Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.505
Поени од реакции
23.539
Не знам зошто веќе кога измачуваат воени затвореници се снимаат и постуваат видеа по нет. Ај ќе речам не можам да ги сфатам бидејќи не сум искусил ни па сакам да го искусам нивниот пекол но малтретирање и иживлавање на заробеници ми е грдо, одвратно и нелогично бидејќи (покрај моралниот/етичкиот/итн аспект) ако те фати непријателот тогаш толку од тебе, ако си учествувал во такви работи тогаш ќе ти наплатат со камата. Дури и да почитуваш конвенции и не си ја изгубил човечноста, ако те зароби непријателот пак може ти да наебеш бидејќи твоите соборци на 10км северно од тебе го мачеле другарот на тој што те заробил и сега сака одмазда. Ни крив ни дужен жив ќе те запалат поради одмазда.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Мене ми смета кастрацијата у глобала освен ако не е наменета врз педофили и тоа live за да таквите копилиња не можат да направат злочин на никого.

А украинциве иначе користеја фикс Исис тактика од средновековие како начин на иживување врз русиве. Русиве враќаат за кастрацијава, а украинциве стануваат уште поиновативни и користат метод познат како "кану".

Кану е фактички следново - ти ставаат пиштол у уста, ја вперуваат цевката нагоре над непцето за ко ќе те рокне да ти се расцвета главата на пола. Се разбира, ова било најинтересна метода за американциве ка тепале сиромашен народ у Ирак, Авганистан.

Можеш да замислиш колку е све ова fucked up човече.
Има видео каде само има слика и тон од некој американец доброволец на страната на Украина каде раскажува дека не задржувале заробеници и дека на заробен руски војник некаде на северодонетцк реката од некаде од Сибир решиле да му ја исечат тетивата и го пуштиле да плива. Секако знаеле дека неможе да плива ама чисто онака да виделе колку ќе успее. Си вежбале исто и стрелање така на војниците.

Инаку и војните во Југославија не биле без суровост. Ако се сметаат и нашата 2001ва и Словенската неколку дневна војна за независност се друго од екс Ју ти се ИСИС(ок еден народ од екс ју и буквално се ИСИС).

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Не знам зошто веќе кога измачуваат воени затвореници се снимаат и постуваат видеа по нет. Ај ќе речам не можам да ги сфатам бидејќи не сум искусил ни па сакам да го искусам нивниот пекол но малтретирање и иживлавање на заробеници ми е грдо, одвратно и нелогично бидејќи (покрај моралниот/етичкиот/итн аспект) ако те фати непријателот тогаш толку од тебе, ако си учествувал во такви работи тогаш ќе ти наплатат со камата. Дури и да почитуваш конвенции и не си ја изгубил човечноста, ако те зароби непријателот пак може ти да наебеш бидејќи твоите соборци на 10км северно од тебе го мачеле другарот на тој што те заробил и сега сака одмазда. Ни крив ни дужен жив ќе те запалат поради одмазда.
Tи сега се обидуваш да размислуваш што се случува во главата на тие што не размислуваат (плус не чуствуваат емпатија, психопати се)... Сакам да ти кажам дека премисата ти е погрешна. Комарец кога те каса не се обидуваш да го разбереш, го убиваш. Диво животно кога те напаѓа се браниш. Со психопати кога си имаш работа, на момент мораш да оставиш и емпатија и премногу размислување за подоцна... За кога веќе си преживеал.

Во случај кога вака размислуваш одстрана и од безбеден аспект, мора да ги земеш во обзир менталните хендикепи и психопатските склоности на луѓето кои ги анализираш.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Да се надоврзам со членот погоре. Освен Азов, најдушмански се и грузискава легија која што буквално не остава pow. Имаше сведочења како пред да убијат руки војник му ги сечат тетивите и го тераат да плива у река, за да подоцна го ликвидираат.

Нема видео за ова.

Имаше слики и како се уредено измачуањево од Азов кон pow.

Гуглајте daniil lyashuk и видите како изгледа еден припаднил на Торнадо. Има изјавено ликов у тел разговор дека живот без тортура е ништо. Иначе е страствен поддржувач и на Исис и е муслиман конвертиран.

Користење на електрошокови, турпијање на ебени заби со нели... Турпија нож. Горење, па дури и силување.

Овие од Торнадо формацијава инаку пуштени од Зеленски од затвор правеле вакви срања. Бивши силувачи на деца и брутални садисти

Од кај русиве не дека нема, ама мислам освен ова видео што не ни го гледав не де фаља на нет.

Другиве, ради психолошка војна само пуштаа гнасни ствари.
Автоматски споено мислење:

Има видео каде само има слика и тон од некој американец доброволец на страната на Украина каде раскажува дека не задржувале заробеници и дека на заробен руски војник некаде на северодонетцк реката од некаде од Сибир решиле да му ја исечат тетивата и го пуштиле да плива. Секако знаеле дека неможе да плива ама чисто онака да виделе колку ќе успее. Си вежбале исто и стрелање така на војниците.

Инаку и војните во Југославија не биле без суровост. Ако се сметаат и нашата 2001ва и Словенската неколку дневна војна за независност се друго од екс Ју ти се ИСИС(ок еден народ од екс ју и буквално се ИСИС).
Ле, истово го пишав не сум те дочитал до крај.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
13.876
Не ме цитирај ако не знаеш муабет да праиш. Имаш изјава на Песков дека Украина се повлекла од преговори.

Русија е во подобра позиција, имаат се што може реалистично да заземат во моментот. Тие големите градови се бајки при моменталната ситуација.
Сега украинците се на потег, дали ќе успеат да си вратат нешто.
Јас не знам кои обиди за преговори биле неодамна за кои тврдиш. Украина е повлечена уште од Април од преговори. Е сега ако тоа поврза со сегашнава состојба на терен тогаш стварно ти се дивам на интелектот. Не треба да цитира човек пошто еве изјава не остави. Истресе онака како што викаат од пред биртија муабет :kafence:

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Зошто? Буквално словенски православен народ(во овој случај, а во другиот само словенски) се гази меѓусобно на најодвратен начин.

Ќе излагаат уште пиздарии за жал, а на нас остануе само да се гадиме и каеме за времево у кое живимо

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.459
Поени од реакции
43.325
Зошто? Буквално словенски православен народ(во овој случај, а во другиот само словенски) се гази меѓусобно на најодвратен начин.

Ќе излагаат уште пиздарии за жал, а на нас остануе само да се гадиме и каеме за времево у кое живимо

тоа што се дешавало у бивша ју и за време на деведесетите никогаш и никаде нема да се повтори.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
тоа што се дешавало у бивша ју и за време на деведесетите никогаш и никаде нема да се повтори.
Да се корегирам ондак. На добар пат се да се приближат. Пошто ко шо имаше вакви и такви кошуљаши и вахабии, и овде имаш паратрупи, и останат гамад што треба да им се сотре мамето мамино.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
13.876
Садизмов у војнава надмина секакви граници. Откако Азовциве кастрираја руски војници, имаше на телеграм видео што не можев да го изгледам ниту 5 секунди од ко сфатив што стануе збор. Кастрација на украински војник снимено и аплоадирано. А уште позагрижувачки е што има такви јебени садисти на интернетов што се диват на ова.

Дивљаштвово на Русија и Украина ги прелеа дури и најзабеганине работи од војнава у екс Југославија. У пички матер и човештво и рат.

Ако веч решаваш да утепаш POW што е исто таке ретардирано, барем дај му брза смрт пичка му матер. Ова све под дрога е.

Од двете држави, не гледам некој да испадне победник. А англо-саксонциве ја уживаат агендата и гледаат од страна како словени си јебаваа матер баш на нивен начин меѓу себе.

Ова телеграм бетер дарк веб е станато
Ништо не е тоа. Запознај се со методите кои ги користат Азерите во геноцидот против Ермените. Буквално не е ништо ова на Украина во споредба тоа на Карабах што се дешава.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Ипак најдобро за русиве ќе беше да ја пеплосаа цела источна/централна европа до Рајна, сосе Швицарските хазари, Бенелукс, комплет преку Влтава, Дунав, само Австрија и Унгарија да ги поштедеа!
И онака им треба бафер зона…

Франција и Енглеска ако им е мил животот само ќе седеа и гледаа во неверување, исто како и империјата преку барата…

За пола саат ќе беше решен проблемот!

Украина и Балтикот конвенционално ќе го решеа, оти ипак таму има и руси, а и земјата е добра, па да не се уништува!
Ама дефинитивно вака требаше у старт да и ја скршат кичмата на Вавилонската к*рва!

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Ништо не е тоа. Запознај се со методите кои ги користат Азерите во геноцидот против Ермените. Буквално не е ништо ова на Украина во споредба тоа на Карабах што се дешава.
Имаше видео по телеграм еден Азербејџански млад војник ка сакаше да му сече грло на безпомошен дедо. Не стигнав до делот ко сече, ту мач за мене е

Имбецили тешки, ова "современово војување" да ти е исто ко у средновековие ама овој пат, војската е модерно опремена.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.459
Поени од реакции
43.325
Имаше видео по телеграм еден Азербејџански млад војник ка сакаше да му сече грло на безпомошен дедо. Не стигнав до делот ко сече, ту мач за мене е

Имбецили тешки, ова "современово војување" да ти е исто ко у средновековие ама овој пат, војската е модерно опремена.
у војна не идат интелектуалци со две магистерски него иде нај необразованиот народ.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
13.876

Ние сме само неандраталци со модерно оружје. За жал секоја Армија има сторено тешки пиздарии. Лично мислам дека нема потреба од дрвење. Метакот вчело ако не се планира заробеникот да се суди и толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom