Едино за што тука јас не бев сигурен беше твојата моривација ама еве дега ми е јасно
Ова останува да го видиме оти ако се потприме на твојата генијална проценка уште во мај колабираа украинските линии еве месеци подоцна не само што не се колабирани туку и офанзиви тераат а кон русија итаат километарски колони бегалци
Е овде се состои сета поента на целото ваше дејствување овде на форумов, како си го скоцкал алал да ти е. Овде лежи зајакот всушност, не дека вие сте русофили, ниту руската култура ја знаете ниту на русин сте се прилижиле некогаш, грото од вас немаат никаква перцепција за русија сем путин гол кај што јава мечки. Вие само го мразите западот од дното на душата, на тој замислен ентитет кој вие го замислувате како една целина вие му ги припишувате сите порази и неуспеси на Македонија. Од таа огорченост извира сето ова. И зато сте смешни, оти јас го зборувам ова од прв ден, кажи си бе другар речи јас го мразам западот, рацеве ми се стресуваат само кога ќе помислам да бог да се запалио. Сакам да го видам каде пропаѓа и патат западњаците и затоа сум за русиве, уствари к*р ме боли за русиве само да се распадни западов. Ама вие наместо тоа од прв ден морализирате и се правите кловнови измислуваќи глупави оправдувања за да оправдате нешто што е неоправдливо, оти се смени сега играта и сега вашите сакани го прават истото што го правеше америка а вие против тоа цел живот серете. Ако го речевте тоа што го пишав погоре никој не ве чепка тоа е , ама наместо тоа овде вие се скапавте правење ментални салта.
Бидете реални, одбирате еден монструм оти го мразите другиот а не дека е некој морал и правдина во прашање…
Не постои добра империја, не постои праведна империја, не постои чесен владетел со апсолутна моќ, и тоа е целата филозофија тука.
Никој не ја мрази Украина, за жал истата e само колатерална штета, и случувањата се само и само последица на политиката водена од корумпираните политичари финансирани повторно од западот.
Америка ја претера и затоа 70% од светот ја мрази од дното на душата, не дека тие што ќе дојдат после нив ќе се поарни, али овие не се трпат повеќе.
Ги исцедија ресурсите од цел свет, уништија цели нации оти им прдна на таквото, и се мешаат буквално во сечија внатрешна политика.
Со технологијата која е наметната веќе го контролираат и приватниот живот на секоја особа (Google, Microsoft, Apple, META).
Е во вакви моменти е добро да се има баланс, т.е ако сакаш да имаш каква таква рамнотежа во светот мора да имаш барем 3-4 играчи кои се приближно исти, и ќе мора да припазуваат што прават и како прават затоа што некој друг ќе им диши во врат.
И да, Америка е виновна за мнозинството на проблемите во Македонија, особено сите заебанции што ги имаме со шиптаpите, и зголемената корупција е плод на нивната политика.
Да не се мешаа во 99та и да не ја бомбардираа Југославија немаше ни да имаме толку шипци во државата, да не се мешаа во 2001ва ќе ги средевме проблемите како ние умееме во неколку месеци, и сега немаше да имаш по 25+ проценти неписмени идиоти вработени поради рамковен, продавање на дрога на секој чекор, пукање со калаши на 2км од строг центар на метрополата, уништени градови и раселелување на Македонците од Западна Македонија.
Проблемот е што тие нивните проблеми ги проектираа насекаде низ светот, приказната за угнетените малцинства е од кај нив затоа што: прво ги третираа црнците како робови и ги множеа со нула, го збришаа домородното население и мораше да му дадат резервати со посебни правила на игра, ги третираат латиносите/мигрантите како најголемо ѓубре. Е ако тие правеле злодела, не значи дека сме правеле и ние. Јас не се сеќавам кога шиптаp/било кој друг народ (домороден) бил третиран различно во нашата држава од тоа што се третирани останатите (барем не во независна Македонија, што правел Тито не е мој проблем).
Не е ни навивање, ниту пак поддршка, едноставно во случајов Русија не смее да изгуби и мора да ги употреби сите средства што ги поседува, па макар тоа да значи и бришење на Украина од светската карта и употреба на нуклеарно оружје.
Ако не го сторат тоа јенките ќе земат уште поголем замав, веќе трупаат оружје во Полска и истото ќе се случува во Украина, а рачунај од тие две држави може да се гаѓаат цели во речиси цела Азија.