Имате ли ”муда”?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да бе и после ќе дојт време и со неа истата ситуација и со ќе прајш ?
Совршена љубов не постои !
постојат добри и лоши врски
точно..штом еднаш ти се десило да се заљубиш у 5 до 12 во друга, ке ти се деси и втор пат...може порано може покасно али ке се деси...така да, што ти си се решил да се земеш In the first place, ондак значи дека ти свесно си САКАЛ да ја земеш таа жена, и нема да трчаш по друга...боље врапче во рака него гулаб на гранка...

а од кај знаеш...може со “гулабот“ нема да оди се како подмачкано како што очекуваш...

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Темата е поставена дали имаш муда да му го направиш тоа на партнерот,покрај се.Јас ја свртев приказната од другата страна за да се свати како е на оставениот,за потоа да ја разгледаме од страна на оној кој остава,ни нему не му е лесно.Дискусијата е дали ќе се најде силна причина,за да кренеш раце од се и да побегнеш со друг пред очите на сите.
Колку добро звучи болдираново,штета што е далеку од вистина.

Ако не ти се дискутира,зошто воопшто пишуваш,слободно прескокни.
Ако не се согласуваш со моето мислење зошто воопшто пишуваш, слободно прескокни

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Едноставно не би се оженил за некоја ако има подобра од неа:toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако не се согласуваш со моето мислење зошто воопшто пишуваш, слободно прескокни
Зошто форумот е за дискусија и нормално е да дискутираме околу работи за кој не се согласуваме.Ти незнаеше дека си на форум?

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Зошто форумот е за дискусија и нормално е да дискутираме околу работи за кој не се согласуваме.Ти незнаеше дека си на форум?
А ти не знаеш????

Ако јас не го пишам то ти што скаш да го прочиташ, да не пишам воопшто??
Ај наврати се на претходниот пост и види кој не знае дека е на форум...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А ти не знаеш????

Ако јас не го пишам то ти што скаш да го прочиташ, да не пишам воопшто??
Ај наврати се на претходниот пост и види кој не знае дека е на форум...
Јована врати се од првиот пост и добро читај,збор по збор,после преслушај се и земи воздух,напи се чаша вода,размисли па напиши.Воопшто не сакам папагали,сакам контраши,но ти ако мислиш мислењето да си го поткрепуваш со кавги,можам да те одморам,ако неможеш сама да си го дозволиш тоа.
Да се вратиме на темата,има за што да дискутираме.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Не се мисли во случајов на страв од брак,него напуштање еден месец пред венчавка за друга,еве да речеме дека ја жени неа,наместо тебе,поради тоа што го заслепила за еден месец.
Jovana,детски,неозбилно,сакал,несакал,заблуда,небитно.Што ќе направиш ако те остави со купен венчален фустан во шкафот?
Еве ти него не,но он тебе никад се незна.
Темата е поставена дали имаш муда да му го направиш тоа на партнерот,покрај се.Јас ја свртев приказната од другата страна за да се свати како е на оставениот,за потоа да ја разгледаме од страна на оној кој остава,ни нему не му е лесно.Дискусијата е дали ќе се најде силна причина,за да кренеш раце од се и да побегнеш со друг пред очите на сите.
Колку добро звучи болдираново,штета што е далеку од вистина.

Ако не ти се дискутира,зошто воопшто пишуваш,слободно прескокни.
Леле колку си само слатка.
Ај види сега кој бара кавга...

Кој почна со наредби... оди овде, напрај ова, напрај она...
Ај види кој поткрепува со кавги...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Едноставно не би се оженил за некоја ако има подобра од неа:toe:
А ако после повеќегодишна ,10 годишна врска да речеме полна со љубов и совршени моменти се спремаш за свадба и тогаш во животот влета таа „совршена“ жена. Што тогаш?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Леле колку си само слатка.
Ај види сега кој бара кавга...

Кој почна со наредби... оди овде, напрај ова, напрај она...
Ај види кој поткрепува со кавги...
Фала на комплиментот.
Баш убаво што цитираше,може ќе имаш попрегледност,да видиш дека поставувам прашања за дискусија.Каде читаш навреда,наредба,желба за кавга?
Несмеам да те цитирам?Несмеам да те прашувам за мислење и да прикажам друга ситуација во која го очекувам одговорот?
Ако незнаеш да дискутираш,не одговарај,ниту тепаме,ниту колиме.

Продолжи со дискусија на темата ако сакаш.А ако сакаш со мене да дискутираш,слободно пиши пп,ќе се дообјасниме:wink:

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
mislam deka se dodeka vie samite ne vlezete vo brak nemozete nisto da zboruvate okolu nego bidejki edno e da si tinejdzer/ka a drugo roditel i soprug/a

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Многу е лесно да се напише, ама во пракса е малку поинаку целото доживување.
Велиш има милион други причини да западнеш во депресија. Кои? Кои се толку достојни во тој период да парираат на вакво искуство? (исклучувам смрт овде). Тоа што ноктот се скршил? Што? Кога тебе ти се сјебува животот во тој момент ти кои други депресивни моменти ќе ги исперцепираш? Зборувам за тој момент, исклучувам што понатака би направил со себе, каква одлука би донел за продолжување, колку време ќе ти биде потребно и сл.
Не познаваш ниту еден пример од околината кога личноста доживеала ваква пресвтница во животот и се одлучува понатака да го помине сама? На тоа мислам кога велам живеење со спомени.
Починување на партнер е неспоредливо со фаќање магла педерски пред венчавка. Толку неспоредливо што нема да ги коментирам разликите.
Познавам, другарка моја. Со бебе ја остај и замина Германија.
И да потпадна психички, да влезе во депреси.
Ја гледаам тогаш и ја гледам сега.. Борач..за животот, за детето.
Има 24 години со бебе,кога ќе си најди таа друг сопатник ко има бебе и работа?? Па ете ја не живее во спомени или во депреси... напред само гледа.

Ти споредив ситуација. Ако некој можи да се носи со смрт, зошто да не можи некој друг да се носи со фаќање магла педерски???
Ја знам разликата меѓу едното и другото, но во двата случаи мора напред, ама ако му е полесно на човек да се затвори и да кука, никој не му брани.

А губење на работно место по 20 години??? 20 години независен и оп наеднаш мораш да бараш пари од сопругот, од родителите(а веќе оформена фамилија) 12 000 помалку влегват дома, во борџој до гуша, деца за гледање..
Ама нееее ова не е ништо па ти не е за секирање.
Во споредба со губење на идиот што не се грижи за твоите чувства ова не е ништо...

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Познавам, другарка моја. Со бебе ја остај и замина Германија.
И да потпадна психички, да влезе во депреси.
Ја гледаам тогаш и ја гледам сега.. Борач..за животот, за детето.
Има 24 години со бебе,кога ќе си најди таа друг сопатник ко има бебе и работа?? Па ете ја не живее во спомени или во депреси... напред само гледа.

Ти споредив ситуација. Ако некој можи да се носи со смрт, зошто да не можи некој друг да се носи со фаќање магла педерски???
Ја знам разликата меѓу едното и другото, но во двата случаи мора напред, ама ако му е полесно на човек да се затвори и да кука, никој не му брани.

А губење на работно место по 20 години??? 20 години независен и оп наеднаш мораш да бараш пари од сопругот, од родителите(а веќе оформена фамилија) 12 000 помалку влегват дома, во борџој до гуша, деца за гледање..
Ама нееее ова не е ништо па ти не е за секирање.
Во споредба со губење на идиот што не се грижи за твоите чувства ова не е ништо...
Измеша многу теми. Ќе ти разграничам за да се разбереме подобро.
Основно на темава разговаравме за оставање пред брак. Значи, тука нема деца, нема склучен брак, туку момент пред брак.
Кога веќе ќе стапиш во брак со некого многу нешта се менуваат и малку поинаку би изреагирал и би се однесувал отколку во врска. Кога станува збор за дете тука ретко која мајка би го оставила своето дете на милост и немилост доколку партнерот ја напушти. Значи фокусот на постоење и живеење се менува и врв на се` ти е детето.

Невработеноста како пример ти е сосема несоодветна на темата.
И иронијата исто така. Гледаш колку примери има околу тебе на луѓе со девијантни постапки? Знаеш колкава е стапката на мозочни удари на средовечни мажи и жени кои останале без работа?

И на крај, Јована, човекот е многу силен може да помине преку се` и да живее со се` што му се случило. Ама не секој човек и не во секоја ситуација.

Јас не сум за тоа дека треба да престане да се живее по ваква ситуација, но не секој и не веднаш има сила за такво нешто.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
е треба ама имаВ една комшивка одеше со еден 2 години и не ни му раскина и пред некој 5 месеци се сврши за една свиња од австралија и си замина тамо

hhh a jas imav edna komsivka imase maz, deca i preku internet zapozna eden od svajcarija i se premazi so nego c'c'c sto ti ne:nesvest:
a konkretno za prasanjevo nemam odgovor .. tvoj izbor :D

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Ако веќе одам со некоја подолго време нема женска што би ми го свртела паметот (проверена работа:smir:).

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Измеша многу теми. Ќе ти разграничам за да се разбереме подобро.
Основно на темава разговаравме за оставање пред брак. Значи, тука нема деца, нема склучен брак, туку момент пред брак.
Кога веќе ќе стапиш во брак со некого многу нешта се менуваат и малку поинаку би изреагирал и би се однесувал отколку во врска. Кога станува збор за дете тука ретко која мајка би го оставила своето дете на милост и немилост доколку партнерот ја напушти. Значи фокусот на постоење и живеење се менува и врв на се` ти е детето.

Невработеноста како пример ти е сосема несоодветна на темата.
И иронијата исто така. Гледаш колку примери има околу тебе на луѓе со девијантни постапки? Знаеш колкава е стапката на мозочни удари на средовечни мажи и жени кои останале без работа?

И на крај, Јована, човекот е многу силен може да помине преку се` и да живее со се` што му се случило. Ама не секој човек и не во секоја ситуација.

Јас не сум за тоа дека треба да престане да се живее по ваква ситуација, но не секој и не веднаш има сила за такво нешто.
:eek:ftopic:
Ти постави прашање, јас ти одговорив.
Првото прашање беше дали имам некој близок кој се наоѓал во таква ситуација, јас ти одговорив дека имам.
Второто прашање беше кои се тие работи за кои човек би паднал во депресија, јас ти одговорив со пример.

Е сега во врска со темата.
Јас напишав дека би паднала во депресија, значи си давам време за да се соживем со болката, ама не и дека ќе живеам во вечни спомени за таа личност. Не ми е сфатливо и не ми е реално цел живот да жалам за некој

Kajgana Shop

На врв Bottom