Ф
Шилегов: „Дали имаме луѓе што седат дома и зимаат плата?“
Шилегов: „Дали имаме луѓе што седат дома и зимаат плата?“
Груби: „Да, сè уште има луѓе коишто седат дома и земаат плата.“
Шилегов: „Каде во светот има луѓе што седат дома и зимаат плата?“.
Fast forward three years (2016-2019)
Отворено ново министерство за политички систем и односи меѓу заедниците, кадешто повеќе од 1.000 луѓе седат дома и земаат плата со амин од СДС во рамки на коалицијата СДС-ДУИ, во која е и горд член самиот Шилегов и кој самиот измисли функција заменик-градоначалник на Скопје со цел да има Албанец блиску до функцијата градоначалник на Скопје. Па кој нормален би ги гласал СДС, пак?
Никој нормален не гласа, не гласал, ниту ќе гласа за СДС...Па кој нормален би ги гласал СДС, пак?
А кај се „нашите“ новинари да отидат во Тетово да проверат дали има некој Македонец што е директор на некоја општинска установа?Секако, одма Фуркан загарот на ДУИ пуштен во акција.
Не е важно тоа. Можеш да прашуваш до сабајле, не е ова натпревар за тоа кој е прав, кој е крив.А кај се „нашите“ новинари да отидат во Тетово да проверат дали има некој Македонец што е директор на некоја општинска установа?
Ова е мн филозофски одговор, како човек од финансиите треба да си попрецизен.
Со оваа филозофија и некој од Шутка е богат. На семафор прави 300ки, а за за леб + пола кило салама + 1 лепило уфо му требаат 150 денари
Тоа е поентата не е се до бројката има и филозофија тука. Да поднесувам финаниски извештај не мислам.Батали го твојот карактер, туку дај пиши како ти успева ем да бидеш ниско платен (клошар), ем да пишуваш афирмативно за гнилежов во кој и ти и јас живееме...
Јас немам ништо пофално за „атмосферата„ во која живеам...чак би рекол дека ми се гади.
После фијаското во секој можен општествен аспект на СДС-овското владеење последниве неколку години бајаги црно им се пишува на следни парламентарни, кога и да се одржат, редовни или вонредни. Тешко и 30 пратеници да освојат. Не дека другине шушумиги (ДПНЕ) се поарни и не чека некоја боља иднина со нив, но овие апсолутно немаат шанса на следни избори, ќе поминат уште полошо и од последните локални избори лани.Никој нормален не гласа, не гласал, ниту ќе гласа за СДС...
Членството им, коалиционерите и клиентелата се други „случаи„.
Никој не зборува тука за источни религии, филозофии и душевни глупости.Тоа е поентата не е се до бројката има и филозофија тука. Да поднесувам финаниски извештај не мислам.
Но има и филозофија многу зависи што сакаш. Многу погрешна филозофија и менталитет имаат македонците тоа е главниот проблем. Затоа се исфрустирани и несреќни. Сега би требало да почнам и со филозофија па и источни религии ама ептен е тоа офтопик дури и за мене. Отворив тема за ова...ама сите тупат за некои глупости тука.
Македонскиот сон, ставови
...изгледа не ги знаеш правилата на однесување и во стамбен простор и во хотелско сместување, ти можеш и на лустер да ја качиш момичката и да ја вртиш како вентилатор над тебе, ама не смееш да ми пречеш мене ако сум во соседниот стан, хотелска соба...било што, затоа има правило за цивилизирано...forum.kajgana.com