Z
zmej gorjanin
Гостин
Чисто ме интересира, клиенти/девелопери од страна на клиентот/po's не ве прашуваат до кај сте, ако веќе сте го естимирале тикетот заедно?
Во која фирма си, имате отворени огласи да дојдам и јас?Пауза за топли оброк 90 минути, 2 кафе паузи по 30 минути, 4 х 15 минути на цигара, пинг понг 2 саати, одмор после пинг понг уште пола саат, саат - саат и пол за состаноци. Во тоа време што ќе остане може да се искуцаат 2-3 реда код, ако даде Господ. А може и порано да се излезе за дома.
Ако работи таксист и монтер во Дубаи и печалбата да ја носи во Македонија се исплаќа да се споредува...Uspeh vo karierata e najgolemata korporativna prevara. Sekoj raboti za pari, i vremeto potroseno na rabota ne moes da go kupis nazad.
Ama nema smisla na temava da se lazat pocetnici na temava (a temata e za niv kreirana) deka e podobro da rabotat ko taksist ili monteri zaso pocetnite plati bile tuka negde.Ne gleam so koja cel se kazuva toa. Ako vekje trejdas trud/vreme/zdravje za pari, retko koja struka ima podobar trade deal.
А кај е смути паузата? Што фирма сте?Пауза за топли оброк 90 минути, 2 кафе паузи по 30 минути, 4 х 15 минути на цигара, пинг понг 2 саати, одмор после пинг понг уште пола саат, саат - саат и пол за состаноци. Во тоа време што ќе остане може да се искуцаат 2-3 реда код, ако даде Господ. А може и порано да се излезе за дома.
Чекам да ни воведат реферал бонуси, па сите ќе ве препорачам.Во која фирма си, имате отворени огласи да дојдам и јас?![]()
Немате смути пауза, немате реферал бонуси.Чекам да ни воведат реферал бонуси, па сите ќе ве препорачам.![]()
Има вештачки засладувач во кујна...Немате смути пауза, немате реферал бонуси.Зошто работиш таму?
Недај боже, одма се реагира до скрам мастерот дека им се прави микроменаџмент и им се диши у врат.Чисто ме интересира, клиенти/девелопери од страна на клиентот/po's не ве прашуваат до кај сте, ако веќе сте го естимирале тикетот заедно?
Ахам, значи луѓето на кои сум им лајн менаџер во УК ги третирам различно од луѓето во Скопје. Ти благодарам што ме просветли.Без разлика, inhouse или те рентаат, доколку работиш директно за фирмата, а не за некаков си бренч во Македонија, работите се поинакви. Разликата е најмногу во тоа колку си платен секако.
Не се сите ти и не се сите менаџери. Која е причината да фирма од УК отвори фирма во Македонија и да им дозволи на девелоперите да се куропецаат?Ахам, значи луѓето на кои сум им лајн менаџер во УК ги третирам различно од луѓето во Скопје. Ти благодарам што ме просветли.![]()