Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Голманите топ, ама сума сумарум најлоша утакмица од ко е почната сезоната. Среќа заврши добро на крајот.

После толку "јавно" изиграни утакмиџи на тв преноси, нормално дека имаја тие време да се спремат, и која постава Валтер да ја уфрлеше одма знаеја како да се постават, односно на кои наши слаби страни или мани да ќарат. Се знај слабоста на среден бек(ови) и затварањето на шутерите.
Мора малку да поработат или да погледат снимки како Перич то го праеше,па со крила појќе проигрување, и доста е појќе со играч плус не знат убав вишок да изработат.
Но ко беше Перич тогаш пак шутерите беа чорба...Сега е обратно и МНООГУ подобро, шутерите играт супер во два правци, и плус добра одбрана. Браво за Хосни и Суси.
Али мора да се спремиме пак ќе речам кога ќе ги затворат, мора средниот бек да отвори дали со пикер или крила или шутерите со скок шут место на гол, да изиграт со крила....
Можеби требаше од старт Талески да го затворат како на крајот и Моралес и немаше вака да биди.
Иако мислам и Начевците претераа овој пат...Па до кога тие ќе судат. Ајде еднаш Битолски судии нека судат па да видиме како е, па стварно во странство си судат по ПС а дома ептен неизблансирано. се губат. Апла топки за нив или чекање пасивен дури не поентират.
БРАВО МОМЦИ!!! 2 титули од старт, вакви биле онакви ТИТУЛИ СЕ ТИТУЛИ.
И во навивачки аспект два пати ги добиваме БРАВОС ЗА СИТЕ ЧМЕМБАРИ И УЛТРАС!!!
Одиме напред, да се уиграт уште малку и на зима да пробаме да го вратиме Перич:P или да бараме добар среден ако остани играва пак иста.

Последно уредено:
Многу слабо нашите денес...Многу под очекувањата. Едино добро нешто шо е, то шо во минатото сите трилери сме ги губеле, во овие 2 месец истите ги добиваме. Да се надеваме само лош ден дека им беше.
За публиката, (y)
Иако јасно е дека не беа сите ултраси, беа сите навивачи. Покажавме љубов кон клубот. Доминација на трибини

Kizic Ckembarooooooooo :pijani::pijani::pijani::pijani:
Abe dosta brcite za igrata si ima koj da se duma za to potocno trenerot!
Vaka se gleda goleminata na igracite i klubot koga igras so maka ama maski pred se! Zato i ja dobivme utakmicava iiiii ednostavno slaveteeee neka mu kisniiiiii na skopjancinjata :pijani::pijani::pijani:

Бековите денес можеби најслаба утакмица, посебно Сери. Многу малце шутеви од надвор.
Ама на крај најбитното е шо ја добија.

И за крај одиме сите @kano педер, Пелистер алеее алеееее.

Луѓе не знам шо очеквате после еден месец тренинг со 8 играчи нови а старите 2 години во зимски сон беа со Бабиќ. Супер си е се засега, Ларс ја стегна одбраната и во непад имаше неколку интересни акции шо му ги продаде, пример брзо изведените 9 метри после исклучување ко беше пасот до Костевски одма го напрај престап.

Поголем проблем се судиите, моментално има 3 судиски двојки со ЕХФ значка и само педериве скопски судат дербиња. Како се другите добри да судат европски утакмици а овде не му се дава ни едно дерби. И како тие да напреднат? Не дека се другите две двојки од Битола ама ова шо го прат Нечевци е претерано, не дупат во здрав мозок. И тој делегатот да не го заборавам со исклучувањето, се да му ебам шо му моча клекнато низ дома. Додуша и ние сме криви, одамна нема јадено ќотек ни судија ни делегат.

Со Карапалевки и Мишевски на среден , неможи да ги надиграме . Шо прајме ако земат уште 2-3 играчи , а ќе земат сум сигурен и тоа среден и десен бек.
Дека треба време за нашиот тим да се доуигра треба , ама дека ни фалат уште играчи ни фалат .
Среден мора да се земи за почеток .

Среден бек е MUST!
И не било каков, туку некој шо ќе прај разлика на терен.
Денес реално Ларс ја измеша екипата и за малце ќе ја однесеше утакмицата упм.
Наместо да ги уморваме и надтрчваме, ние со лазење одевме од гол на гол.
Плус нападот потфрли скроз и среќа шо ја сцртија утакмицата нс крај, иначе ќе беше резил невиден.
Десен бек фали исто така... Неможи бе со Хосни само 60мин и нпред и назад. Кај и да е со вакво темпо ќе се повреди.
Велковски се знај кога се враќа на терен? Мада и ко ќе се врати, нема да биди многу корисен.
Два играчи фалат за да склопи мозаикот и да бидиме комплетни на секоја позиција.
Дејвис е ок за одбрана, ама за во напад е мизерија.
Шо е работата со Павле? Зошто воопшто не добива шанса? Пример денес можеше да го пушти неколку напади да проба со него, барем се пробива и има силен удар.
Ако не планира да го користи Ларс, за кој кур го зеде ов вториот тим. Вака само нив ги осакатија а тука немаат никаква улога со Емилијан.
Има некој ситници шо треба да ги корегираат ако сакаме подобар пласман во ЛЕ.

Нека овај меч биди предупредување за периодот шо следи. Нема опуштање, треба уште многу да се работи со екипата.

Za utre samo flaster na orkata i tolku od 1961 ako go ostat grdiot ke treba golmanite da ja resat i se mislam pointeresno ke bidi nadvor od salata namesto vo salata [emoji16]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Cestitki za trofejot neka se broj [emoji3515]
Ne e za sreden bek kolku so ne igrame flaster na orkata oti nemaat drug igrac kaj niv fali sreden ako donesat e togas go ebavme ezot no kako so rekov prethodno golmanite ke resat a Kizic e zver a sudenjeto e kriminal dva pati gi vratija od umreni inaku ke ja resevme uste mnogu porano no so nacevski i nikolov vaka ke bidi na sekoe mora da se baraat sudii od stranstvo i da gi gazime ako ne ke ne gazat treto nema!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Топ утакмица, супер атмосфера, една рака апчиња испивме на крајот добро е шо се израдвавме.

На среден бек сме најтанки, а Павле не добива шанса, Танковски денес пак катастрофален, лоши асистенци, изгубени топки. Дејвис исто така очаен.

П.С. Добив инфо дека до крајот на Септември му земаме на 1961 еден од тројцата најдобри ракометари, а нашите се то го спремат како бомба за крај на преодниот рок, со то дополнителни 1961 ќе си замини во историјата и ќе биди на рамниште со Кисела Вода и ќе ги плаќа сите гревој за тоа што години беше државен проект. Името на ракометарот нема да го октријам сега за сега, ако некој друг го има истото инфо нека ја ПУКНИ БОМБАТА.

П.С. То малото Бојан кефој беше и стварно опасно е, овај играчот вервам дека тој ќе го носи (ако воопшто дојди ќе видиме).

За Столе скандирањето е вистина добро, добро звучи интересно е, ама мислам дека чоекот не не хејта нас, нема ништо лошо речено, не провоцира. Ако на некој треба да му се кара ТО Е БОРКА, вреќата од 120 кила полна со лајна, него, секоја утакмица провоцира и се расправа со публиката. БОРКО ПИЧ*О ДА ТИ ЕБ*М СЕ !
Поодвратен ЛИК од Боркица не постој, одвратен смрден...

Како беше она, кога сакам пливам, кога сакам се сунчам :cool:

Ja gledav sega snimkata mozi fali sreden kaj nas za vo napad ama Dejvis vo odbrana iskina posebno denes go ubi nacisto Morales coekot si gi zasluzva parite samo so igrata vo odbrana!

Uste da kazam deka sme pojaki od lani barem vo odbrana i psihicki mozi da se vratime po losi sudiski odluki

Последно уредено:
Топ утакмица, супер атмосфера, една рака апчиња испивме на крајот добро е шо се израдвавме.

На среден бек сме најтанки, а Павле не добива шанса, Танковски денес пак катастрофален, лоши асистенци, изгубени топки. Дејвис исто така очаен.

П.С. Добив инфо дека до крајот на Септември му земаме на 1961 еден од тројцата најдобри ракометари, а нашите се то го спремат како бомба за крај на преодниот рок, со то дополнителни 1961 ќе си замини во историјата и ќе биди на рамниште со Кисела Вода и ќе ги плаќа сите гревој за тоа што години беше државен проект. Името на ракометарот нема да го октријам сега за сега, ако некој друг го има истото инфо нека ја ПУКНИ БОМБАТА.

П.С. То малото Бојан кефој беше и стварно опасно е, овај играчот вервам дека тој ќе го носи (ако воопшто дојди ќе видиме).

За Столе скандирањето е вистина добро, добро звучи интересно е, ама мислам дека чоекот не не хејта нас, нема ништо лошо речено, не провоцира. Ако на некој треба да му се кара ТО Е БОРКА, вреќата од 120 кила полна со лајна, него, секоја утакмица провоцира и се расправа со публиката. БОРКО ПИЧ*О ДА ТИ ЕБ*М СЕ !

Шише вода не треба да земиме од кај нив не па играч...
Посебно не она шанкурето од Крушево.

Што бе Карапалевски или Мишевски ке ги земаме? Инаку другите не вредат освен голманот а таму сме добро покриено. Талевски 10 гола од 20 шута Моралес пред пензија душа нема на почеток на сезона не па камоли на крајот. Или можи Манасков кој сам кажа по пропаднати два трансферс ко немаше каде да оди ошол во 1961 ко жбитаче е напраен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom