Да оставиме простор и за другите да пишат збор два , очекував возбудлива сезона и прва и втора лига ама некако мртво е уште... (сеуште е рано)
но сепак , ја нема таа атмосфера.
--------------------------------
Криво ми е што во државава скоро и нема гостувања а камоли да има некој поквалитетни ( пишувам за некои групи не за сите )
Најјубавиот навивачки момент е токму гостувањето ....
Да ги избегнеме оправдувањата од типот : забрани , казни , немаме превоз , идр идр.. затоа што мислам дека и не сме покажале некоја по сериозна загриженост и желба заеднички сите НМК освен поединечно преку соопштенија , фб статуси и др.
Знаеме доста примери каде што и покрај забрани групата кога сака сигурно дека ке биде присутна каде што треба Вардар воШка , еве сега и Чкембари во Гевгелија и др. разбирам имало случаеви каде што било стварно спречено организирано гостување океј.
Кога се игра КУП полу финале / финале и кога се игра бараж за влез во прва , втора...само тогаш гледаме подобри изданија и две навивачки групи за жал.
Треба да се даде почит за секоја група која што гостувала без разлика ма бројноста...
Еве Ајдуци , Војовди во Охрид од Фаланга (Банда Штип) , Лозари гостуваат само по комшии..(немам намера да провицирам секоја чест очигледно е дека има едуцирани дечки што разбираат и пратат доста раб , Наш'то Маало 12 супер екипа. ти кој што ги познавам се странство (биле.)) .
Значи без разлика на бројноста , обработено гостување секогаш е голем плус за групата.
Од таа причина Рибари имаат голем минус , не сум никој да осудувам сепак ке испочитувам тоа си е ваша одлука , но на вакви утакмици треба да се организира на време и да се даде напор да се обработи гостување , ти се очекувањата годинава , тие се тие натпревари на кој треба да се покажите , Охрид - Вардар , Охрид воШка , Охрид - Пелистер , и ете езерското дерби со Карчо , пошо на другите утакмици е послаба гледанодта искрено еве со Тетекс прва текма не сте ни 50 души , океј секоја чест колку сте толку ама бидете секогаш - секаде , ке повторам не сум никој тука да судам но мое мислење е дека доста навивачки групи се пред вас (само мое мислење). За паролата "мадиња дан теебит" коментирате тука по форум ова,он нз шо....а што треба ? што очекувавте вие ? Разбирливи се тие прозивки навивачки кога вие давате повод и причина.
Еве во Среда се игра 5-то коло
Тиквеш - шкендија
слога - Победа
????????????
Никаква заинтересираност за публика.....!!!!
Сигурен сум дека Мајмуни не ни се обиделе да организираат гостување на чаир , Лозари исто така ни најава ни бутур , да гостува Вардар ке се утепааат кој да фати место на трибина.....Избегнувам расправиии ама ова се факти
Тука се коментира зашто Чкембари биле 30 души на Пелистер беса и зашто Комити не присуствувале на ракомет воопшто битна била утакмицата , иако Комити биле 200/250 сепак е слабо издсније се очекувало мн повеќе според многубројните најави по социјални мрежи , ако не се лажам неш така имаше некој искоментирано....
Кого дал трифун пари и зошто , зошто некој бил казнет а некој не....не ме заебавајте.
Еве викендов ако не се лажам има интересни утакмици
ке издвојам за коментирање една/две
Охрид - Кожув
Фантоми имаат интересни гостувања во СК , Кав , Ку....Зашто да не и сега 1 бус , 50мина.
Би било баш интересно пополека да се крене заинтересираноста за спорт , својот клуб , град , група..
Караорман - Беласица
Искрено очекував подобри изданија на Стружани првата со воШка некако слабо но Океј .
Има да се пишува за доста раб , можеби и небитни се но сигурно по интересни од препукувања меѓу ботови.
Живели