Не сфатив за што е статијава?
Ана: Утрово ми текна на Борче и му пишав, што биде нека биде, а човекот од еден збор - ќе средиме - Klaster
Професорката Ана Симонова од Кочани се огласи на својот профил на фејсбук каде што напиша: Од каде да почнам денес, уште рано во 7 негде станав и ми текна дека иде школска година, и можда трет, четврт бран ков ид, којзнае. Учениците во нашето училиште кое патем е најстаро училиште во градот...klaster.mk
само и љубомориш што е појака риба од тебе.Кој е Борче Стаменов, кој е прогласен за Маж на годината за 2021 година според социјалните медиуми - еМагазин
Борче Стаменов е Маж на годината според социјалните медиуми за 2021 година, според гласањето на Фејсбук-страницата Мажи на годината. Стаменов освои најмногу лајкови и со тоа заслужено ја понесе оваа награда. Изборот на Мажи на годината во организација на „Фрајдеј комуникации и „Џентлмен магазин“...emagazin.mk
Прегледај го приврзокот 340254 Прегледај го приврзокот 340255
...женскава е граѓански активист, посебно за проблемите околу Кочани, па ги истакнува и проблемите на локалното училиште во што е содржината на самата статија, све во ред, мене лично не ми се допаѓа начинот како седи и се фотнала онака бутко раширена на училишна клупа и тоа усните напрчени со ботокс што го засенчува нејзиниот труд да се подобри животот во Кочани (уште полошо ако е самата професорка во тоа училиште, што порака би дала со така гро план на раширени нозе врз училишна клупа).
ете дури човек кој не ја познава читајќи ги статиите добива погрешна слика.
Прегледај го приврзокот 340256
мене ништо не ми е јасно....како разбрав тој тврди дека британци го натепале ???Мажите биле облечени во маици на британската армија, тврди Џош. Сите беа атлетски градени, со кратка кафена коса, кавкаски.
Ова е слично на тоа од минатата страница, кога нападите во Одеса (strikes) ги превеле како штрајкови.
Тука кокежн зборот (Caucasian), не знаат дека кај нас се преведува едноставно како белци.
Се уште НЕ РАЗБРАВ, наши го натепале, британци или господ знае ???мене ништо не ми е јасно....како разбрав тој тврди дека британци го натепале ???
а наши коментатори пак друго ???
може е и оф топик, ама во врска со ЕЛ. автомобилиПреносот е далеку подобар и нема загуби, не гледам зошто да не е возможно. Tesla Roadster на пример од 0-100 дига за 1.9 секунди, а максимална брзина му е околу 400км/ч (250 милји).
Види и ова е релативна работа.може е и оф топик, ама во врска со ЕЛ. автомобили
Obitelj ostala u šoku: Nova baterija za rabljeni električni auto košta više od samog vozila
а и нема и пљус монтажата
Ги гледав овие најефтините во сервисот кај Новус , индиски ли беа, овој од Штип што ги носи, за достава ги користат, за 2 лица...зимно време ако стегне -20, како е со батеријата а и со греење не знам, а имал и клима на 12В за лето...јас прашуев за климата дали иде посебно, за стара кола што нема клима да се стаи, ама не увезуваал само клима...Види и ова е релативна работа.
Батеријата на Тесла 3 има гаранција од 8 години, или 120 000 милји (192 000км) (што дојде побрзо), а и најчесто целото возило (некои се со 4 години, ама за ситна доплата ја имаш 8 годишната или 192 000км).
Замената на истата ти е околу 15 000 евра (ќе се намалува со тек на време како се зголемува пазарот на производители, гарант за 10 години ќе имаш еден куп реплики).
Цената на Тесла 3 е околу 40-45 000 евра низ Европа (тука во АУС околу 60к АУД зависи од батеријата). Познавам еден нашинец тука што вози Тесла 3, 90% од времето ја полни по трговските каде што има полначи.
Немаш никакви сервиси, гориво, заебанции. На стандардна кола за 192 000 км ќе потрошиш грубо 14 тона дизел/бензин (7 литри на 100км). Дури и со пониски цени од моменталнтите, тоа гориво ќе те фати од 17-20к евра.
Така да ако јас се прашувам вредат да се земат, особено ако возиш најголем дел од времето градска.