Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ф

Флеш

Гостин
Уф шиптapски Егзит. Исто ко оригиналниот само со повеќе кечиња, мандолини и огнено оружје.
Смеј се смеј ....Кога че ти ги донесат Рита Ора,Дуа Липа,Бебе Рекса,Ава Макс и тако даље :LOL: Нас врвот ни се Тамарчето ...
Автоматски споено мислење:

Еве ви го Владо :ROFLMAO:

Последно уредено:

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.028
Поени од реакции
7.131
Кои генерации да се сменат кога човек не остана таму. Со овој тренд на иселување, за неколку години таа држава ќе падне близу 1 милион народ.
И сега треба тоа да го спречиме, да направиме достојна држава (колку и да е тешко) и да си живееме дома или да се иселиме сите да се фатиме за воланот, другата опција да вртиме плескавици ?

Наредниве 5 години се клучни или ќе тргнеме напред или ќе станеме нација на рангот Роми, секаде не има а дом свој немаме.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
ЗНМ: Одговорност за полициските службеници кои ја злоупотребиле положбата за да ја вознемируваат новинарката Вики Клинчарова
жена на цајкан со кола удрила дете и направило низа прекршоци,по тоа, па и на мајката на детето се заканувала, сега колеги на сопругот полицаец отишле да ја малтретираат новинарката...
За овакви ГОМНАРИИ во ЕУ си дава оставка министерот !!!, а не кај нас ќути ко мутав
џандарите ги пратил некој командир или началник....тука треба да се бара кривицата

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Јас никогаш не сум бил против вработувањата во државните институции ако имаТ потреба од тоа,ама од 1998 год кога имаше 68000 запослени административци и лично не бев задоволен од услугата сега 199 000 исти курац ....па и плус по бермуди ме вратија назад ги отерав у три лепе и шипацот и тој чоколадниот ...викнаа обезбедување...хаха......па и кај лк началник е Козар скрос неписмен..таму е хаос...и него го....
Администрацијата и воопшто бирократијава во држа'ава ни се тотал скроз батал и со и без Албанците во неа, абе знаеш вчера бев кај еден Албанец и не завршив работа, ме одјеба чоекот, ме избрка, врати, маме му је.ем покварено, арно ама денес бев кај еден мој/наш каурин и замисли поминав уште многу полошо... Све е бре отидено у ку*ац у оваја вукојебина... :tapp:

И сега треба тоа да го спречиме, да направиме достојна држава (колку и да е тешко) и да си живееме дома или да се иселиме сите да се фатиме за воланот, другата опција да вртиме плескавици ?

Наредниве 5 години се клучни или ќе тргнеме напред или ќе станеме нација на рангот Роми, секаде не има а дом свој немаме.
А што тоа им фали на Ромите, Ромите бар се реални и си знаат кои се и што се, немаат своја држава, но сепак имаат дух, душа, идентитет, братство, единство, поштовање, љубов, пријателство и.т.н. еден према друг, да се споредуваат Македонците со Ромите е тотално погрешно и смешно и нереално и апсурдно... камо среќа да сме ние барем малку како Ромите !

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.484
Поени од реакции
2.491
Администрацијата и воопшто бирократијава во држа'ава ни се тотал скроз батал и со и без Албанците во неа, абе знаеш вчера бев кај еден Албанец и не завршив работа, ме одјеба чоекот, ме избрка, врати, маме му је.ем покварено, арно ама денес бев кај еден мој/наш каурин и замисли поминав уште многу полошо... Све е бре отидено у ку*ац у оваја вукојебина... :tapp:
Потребен е нов МАРШАЛ и чистки....операција Метла.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.506

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Потребен е нов МАРШАЛ и чистки....операција Метла.
А кој ќе биде тој нов маршал и од каде да се почне со чистките, кој прв да се очисти, малоумните антички џукели ли, малцинствата ли, комуњарите, либералите... Јас мислам дека секој еден жив чоек треба да помине низ целосна тотална социо-политичка општествена системска опсервација и истрага и кој е крив да си го добие заслуженото, неможе бре некои малоумни и неписмени или полуписмени мангупи сеуште да го загадуваат просторот со нивните сулуди малоумни идеи !
П.С. На форум ми кажуа некоја простачка античка Зевс психо-џукела дека не сум бил Македонец оти не сум имал исти ставови како и неговите, ма фуј бре лудачишта гнасни !

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Прочитав негде наслов на кратко дека Германци ќе граделе фабрика за електронски коли? Може да ми потврдите и линк да постирате ?

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Прочитав негде наслов на кратко дека Германци ќе граделе фабрика за електронски коли? Може да ми потврдите и линк да постирате ?
Во три дена пишуваат 3 различни приказни.

Прва верзија беше Еколог ќе биле партнер на Германска фирма што ќе градела Фабрика во Бугарија за електрични возила.
Втора верзија беше Еколог биле инвеститори воГерманска фирма што ќе градела фабрика во Бугарија за електрични возила.
Трета верзија сега е Германска фирма ќе гради фабрика за електрични возила во Тетово.

На ист начин ги врткаа и сумите, 70 милиони, 170 милиони па сега стигнаа до 500 милиони

И оваа третава верзија некако ете одма на една недела пред локални избори во Тетово. Сигурно сосем случајно.

Али тоа што е сигурно е дека на владина седница одлучиле да ја помогнат оваа компанија со ДРЖАВНА ПОМОШ ОД 130 МИЛИОНИ ЕВРА.

До овдека го пишав коментаров пред да тргнам да ја разгледам компанијава. Ова што се случува во Македонија е шизофренија тотална. Компанијава е отворена во 2015, има вкупно 400 вработени и во периодот од 2017 до 2022 имаат произведено 400 возила ВКУПНО. 130 милиони евра помош за компанија која произведува помалку од 100 возила годишно. И во 2020 почнала самата на себе стечајна постапка.

1660255804298.png

Компанија без капацитети за сериско производство со 400 вработени и која пред 2 години била банкрот, нашите медиуми објавуваат дека во Тетово ќе инвестирале 700 милиони евра, ќе вработеле 3000 лица и затоа земала владата им дала 130 милиони евра помош. И ова се гарант ќе заврши во рацете на Еколог кој ете ќе биделе некаков нивен партнер. Фирма што се занимава со кејтеринг по Амерички бази и компании ќе прозведува возила и тоа во Тетово кај познатите Шиптaрски машински инженери гарант.

И запазете единствената потврдена инвестиција им е во Бугарија и тоа од 150 милиони евра во рок од 2 и пол години но и со Бугарска помош. Ама ете кај нас 130 милиони евра им даваме помош. Па за 130 милиони евра најверојатно мнозински пакет можат да купат во оваа компанија.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.168
А кој ќе биде тој нов маршал и од каде да се почне со чистките, кој прв да се очисти, малоумните антички џукели ли, малцинствата ли, комуњарите, либералите... Јас мислам дека секој еден жив чоек треба да помине низ целосна тотална социо-политичка општествена системска опсервација и истрага и кој е крив да си го добие заслуженото, неможе бре некои малоумни и неписмени или полуписмени мангупи сеуште да го загадуваат просторот со нивните сулуди малоумни идеи !
П.С. На форум ми кажуа некоја простачка античка Зевс психо-џукела дека не сум бил Македонец оти не сум имал исти ставови како и неговите, ма фуј бре лудачишта гнасни !
Од комуњарите треба да почне. Па за другите, ако стигне - стигне.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Што фајде од сето тоа, од сета таа инвестиција ако треба работничињата/измеќарите да работаат за минималец... :tapp: :facepalm:

Ф

Флеш

Гостин
Што фајде од сето тоа, од сета таа инвестиција ако треба работничињата/измеќарите да работаат за минималец... :tapp: :facepalm:
Грујо му беше паметна идеја,да донесе шо повеќе фабрики,што повеќе конкуренција здрава и притисок. Со тоа како држава после да стега обрачот со зголемување на платата.Да имавме пуно фабрики сега,можеше да рока минималец Грујо и 500 евра,вака во оваа ситуација одвај 18.000 оти на број се фабрики и се се избрка.Се зголеми данок,нема подршки .Наместо фабриките што ќе направат профит да реинвестираат пак тука,и со 50.000 евра профит,на фабриката и удираат пак големи давачки и нема слободен простор за зголемување на минималец и голем бунт и незадоволство од друга страна

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Што вајде фајде од тие смешни странски инвестиции, подобро да се проси или да се зима/биде на социјалка него ли да се р'мба за 200-300 евра месечно во тие некои си ТИРЗ зони, фабричиња за ово, за оно, за ауто седишта, каблови и слични тракатанци бе, прво оваа приказна ја започна и тераше наш Грујо, а потоа/сега и Вучиќ ... :tapp:

Ф

Флеш

Гостин

Во меѓувреме Антониа Гиговска го откажа настапот бидејќи, како што вели младата пејачка, не знаела дека настанот е од политичка конотација.

Kajgana Shop

На врв Bottom