Ти за секојдневните ќе се секираш и понатака, без разлика на мојот сеир или не.
Сеирот е претежно кон џганот собран и гура некоја политика на некој трет во Европа и глобално.
Голем си ќе си сврзеш два и два.
А и да незнам што се секирате. Путин да се руши ако треба камења ќе се јадат. А па ако толку е потребна помош, дајте ќе оргирам до Кремљ да ве турат на список, добар курс има рубљата.
Добро решете го вие тоа, ја за секојдневните работи се секирам. Сметки, храна и тн.
Автоматски споено мислење:
И што ни мења тоа на нас? Ти си ебаниот не знам како не сваќаш. Ако ти е полесно дека Бајден или Шолц те ебале па се смешкаш океј. Мене исто ми се фаќа.
Сеирот е претежно кон џганот собран и гура некоја политика на некој трет во Европа и глобално.
А и да незнам што се секирате. Путин да се руши ако треба камења ќе се јадат. А па ако толку е потребна помош, дајте ќе оргирам до Кремљ да ве турат на список, добар курс има рубљата.
Зошто мислиш дека Бајден или Шолц ќе ме јебат? Зошто и мислиш дека воопшто сум во Мк. Барем под никот стои што сум како сум.
Зошто мислиш дека Бајден или Шолц ќе ме јебат? Зошто и мислиш дека воопшто сум во Мк. Барем под никот стои што сум како сум.
Toa e drugo ako ne zivees tuka.
Sepak nema potreba da likuvas za nas so ziveeme tuka i te kako kje go osetime ova. Ne im fakjas seir na germancite, na nas ni fakjas.
Toa e drugo ako ne zivees tuka.
Sepak nema potreba da likuvas za nas so ziveeme tuka i te kako kje go osetime ova. Ne im fakjas seir na germancite, na nas ni fakjas.
Ауу извини ако неможеш да заспиеш поради мојот сеир кон мафијозите што се на фотељи и кај нас и во Еу.
Како што гласи темава енергетска криза во Европа е.
што има да разбереме игорче? Ставате 10.000 санкции и очекувате работите по ваше да одат? Сами себе си пукате у јајца, тоа сите го зборевме од почеток како ќе биде уште во февруари. Треба да плачеме ние за тоа сега? Фордер лајен нека те теши.
Абе цела политика им е шуплива во Немачка. Еј една “сиромашна” Шпанија има подобри мерки за разлика од Германија.
Шпанија зголеми увоз на ЛНГ од Русија.
Шпанија до крајот на годинава овозможи ефтин јавен превоз за граѓаните. Е сега за разлика од Германија, овие паметно распоредија ако патуваш во радиус 30 км од Мадрид. 10 евра месечен мадам и сињор. Ако патуваш на некоја средна дестинација тогаш 20 евра сињор и сињорита. Со тоа се оневозможува притисок врз транспортот. Ааа уу Немачка ќе плати чоек поштено со ICE да вози и ќе му дојде до закаснување 3 часа, со образложение дека преоптоварена била цела железница и дека другите закаснети линии имаат предност. Воведоа 9тикет да важи на ниво на држава. И чоро и сакато сс возеше. Абе неандраталци диско правеа во воз, пошто им беше досадно. Релација Дормунд-Хановер Ете сега им истече таа мерка, ама ФДП се пишман и демек ќе направеле некоја нова понуда. Популистичка мерка во последен момент. Рејтинзите на Шолц и компанија паѓаат од ден во ден. Па јбг кога зелениве не водат рационална политика, мада што сакаш бе министер за економија е филозоф по хоби Како да не им фаќам бе сеир. За Германија збориме, земја што треба ја води Европа низ вакви бурни времиња. Ееј земја кај што се знае што колку вреди. Санкции воведоа од некои психонациидеолошки причини, не дњка економски ова е рационално. Ех Меркел Меркел, барем таа имаше нешто од рационалност во неа. Овие зелениве ќе ги прашаш колку се два и два ќе ти одговоорат дека се пет, пошто од нивна перцепција. Така и сега се нафатија од готово вересија да прават. Све само да го шмукаат од чичко Сем. Господ напомош нека е со ваква елита во ЕУ.
Е сега некого ќе го боде ова што го пишувам ама ме боли цевот
И да Мехемил, не ми е сеедно. Ама што си посеал тоа ќе жнееш.
И во тој суров свет на капитализамот што сега Русија и Кина им го играат на САД ако манипулираш премногу ќе го јдеш немиен и ти самиот.
Едно прашање само. Гледам Полска бара репарација од Швабите за втора светска војна. Што треба Русија со оглед дека е наследник на СССР да бара за тие 20 милиони однесени во пеколот од страна на сликарот од Австрија?
Ииии да го раскусуриме муабетов.
Песок ќе јадете ако треба бе Мехетил.
И ти и тие во Немачка ако треба според дотичнава. Јаја па после ме препира нешто демек не се сити. А што останува во случајов? Да земеме да скокаме со извиците слава јукрајини?
Слава Украјини ај со лесно нека е.
Има едно интересно видео од Вучиќ каде што ја објаснува математиката со поскапувањето на гасот и струјата. Накратко за тие што немаат фб..
Србија годишно трошела 3.2 милијарди м3 гас
Од тие 3.2 милијарди м3 гас околу 2м ги добивааат од Русија по цена од 800 милиона евра
Остатокот до 3.2 односно 1.2 милијарди ги купуваат од други по моментална цена би било 4.8 милијарди евра (6 пати поголема цена) - тука го напоменува и целиот нивни годишен буџет кој е само 3 пати поголем од сумата која би ја дале за гас по сегашните берзански цени, и дека цените веројатно ќе одат уште нагоре.
Друга тема е струјата. Во деновите кога им фалеле по 15-20 GWh порано на старата цена ги плаќале истите по 2 милиона евра дневно, сега на дешениве цени истата кошта преку 20 милиона евра значи само за еден месец рачуна преку 600 милиона евра што секако се огромни пари.
Шо е поентата на санкциите во моментов? Ако намерата беше да направат Русија да крахира економски и народ да му излезе на улица на Путин, очигледно дека после половина година тоа нема да се случи. Русија трпи удари ама не е ни приближно блиску до крахирање и тоа на сите им е јасно.
Или договор со Русите или нека влезат во војна како активни учесници. Ова сега што се случува е дебилно.
Ај што се дебили и направија енергетска криза со струја и гас, и сме пред почетокот на ладниот период од годината, се решија дебилизмот да го качат во наредна брзина и да станат ултра дебили со намерата да воведат некои си апсурдни price caps на руска нафта. Одлично. Не е доволно што има енергетска криза, ајде сега и нафтата да ја направиме 300 долари барел.
Шо е поентата на санкциите во моментов? Ако намерата беше да направат Русија да крахира економски и народ да му излезе на улица на Путин, очигледно дека после половина година тоа нема да се случи. Русија трпи удари ама не е ни приближно блиску до крахирање и тоа на сите им е јасно.
Или договор со Русите или нека влезат во војна како активни учесници. Ова сега што се случува е дебилно.
Ај што се дебили и направија енергетска криза со струја и гас, и сме пред почетокот на ладниот период од годината, се решија дебилизмот да го качат во наредна брзина и да станат ултра дебили со намерата да воведат некои си апсурдни price caps на руска нафта. Одлично. Не е доволно што има енергетска криза, ајде сега и нафтата да ја направиме 300 долари барел.
ama ne sfakas oni se nadevaat deka rusite ke sitkaat za $50 .... ako stigne 300 i rusite ja nudat za 200 na ostatokot na svetot koj od kade ke kupuva ke profitira?
kako trgnalo ovie resile rusija epten da ja opravat, ne vredi moskva ni da pregovara u vakva situacija od sekoja gledna tocka se kjar do gusha... finansiski, geografski pa i cistika si napravija na 2te strani i urki i cecenci ima pomalku....
ama ne sfakas oni se nadevaat deka rusite ke sitkaat za $50 .... ako stigne 300 i rusite ja nudat za 200 na ostatokot na svetot koj od kade ke kupuva ke profitira?
kako trgnalo ovie resile rusija epten da ja opravat, ne vredi moskva ni da pregovara u vakva situacija od sekoja gledna tocka se kjar do gusha... finansiski, geografski pa i cistika si napravija na 2te strani i urki i cecenci ima pomalku....
Kano ne zaebavaj i ne se pravi mutav. Ekonomijata nema priliv na delovi i know-how. Back to the roots kaj Lada, koli bez sekakva elektronika. Avionite sto gi ukradoa pocnaa da gi koristat za delovi itn. Efektot so tek na vreme ke se izrazi. Ne deka ke propadne Rusija ama ima stvara seriozni problemi.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.