@ilz , Литванија ќе оди ли со хендикеп 15.5, прејаки се за разлика од Унгарците а башка победа немат
Brat pred samiot pocetok na utakmicata go postavuvas ova prasanje, ne stojam jas non stop na forumov kako stavro za da mozam instantno da ti odgovoram. Imam zivot i nadvor od forumov za razlika od ovoj na koj forumot mu e se.
Litvanija bese bombona za da se odigra so hendikep, da pisese porano i da ja videv porakata ke ti recev da ja igras.
Jas ja igrav.
Ne samo sto se mnogu pojaki od ungarcite tuku ova na litvancite im bese utakmica da go isturat siot gnev za prethodnite 3 teshko i tesno (na eden posed) izgubeni utakmici, plus na ungarcite ne im igrase najdobriot igrac Hanga.
Trebase da odi 30+ razlika utakmicava, ama dobro e i vaka so 23 razlika go pokrija hendikepot.
Gi cekam uste Schröder i Doncic plusevi za ubava dobivka.
Treba da e isklucitelno brza i efikasna utakmica na mnogu poeni.
Na Schröder mnogu mu veruvam siguren sum deka vecerva ke stavi 20+.
Doncic malku me plashi zatoa sto do sea na evropskovo ni ednas nema prefrleno granica, ama pak toa ne e merilo, protiv Bosna i Litvanija ne mu odese shutot a protiv ungarcite igrase samo 19 minuti i im stavi 20 poeni.
Ova vecerva e dobra prilika da blesne i vo svoj stil da stavi 30+ poeni, da ne podseti za kakov igrac stanuva zbor i deka e potencijalen MVP.
Treba da e izednacena utakmica do samiot kraj.
Se nadevam deka ke bide taka.