gi kopira svabite so gazprom germanija...Аjде сега ,ново пет.......Путин им забрани на западните банки и компании да ја напуштат Русија..
Е што така ,нели не му пречат санкциите , и се помоќни стануват.
Russia bans Western investors from selling banking, key energy stakes
Reuters
https://www.reuters.com/markets/europe/russia-bans-western-investors-selling-stakes-banks-key-assets-including-sakhakin-2022-08-05/
Кој бугараш мори тицо. Колку ја бугараш толку ти памет.А бугараш на темава?
Си ги продал предците за да купи BMW 525td од 96’ што секоја година го тера до Благоевград на регистрација! Сега ги мрази русите оти нафтата му ја направија 100-че, а неможе да испроцедира дека Вујко му Сем е крив за тоа!
А ко за беља тоа бемве троши више уље него нафта, па јадовите се уште поголеми, ама ајде “малата” уште една година ќе биде на медицина во Стара Загора, у рекорден рок ќе заврши и ќе куртули 50 лева од испит, па ќе ја смени колата понатаму…
Ако мислиш дека сум љубител на западните дволични политики,си се заебал.Никад не сум ги сакал.Исто како и фашистичките -империјалистички што ги прокламира т.н Руска империја ( у наводници).Кажи нешто и за русофобите. Образложи зошто е казнет Фенербахче за скандирањето на Путин, а не се казнети ЦСКА Софија за скандирањето „Бугари, Бугари“, Динамо Загреб за „Убиј Србина“ или Шкупи за транспарентот „Косово е Албанија“.
П.С.: Се зафркавам. Знам дека не можеш.
Голема геостратешка грешка на Србите п а ете и Русите е членството на на Црна Гора во НАТО. Мада со Ѓуканович и тоа олошите што им се на власт 400 години на Запд нема никој проблем оти се на нивни платен список. Пеј ми за демократија те молам оо ти божествен западу.Кога не можеш по магарето, удри по самарот.
Еве ви го ,,моќното НАТО" кое само се сили на послаби нации, а пред големи сили ќути како женски полов орган. Максимална поддршка за Србите. После се чуделе зошто Србија е прокинеска, проруска ориентирана. Или зошто ја поддржуваме Русија во оваа војна, а не сме русофили. Па кога ќе ги читам овие автохтониве како се силат со Косово и како до Ниш ќе отишле. Па нормално, кога имаш позади тебе огромна сила, ти даваат простор да се к*рчиш ама не за долго. Не сфаќаат дека моментално се кондом кој потоа ќе биде фрлен на земја...![]()
Да не се лажеме, ништо не можеше Русија да направи против тоа!Голема геостратешка грешка на Србите п а ете и Русите е членството на на Црна Гора во НАТО. Мада со Ѓуканович и тоа олошите што им се на власт 400 години на Запд нема никој проблем оти се на нивни платен список. Пеј ми за демократија те молам оо ти божествен западу.
Teжок дисконект има меѓу тебе и реалноста. Едно цитираш, друго раскажуваш.Аjде сега ,ново пет.......Путин им забрани на западните банки и компании да ја напуштат Русија..
Е што така ,нели не му пречат санкциите , и се помоќни стануват.
Russia bans Western investors from selling banking, key energy stakes
Reuters
https://www.reuters.com/markets/europe/russia-bans-western-investors-selling-stakes-banks-key-assets-including-sakhakin-2022-08-05/
Почнаа и други медиуми пилека да се дистанцираат од него. Се прашувам дали ќе заврши како некои негови претходници.Одговорната за Амнести Интернашанал во Украина дала отказ бидејќи нејзината агенција дала рапорт во кој ги критикува воените дејства на Украинската армијам односно начинот на кој ги загрозувале животите ба Украинците додека се бореле против Руската војска, затоа што инсталирале воени структури во места со цивилно население.
Слабо нешто во Франција веќе не ја бранат Украина ко на почетокот.