Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
13.877
Туку само мене ми е сомнителни дека само Вагнерци, Чеченци и трупи на ДНР/ЛНР гледам? Руска армија речиси и да нема на терен. :cautious:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Туку само мене ми е сомнителни дека само Вагнерци, Чеченци и трупи на ДНР/ЛНР гледам? Руска армија речиси и да нема на терен. :cautious:
Епа тоа е поентата. Затоа Русија настапи со 200 000 - 250 000 војници. Едноставно веќе си има сепаратисти кои се искусни на теренот во Украина.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.510
Поени од реакции
85.008
Наводно ВСУ ја преместиле речиси цела артилерија од Донбас во Херсон, затоа и големите загуби и во луѓе и во територија таму.

Патем кога веќе го спомнав Херсон.

Прегледај го приврзокот 340751
Па гледај ги проукраинците што пишуваат тука.
Обично станува збор за едноставен loop, кој се повторува со месеци.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Русите помагаат со авијација, ракети и опрема, али во глобала борците на ДНР и ЛНР се тие што гинат на терен и што освојуваат села и градови. Со месеци (години) е така.

Очигледно Русија не сака туку така својата професионална армија да ја фрли во оган, што е логично, па ги користат момците од Донбас како топовско месо на некој начин. Мада овие не се бунат, спремни се да умрат за нивната слобода.

Ќе видиме дали кога ќе падне Доњецк ќе се вклучи руската армија пожестоко во борбите за Николаев, Одеса, Харков, итн.
Или па ќе склучат некој мировен договор што и не ми е многу верно.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.188
Поени од реакции
3.434
Од тоа што се зборува е дека се подготвува офанзива на Русија во Херсон и Запорожје, се зборуваше дека голем дел од руската војска е префрлена, останати се само мал дел за сигурност, главнината што сега оперира во Донбас не се регуларна војска, затоа и имаше забавување на напредувањето по ослободувањето на Лисчанск.
Не е случајност што по толку месеци овие го гаѓаа Антоновски мостот, мое мислење е дека ќе одат на Запорожје, па Днипропетровск, па после на Николаев и Одеса, Харков можеби најпоследен ќе го остават, рокот да ја нападнат Одесда е по 4 месеци, нели потпишаа дека толку време нема да ги напаѓаат пристаништата.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.418
Поени од реакции
18.581
Ја па мислам пробуваат да одржат некаков stalemate. Да го намалат интензитетот на војување. Русите се и едини кој бараат некакви преговори.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
13.877
Ја па мислам пробуваат да одржат некаков stalemate. Да го намалат интензитетот на војување. Русите се и едини кој бараат некакви преговори.
Јас до сега не видов никави повикувања на преговори од Русите периодов. Дај баш да прочитаме или од ракав истресе дека барале преговори? Па ќе ја тресеа другата темата едноклеточните амеби ако имаше такво инфо.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.253
Поени од реакции
9.910
Во насловот на темата треба да се додаде, дека ова е судир помеѓу западот и остатокот од светот, кој моментално се проектира во Украаина. А Украина не ни постои после 2014, односно е под заложништво на јенките.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.418
Поени од реакции
18.581
Јас до сега не видов никави повикувања на преговори од Русите периодов. Дај баш да прочитаме или од ракав истресе дека барале преговори? Па ќе ја тресеа другата темата едноклеточните амеби ако имаше такво инфо.
Не ме цитирај ако не знаеш муабет да праиш. Имаш изјава на Песков дека Украина се повлекла од преговори.

Русија е во подобра позиција, имаат се што може реалистично да заземат во моментот. Тие големите градови се бајки при моменталната ситуација.
Сега украинците се на потег, дали ќе успеат да си вратат нешто.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.188
Поени од реакции
3.434
Русија повикува на преговори за да си создаде имиџ дека ете сака мир, од друга страна не и одговара било каков преќин на борбени дејствија, затоа во преговорите одат со барања кој не можат да бидат прифатени од Украина, (тогаш) да се признае Крим за дел од Русија, Донецк и Луганск за независни, а ваљда и Херсон, најавуваат референдум со месеци ама не го спроведуваат оти нема потреба, се додека не ја земат цела Новорусија тешко дека ќе има нешто, освен ако Украина не капитулира скроз.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Од оваа војна убедливо научивме едно нешто. Да си непријател на Америка е опасно, но да си пријател со нив, тоа е фатално. Ние и Украинците тоа го научивме на потешкиот начин. Ние го изгубивме идентитетот, историјата, а Украинците четвртина држава и уште ќе губат. Население, храна, луѓе итн.
Нема мир во светот кога е присутна Америка (САД).

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Садизмов у војнава надмина секакви граници. Откако Азовциве кастрираја руски војници, имаше на телеграм видео што не можев да го изгледам ниту 5 секунди од ко сфатив што стануе збор. Кастрација на украински војник снимено и аплоадирано. А уште позагрижувачки е што има такви јебени садисти на интернетов што се диват на ова.

Дивљаштвово на Русија и Украина ги прелеа дури и најзабеганине работи од војнава у екс Југославија. У пички матер и човештво и рат.

Ако веч решаваш да утепаш POW што е исто таке ретардирано, барем дај му брза смрт пичка му матер. Ова све под дрога е.

Од двете држави, не гледам некој да испадне победник. А англо-саксонциве ја уживаат агендата и гледаат од страна како словени си јебаваа матер баш на нивен начин меѓу себе.

Ова телеграм бетер дарк веб е станато

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.145
Поени од реакции
12.761
Садизмов у војнава надмина секакви граници. Откако Азовциве кастрираја руски војници, имаше на телеграм видео што не можев да го изгледам ниту 5 секунди од ко сфатив што стануе збор. Кастрација на украински војник снимено и аплоадирано. А уште позагрижувачки е што има такви јебени садисти на интернетов што се диват на ова.

Дивљаштвово на Русија и Украина ги прелеа дури и најзабеганине работи од војнава у екс Југославија. У пички матер и човештво и рат.

Ако веч решаваш да утепаш POW што е исто таке ретардирано, барем дај му брза смрт пичка му матер. Ова све под дрога е.
Делумно се согласувам дека садизмот има надминато секакви граници.

Поконкретно не ми смета кастрацијата пред камери, туку ми смета врз кого ја вршат истата.

Треба да емитуваат директен пренос од кастрацијата на ѓубрињата од луѓе наречени политичари кои ги доведоа до ова дереџе, еве јас лично би прифатил враќање на радиодифузна такса под услов секој ден на МРТВа да се емитува директен пренос од минимум 10 (ДЕСЕТ) кастрации на анти-македонски паразити, верувам дека за жал имаме богат фонд на такви гнаси од суштества, а кој мора под итно да се испразни до чиста нула.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Делумно се согласувам дека садизмот има надминато секакви граници.

Поконкретно не ми смета кастрацијата пред камери, туку ми смета врз кого ја вршат истата.

Треба да емитуваат директен пренос од кастрацијата на ѓубрињата од луѓе наречени политичари кои ги доведоа до ова дереџе, еве јас лично би прифатил враќање на радиодифузна такса под услов секој ден на МРТВа да се емитува директен пренос од минимум 10 (ДЕСЕТ) кастрации на анти-македонски паразити, верувам дека за жал имаме богат фонд на такви гнаси од суштества, а кој мора под итно да се испразни до чиста нула.
Мене ми смета кастрацијата у глобала освен ако не е наменета врз педофили и тоа live за да таквите копилиња не можат да направат злочин на никого.

А украинциве иначе користеја фикс Исис тактика од средновековие како начин на иживување врз русиве. Русиве враќаат за кастрацијава, а украинциве стануваат уште поиновативни и користат метод познат како "кану".

Кану е фактички следново - ти ставаат пиштол у уста, ја вперуваат цевката нагоре над непцето за ко ќе те рокне да ти се расцвета главата на пола. Се разбира, ова било најинтересна метода за американциве ка тепале сиромашен народ у Ирак, Авганистан.

Можеш да замислиш колку е све ова fucked up човече.

Kajgana Shop

На врв Bottom