Продал твојот најголем ко-тужител пола од своите акции на г-ѓата Кутревска и тоа во деновите околу минатото собрание. Се надевам само дека му дале уште барем толку пари у кеш на рака затоа што цело време „мудро“ ја спушташе топката и ги умртвуваше активноститеПрегледај го приврзокот 344164
На Кутревци им фалат уште 468 акции да стигнат до 95%.
Дарио има 190, што би значело уште 278 акции. Релативно малку, но тие најтешко ќе се соберат.
Јас не продадов ниту една акција, нити луѓето околу мене што на некој начин сум и влијаел да купат акции од PKB.
Сакаат да ја делистираат? Во какви игри сте влегле Ми збореше еден пријател од форумот да купам јас веднаш ја шкартирав како неликвидна и без дивиденда. И добро што го направив тоа сега ќе си имав работа со мафијаши.Прегледај го приврзокот 344164
На Кутревци им фалат уште 468 акции да стигнат до 95%.
Дарио има 190, што би значело уште 278 акции. Релативно малку, но тие најтешко ќе се соберат.
Јас не продадов ниту една акција, нити луѓето околу мене што на некој начин сум и влијаел да купат акции од PKB.
Секој си има своја математика во инвестирањето. Не ми беше намерата да коментирам нечие купување или продавање во минатото. Туку што од денес? Според мене, не вреди да се продаде на оваа цена. И дека ќе има подобра понуда и цена затоа и јас не продавам.Продал твојот најголем ко-тужител пола од своите акции на г-ѓата Кутревска и тоа во деновите околу минатото собрание. Се надевам само дека му дале уште барем толку пари у кеш на рака затоа што цело време „мудро“ ја спушташе топката и ги умртвуваше активностите
Сакаат да дадат јавна понуда и целосно да ја презематСакаат да ја делистираат? Во какви игри сте влегле Ми збореше еден пријател од форумот да купам јас веднаш ја шкартирав како неликвидна и без дивиденда. И добро што го направив тоа сега ќе си имав работа со мафијаши.
Автоматски споено мислење:
Наравоучение за сите кајгана инвеститори не гледајте само фундаменти. Видете ликвидност и сопственичка структура.
Како бе можиш вака лесно да се расфрлаш со епитети? Ти имаш некаков доказ за тоа или така само како жените на чешма нешто да напишеш?Какво морално дно е професор на правен факултет така да ги изигра ко-тужителите и зад сцена да си направи дил што потенцијално вклучува исплата у кеш. Не е ни чудо што излегуваат морални инвалиди од „еминентните образовни институции“ коишто се најголеми легла на корупција и непотизам. Којзнае колку испитни оцени се купени и продадени на ист начин. И овие Хрватите што изиграваа по форуми големи инвеститори му фолдираа и распродадоа удели од по само неколку десетини илјади евра.
А нормално дека цена од 16.500 е смешна кога реалната вредност е накај илјада евра.
Беспари.Користи ли некој мТрејдер или еТрејдер преку КБ за да ми каже колку чини таа услуга.
Корисно инфо. Сепак за разлика од Брокерите од КБ од кој треба да се криеш и треба да им платиш месец дена, другите брокери оваа можност ти ја кажуваат уште првиот ден.Беспари.
Всушност има цака инаку е 413 денари месечно. Напиши еден мејл на kbbroker@kb.com.mk и побарај да ти дадат etrader акаунт за 1 месец, ниво 1 (види attach). Штом ќе уплатиш и штом ќе ти доделат user и pass за etrader, веднаш побарај линк за mtrader. Ако нешо те бафтаат пиши ми јас ќе ти дадам. После еден месец на etraderot ќе изгубиш привилегија да гледаш длабочина но не и на mtraderot, вториот не можат најверојатно да го ограничат и ти останува про-боно на неопределено со сите налози за длабочина. Секако, сево ова си го ќутиш пред брокерот и наивно си бараш се шо ти пишав степ-бај-степ.
#КоПитаНеСкита
Ако во Македонија некој го прашува Менаџментот дали да се котира нивната акција на берза, моментално ќе беа котирани само две компании.И треба да ја тргнат од берза, се познава со години дека немаат никаква желба компанијата да биде јавно котирана.
Последно што знам е дека ми побараа 700 денари месечно, што за мене е многу бидејќи немам многу трансакции. Не ми требаат напредни опции ама глупо е да пишувам овде постојано кога ми треба информација за цена на некоја акција.Беспари.
Всушност има цака инаку е 413 денари месечно. Напиши еден мејл на kbbroker@kb.com.mk и побарај да ти дадат etrader акаунт за 1 месец, ниво 1 (види attach). Штом ќе уплатиш и штом ќе ти доделат user и pass за etrader, веднаш побарај линк за mtrader. Ако нешо те бафтаат пиши ми јас ќе ти дадам. После еден месец на etraderot ќе изгубиш привилегија да гледаш длабочина но не и на mtraderot, вториот не можат најверојатно да го ограничат и ти останува про-боно на неопределено со сите налози за длабочина. Секако, сево ова си го ќутиш пред брокерот и наивно си бараш се шо ти пишав степ-бај-степ.
#КоПитаНеСкита
Како немаат работа у последно време може и на пијачка да те однесатА на мејлот ретко кога враќаат за вакви работи. Ќе им пишам пак можеби ќе ме удостојат со одговор