Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.795

Ајмо 500 асистенти за попреченост од Боговиње, Сарај и Арачиново. Мислам дека во тие три села има вкупно околу 500 асистенти за попреченост, кои за жал ќе мораат да седат дома додека не се усогласи законски програмата за нивната образовна работа.
(се шегувам, знам дека овие работни места ги измислија за асистентите за попреченост кои ги избрка Данела од работа)

--------------------------------------------------------------------

не разбирам како се поврзани овие две работи

Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
У право е Саше Политико, да постојат и чесни Албанци кои плаќаат даноци, струја и вода и градат легално... но бар нека ни објасни малку поконкретно колку проценти се таквите...
Кај каурите 70% редовно плаќаат се, да има и такви кои забушаваат, кај оние другите е тотално обратно, скоро сите забушаваат и се праат ја нисам одавде. Најлесно е на тој начин да се вадиш пред институциите и законот, јас сум загрозено малцинство (без разлика дали станува збор за Албанец, Ром, Турчин или Бошњак) и никој у фамилија не ни работи, зошто да плаќаме даноци и сметки, нека плаќа мнозинството, оваа финта и фора ја слушам веќе 4 децении, цел живот !

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Хахах, во кое министерство те пикне Артан, а Пунињо? Од каде зимаш плата, а цел ден дремеш на Јаја Паша у чајџилница? :kuracc:
Подобро да прашуваш во КОИ...
НЕ СУМ ЈАС ОБИЧЕН ШИПТAР ДА СЕ ПРОДАВАМ ЗА ЕДНО РАБОТНО МЕСТО.
Плус тендери за мојата фирма...
Германија гомна да јаде.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.960
Поени од реакции
34.325
Дебелиов забега тотално. Човеков живее во друга димензија.

"...сега најновото е дека земале плата, а не оделе на работа и затоа земјата ќе банкротирала…
Аман бе луѓе со тие албанофобии кои ви ги сервира Белград и ве тера да се мразиме со нашите сограѓани, дај доста со тие будалаштини."

За доволно пари Саше на лајв стрим на свиња во живо ќе и пружи врвно фелацио, не па да се чудиме за одработување како добар северџан.

Затоа сме кај што сме. Тоа со Саше ми е нормално некако, човекот е излуден, дијагозна треба да му се даде... Ама така е пошто никогаш не осетиле на своја кожа, па затоа све им е рамно
Гледаш во вториот дел го посочуваш проблемот... Таквите како Саше реалноста уште не ги удрила (доволно силно) по глава. Им треба да им се деси некои со спротивен светоглед од нивниот, и со недостаток од пацифизам, да ги сокршат од ќутек. Не фатално ама така квалитетно, буквално да мораат да си го преиспитаат светогледот и настапот. Тоа како жолт картон, ако тоа не помогне тогаш... Црвен картон?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.960
Поени од реакции
34.325
Цело време збориме вака-така.

А срце ми се кине шо не можам да земам пиштол и да го пукам у глава секој од нив по список .

Тоа е очајноста. НЕДОПИРЛИВИ СЕ !
Затоа што имаш што да изгубиш со таквиот потег... Работата е што ако (или кога, скраја да е) нема да имаш веќе што да изгубиш.
Имаше такви луѓе. Уште се чудам зошто не свирнаа други (наместо себе).

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Подобро да прашуваш во КОИ...
НЕ СУМ ЈАС ОБИЧЕН ШИПТAР ДА СЕ ПРОДАВАМ ЗА ЕДНО РАБОТНО МЕСТО.
Плус тендери за мојата фирма...
Германија гомна да јаде.
Нон стоп гледам албанци кои висат по градилишта на 40 степени и ринтаат по 12 сати.Истите тие ќе гласаат за ДУИ само ради национализам иако знаат дека ДУИ нема со ништо да допринесе за подобрување на нивниот живот.Со тоа ќе допринесат за паразитирање а рамковните.Тука е проблемот.Да не беше национализмот ДУИ никогаш не би била на власт.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.960
Поени од реакции
34.325
Нон стоп гледам албанци кои висат по градилишта на 40 степени и ринтаат по 12 сати.Истите тие ќе гласаат за ДУИ само ради национализам иако знаат дека ДУИ нема со ништо да допринесе за подобрување на нивниот живот.Со тоа ќе допринесат за паразитирање а рамковните.Тука е проблемот.Да не беше национализмот ДУИ никогаш не би била на власт.
Со оглед на околностите, скоро сигурни и работнициве имаам блиски и роднини (неработници) кои паразитираат во администрација... Нема друг начин освен целосен ресет, распуштање на државна администрација, правење студија за минимум потребен кадар (едно 10-20% од сегашните вработени), и правење селекција меѓу (бившите) работници.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Со оглед на околностите, скоро сигурни и работнициве имаам блиски и роднини (неработници) кои паразитираат во администрација... Нема друг начин освен целосен ресет, распуштање на државна администрација, правење студија за минимум потребен кадар (едно 10-20% од сегашните вработени), и правење селекција меѓу (бившите) работници.
Невозможна мисија.За да имаме целосен ресет треба Шри Ланка метод.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Невозможна мисија.За да имаме целосен ресет треба Шри Ланка метод.
Моментално, Шри Ланка метод нема шанси кај нас. Околностите се такви, какви што се, тоа е тоа, па затоа треба друг начин што соодветствува на моменталната ситуација. На пример, сега доаѓаат локални избори за совет во Тетово. Што треба да направи еден Македонец во Тетово? Да гласа за СДС и ДПМНЕ, кои доведоа државата да биде владеана од ДУИ и компанија и кои, благодарение на тоа, сите, а особено тетовчани-Македонци станаа граѓани од втор ред (во градот TetovA), или да гласа за моменталната трета опција која не се плаши ни од ДУИ ни од Алијанса ни од БЕСА и директно се заложува за македонските национални интереси во согласност со можностите?

Kajgana Shop

На врв Bottom