафра како што ти зборуваш... не читај јас ќе ти потврдам дека е така. Зошто така?

Читај ги мислите на оние кои ги мразиш, за да ги разбереш и престанеш да ги мразиш заради догми.
Поздрав :)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.191
Поени од реакции
9.904
Само во "биг-бенг" теоријата една експлозија го создала светот од најмала клетка пред 14 милијарди години(кој ги изброил?)но сега во денешно време не можете да најдете нигде во природата еден пример каде експлозија создава нов свет. Еј ЕКСПЛОЗИЈА ццц... Во што верувате вие њу ејџ верници...страшно!

Attachments

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Ти со твојата омраза одиш многу понаназад
Многу педерски од твоја страна што наметнуваш самиот некои работи, но добро, њу ејџ познати сте по промовирање на педерлукот. Да имам омраза треба или да сум свештено лице во МПЦ или религиозен фанатик, а не сум, па многу педерски од твоја страна.

Од друга страна не разбираш што сака да каже Блаватска за езотериската смисла на „центрифугална сила“ бидејќи мастурбираш на видео клипови на јутјуб кои ти ги задоволуваат ставовите кои ги имаш за се околу тебе. Прочитај ја книгата.
Повеќе веруваш на некој од јутјуб отколку на книгата напишана од авторот
за кој што зборува некој во видеото. Сакаш некој да ти каже дека да така е Бафра како што ти зборуваш... не читај јас ќе ти потврдам дека е така. Зошто така?
Не ти е проблем да тврдиш (наметнуваш, лажеш) дека ве мразам и мастурбирам, но проблем е да кажеш што била смислата на центрифугална сила или па дека тие 10 точки не се реализирани... Повторно, многу педерски од твоја страна. Немам омраза, за разлика од тебе, каде во секој твој пост постои омраза и исмејување на христијанството. Не мастурбирам, а и не гледам поента од тоа што пробуваш на педерски начин да ме оцрнуваш ( и да е така, еден куп твои колеги истото го прават, па пак сте си заедно), освен дека има некоја вистина во напишаното!!! :D

Читај ги мислите на оние кои ги мразиш, за да ги разбереш и престанеш да ги мразиш заради догми.
Читам од многу луѓе, но кога ќе налетам на автор каде мислите му се сакам речам, не знам кажам, или демек симболики, прекинувам со него, ем бескорисно, ем може да бидеш насамарен.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.198
Поени од реакции
5.418
Само во "биг-бенг" теоријата една експлозија го создала светот од најмала клетка пред 14 милијарди години(кој ги изброил?)но сега во денешно време не можете да најдете нигде во природата еден пример каде експлозија создава нов свет. Еј ЕКСПЛОЗИЈА ццц... Во што верувате вие њу ејџ верници...страшно!
Нешто не е у реду со приказната за „големата пукотница„...

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.321
Не ти е проблем да тврдиш (наметнуваш, лажеш) дека ве мразам и мастурбирам, но проблем е да кажеш што била смислата на центрифугална сила или па дека тие 10 точки не се реализирани... Повторно, многу педерски од твоја страна.
Имаш омраза. И тоа се гледа од недостатокот од интерес да провериш кој што зборува за нештата и зошто и дали се така како што вели... мастурбираш на нечии видеа бидејќи ти го задоволуваат ставот кон одредени теми, за кои немаш поима. Ниту ќе имаш...

Мразеш и мастурбираш на невистини и не те интересира езотерија, туку само јадење слатки.
Научи ги хиероглифите и нема никој да те насамари. Но треба работа за тоа нели... не видеа и „автори“ по јутјуб кои те лажат како дете во пелени.
Продолжи. Тука сме ние... :coffee:

Нема што јас да те учам што сакал да каже некој. Не мислам да те поддучувам. Штом за тебе овој „цитат“ што го бувна од некое видео од јутјуб и ти е веродостоен и не си побарал да видеш реално што и како е кажано - што има јас да ти туркам нешто во умот кога ти немаш потреба од тоа? :)

Мисли малку... полесно ми е да ти кажам се за книгата и за нештата, отколку вакви муабети, но омразата што ја имаш ми е кочница и мора вака - да не знаеш ништо и да си продолжиш по патот кој си го туркаш. :coffee:

Ние, од новиот еон - ќе одиме „наназад“ (според тебе) наместо да тапкаме со идеите на црквата дека земјата е центар, човештвото во универзумот е највредното нешто, земјата е рамна и водата како на небото така и на земјата :)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Имаш омраза. И тоа се гледа од недостатокот од интерес да провериш кој што зборува за нештата и зошто и дали се така како што вели... мастурбираш на нечии видеа бидејќи ти го задоволуваат ставот кон одредени теми, за кои немаш поима. Ниту ќе имаш...

Мразеш и мастурбираш на невистини и не те интересира езотерија, туку само јадење слатки.
Научи ги хиероглифите и нема никој да те насамари. Но треба работа за тоа нели... не видеа и „автори“ по јутјуб кои те лажат како дете во пелени.
Продолжи. Тука сме ние... :coffee:

Нема што јас да те учам што сакал да каже некој. Не мислам да те поддучувам. Штом за тебе овој „цитат“ што го бувна од некое видео од јутјуб и ти е веродостоен и не си побарал да видеш реално што и како е кажано - што има јас да ти туркам нешто во умот кога ти немаш потреба од тоа? :)

Мисли малку... полесно ми е да ти кажам се за книгата и за нештата, отколку вакви муабети, но омразата што ја имаш ми е кочница и мора вака - да не знаеш ништо и да си продолжиш по патот кој си го туркаш. :coffee:

Ние, од новиот еон - ќе одиме „наназад“ (според тебе) наместо да тапкаме со идеите на црквата дека земјата е центар, човештвото во универзумот е највредното нешто, земјата е рамна и водата како на небото така и на земјата :)
Што друго имам освен омраза и дека мастурбирам... веќе кога сметаш дека ме знаеш, дај сподели повеќе, да се осознаам себе си :гик:

Исто ти е однесувањето со оние од "старите" еони, кога малку ќе те пецнат во личните верувања. Не ни може да си различен, оти таква е човечката природа, џабе ти е модерната (јагнешка) руба, кога не си "глимер".

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.191
Поени од реакции
9.904
Они со нивното тумачење си тапкаат во место, ама вие од новите модерните еони, наместо напред, назад не носите
Каде да те носат напред? Во откривање на нови "универзуми" или "планети"? :pos: Зависи што значи напред за тебе... Можеби токму она што ти мислиш дека е некаков напредок е всушност уназадување...

Kajgana Shop

На врв Bottom