jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.578
- Поени од реакции
- 27.426
Затоа што нема никаква стратешка важност и затоа што Русија не го брани тоа место доволно, а нив им треба брза победа за ПР. И реално има можност да успеат Балаклија да ја земат, ама доколу успеат наредните ден два. После тоа чао пријатно.Мене не ми е јасна контраофанзивава кај Хракив. Зошто би насочиле толку војска блиску до граница со Русија, тука многу брзо можат русиве да реагираат и со авијација и со нови трупи. Додека во Херсон со уништени мостови и потешка логистика за Русиве, можат повеќе ефект да постигнат. Или оваа контра офанзива е само за да привлечат трупи таму па да удрат на друго место со повеќе трупи. Да отвараш фронт на 100км од руска граница, чудно ми е некако.
За ваков напредок употребена е 40К војска. одбрана на тој правец не верувам да има повеќе од 2-3000
Автоматски споено мислење:
Тоа ако рачунаш дека како што викаат главниот напад бил на север, театарот на север им е приложен на западот за да Украина врзат сили таму, за да може Керсон успешно да се завземе, што всушност и се случи. После целосното завземање на Керсон и спојувањето на Керсонската област со Доњецк, Русите се повлекоа од Северниот фронт, каде што речиси и да немаше борби освен околу аеродромот. Ниту пак обиди воено да се освои некој град таму.Reddit - Dive into anything
www.reddit.com
Според мене клучна грешка на русите во операцијава. Разознавањето на украинците/западот е цело време чекор понапред, буквално ги следеле на секој чекор.
Така да, ако е фијаско, тоа е на западното разознавање околу тој театар горе.
Последно уредено: