Енергетска криза во Европа

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
imas biznis idei, se gleda si gi teras biznisite. ama od prestojot po azija, si zaboravil edna karaktetistika tuka.
ako ne e na "rabatt" svabo nekje da slusne. dodaj "rabatt" u nareden predlog, da vidis kako odma idat naracki :cool:
toa ke da e... osiromashija svabite mora nekakov popust da im se dade ili nekoj das abkommen... kupis jambolija dobies mini mokra jambolija/krpa potopena vo weißes wasser na vardarot.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.295
Поени од реакции
13.872
700.000 ден минатиот месец, ќе биде весело зимава.
Не ти треба мој сакрастичен совет. Ама навистина треба да обратиш за совети кај оној Шеахкспир, Цитронот, ХолисветиДебарца и остали едноклеточни амеби.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
Не ти треба мој сакрастичен совет. Ама навистина треба да обратиш за совети кај оној Шеахкспир, Цитронот, ХолисветиДебарца и остали едноклеточни амеби.
slava ukraini

Член од
15 февруари 2022
Мислења
120
Поени од реакции
156
700.000 ден минатиот месец, ќе биде весело зимава.
Ова е за исто потрошена енергија? Ти верувам дека има огромно зголемување, ама вака кажано сликата е нецелосна.
Дали имаш пресметка (краен податок во пари и проценти) колку изнесува зголемувањето по kWh крајно кога ќе се земат во предвид сите тие баждарини за пренос, дистрибуција, снабдување, пазар, обновливи извори, швалери, швалерки, рекет, северорамшип џаболебари?
Од 2те фактури со сите ставки на тарифирање, зголемување на еден kWh?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.295
Поени од реакции
13.872

Чекајте малце сега другари :toe:

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.355
Ова е за исто потрошена енергија? Ти верувам дека има огромно зголемување, ама вака кажано сликата е нецелосна.
Дали имаш пресметка (краен податок во пари и проценти) колку изнесува зголемувањето по kWh крајно кога ќе се земат во предвид сите тие баждарини за пренос, дистрибуција, снабдување, пазар, обновливи извори, швалери, швалерки, рекет, северорамшип џаболебари?
Од 2те фактури со сите ставки на тарифирање, зголемување на еден kWh?
Еве ја цената која е актуелна сега. Не знам точно на памет а немам време да барам сега фактури од лани ова време. Знам од прилика колку ми беа сметките а колку се сега.

Attachments

Член од
17 август 2011
Мислења
10.416
Поени од реакции
18.580
Na reguliran snabduvac za firmi e okuku 40 posto poskapeno od prosli mesec. Ova zaso firmi so ne pripagjaat tuka po zakon, so finti se ubacija vo ovaa kategorija.
Автоматски споено мислење:

@Skorp e vajda edini posten so si plakja regular berzanska cena :D Zarem imas nad 50 vraboteni?

Член од
15 февруари 2022
Мислења
120
Поени од реакции
156
Не така оддамна (пред пола година), тоа 37,81 беше не повеќе од 5 и од ЕВН и ЕДС, не знам за од други понудувачи.

Смрт за фашистите, само овој пат катјушите ќе си ја гледаат својата черга и нема да ослободуваат колонијалистичка аристократија. Колонијалистичките наследници сами ќе треба да се изборат за прадедовината.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.416
Поени од реакции
18.580
pa ne bas pred pola, lani esenta bese 4 so 2 Vt/Nt. Ama i cenata na berza bese 50, a sea e 650. I kje ide use nagore.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.355
Na reguliran snabduvac za firmi e okuku 40 posto poskapeno od prosli mesec. Ova zaso firmi so ne pripagjaat tuka po zakon, so finti se ubacija vo ovaa kategorija.
Автоматски споено мислење:

@Skorp e vajda edini posten so si plakja regular berzanska cena :D Zarem imas nad 50 vraboteni?
Немам над 50 вработени, која ми е алтернативата освен да плаќам берзански цени?:rolleyes:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.416
Поени од реакции
18.580
Немам над 50 вработени, која ми е алтернативата освен да плаќам берзански цени?:rolleyes:
Da se vratis na univerzalen snabduvac. Momentalno 13/11 plus 4 distribucija. Na taa smetka 5000 evra zasteda mesecno.
Kade da ispratam transakciska za konsultacii? :pos:

Ako radi obrt ili vraboteni ne ispolnuvas uslovi, rasprasaj se kako da naprais fiktiven dogovor. Momentalno duri i drzavni institcii i opstini go praat toa, nema poenta ti da plakjas ful cena :)

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.355
Da se vratis na univerzalen snabduvac. Momentalno 13/11 plus 4 distribucija. Na taa smetka 5000 evra zasteda mesecno.
Kade da ispratam transakciska za konsultacii? :pos:

Ako radi obrt ili vraboteni ne ispolnuvas uslovi, rasprasaj se kako da naprais fiktiven dogovor. Momentalno duri i drzavni institcii i opstini go praat toa, nema poenta ti da plakjas ful cena :)
Само едс и евн се моментално ко што гледам. Како се качуваа цените така пропаѓаа фирмиве како едс. Ќе се распрашам за да направам фиктивен договор ако е возможно. Фала ти :D

Kajgana Shop

На врв Bottom