Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Смеј се смеј ....Кога че ти ги донесат Рита Ора,Дуа Липа,Бебе Рекса,Ава Макс и тако даљеУф шиптapски Егзит. Исто ко оригиналниот само со повеќе кечиња, мандолини и огнено оружје.
И сега треба тоа да го спречиме, да направиме достојна држава (колку и да е тешко) и да си живееме дома или да се иселиме сите да се фатиме за воланот, другата опција да вртиме плескавици ?Кои генерации да се сменат кога човек не остана таму. Со овој тренд на иселување, за неколку години таа држава ќе падне близу 1 милион народ.
џандарите ги пратил некој командир или началник....тука треба да се бара кривицатаЗНМ: Одговорност за полициските службеници кои ја злоупотребиле положбата за да ја вознемируваат новинарката Вики Клинчарова
жена на цајкан со кола удрила дете и направило низа прекршоци,по тоа, па и на мајката на детето се заканувала, сега колеги на сопругот полицаец отишле да ја малтретираат новинарката...
За овакви ГОМНАРИИ во ЕУ си дава оставка министерот !!!, а не кај нас ќути ко мутав
Администрацијата и воопшто бирократијава во држа'ава ни се тотал скроз батал и со и без Албанците во неа, абе знаеш вчера бев кај еден Албанец и не завршив работа, ме одјеба чоекот, ме избрка, врати, маме му је.ем покварено, арно ама денес бев кај еден мој/наш каурин и замисли поминав уште многу полошо... Све е бре отидено у ку*ац у оваја вукојебина...Јас никогаш не сум бил против вработувањата во државните институции ако имаТ потреба од тоа,ама од 1998 год кога имаше 68000 запослени административци и лично не бев задоволен од услугата сега 199 000 исти курац ....па и плус по бермуди ме вратија назад ги отерав у три лепе и шипацот и тој чоколадниот ...викнаа обезбедување...хаха......па и кај лк началник е Козар скрос неписмен..таму е хаос...и него го....
А што тоа им фали на Ромите, Ромите бар се реални и си знаат кои се и што се, немаат своја држава, но сепак имаат дух, душа, идентитет, братство, единство, поштовање, љубов, пријателство и.т.н. еден према друг, да се споредуваат Македонците со Ромите е тотално погрешно и смешно и нереално и апсурдно... камо среќа да сме ние барем малку како Ромите !И сега треба тоа да го спречиме, да направиме достојна држава (колку и да е тешко) и да си живееме дома или да се иселиме сите да се фатиме за воланот, другата опција да вртиме плескавици ?
Наредниве 5 години се клучни или ќе тргнеме напред или ќе станеме нација на рангот Роми, секаде не има а дом свој немаме.
Потребен е нов МАРШАЛ и чистки....операција Метла.Администрацијата и воопшто бирократијава во држа'ава ни се тотал скроз батал и со и без Албанците во неа, абе знаеш вчера бев кај еден Албанец и не завршив работа, ме одјеба чоекот, ме избрка, врати, маме му је.ем покварено, арно ама денес бев кај еден мој/наш каурин и замисли поминав уште многу полошо... Све е бре отидено у ку*ац у оваја вукојебина...
Автоматски споено мислење:
Имавме маршал, и тоа одликуван од принцот на Црна Гора, ама не го ценевме и си замина на лопатчето што му го подари Дац заедно со метлата.Потребен е нов МАРШАЛ и чистки....операција Метла.
А кој ќе биде тој нов маршал и од каде да се почне со чистките, кој прв да се очисти, малоумните антички џукели ли, малцинствата ли, комуњарите, либералите... Јас мислам дека секој еден жив чоек треба да помине низ целосна тотална социо-политичка општествена системска опсервација и истрага и кој е крив да си го добие заслуженото, неможе бре некои малоумни и неписмени или полуписмени мангупи сеуште да го загадуваат просторот со нивните сулуди малоумни идеи !Потребен е нов МАРШАЛ и чистки....операција Метла.
Прочитав негде наслов на кратко дека Германци ќе граделе фабрика за електронски коли? Може да ми потврдите и линк да постирате ?
Од комуњарите треба да почне. Па за другите, ако стигне - стигне.А кој ќе биде тој нов маршал и од каде да се почне со чистките, кој прв да се очисти, малоумните антички џукели ли, малцинствата ли, комуњарите, либералите... Јас мислам дека секој еден жив чоек треба да помине низ целосна тотална социо-политичка општествена системска опсервација и истрага и кој е крив да си го добие заслуженото, неможе бре некои малоумни и неписмени или полуписмени мангупи сеуште да го загадуваат просторот со нивните сулуди малоумни идеи !
П.С. На форум ми кажуа некоја простачка античка Зевс психо-џукела дека не сум бил Македонец оти не сум имал исти ставови како и неговите, ма фуј бре лудачишта гнасни !
Грујо му беше паметна идеја,да донесе шо повеќе фабрики,што повеќе конкуренција здрава и притисок. Со тоа како држава после да стега обрачот со зголемување на платата.Да имавме пуно фабрики сега,можеше да рока минималец Грујо и 500 евра,вака во оваа ситуација одвај 18.000 оти на број се фабрики и се се избрка.Се зголеми данок,нема подршки .Наместо фабриките што ќе направат профит да реинвестираат пак тука,и со 50.000 евра профит,на фабриката и удираат пак големи давачки и нема слободен простор за зголемување на минималец и голем бунт и незадоволство од друга странаШто фајде од сето тоа, од сета таа инвестиција ако треба работничињата/измеќарите да работаат за минималец...![]()
![]()