Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
:pos:
Човече ,да ти ja имам логиката.:D
Да се не натпреваруваш со kano за најглупавиот и најинфантилниот пост на форумов,а?
Викаш нема потреба русите да измислуват и произведуват квалитетна стока,оти имат
нафта, гас и јаглен. Па те исти како црците во Африка ,бре,кој 2000 година не напредували во менталниот и социјалниот развој.Зашто да се тепат од работа кога имат све - топло време цела година , жени за е...е , лежиш под палмата и чекаш бананата сама да ти падне во устата.Кога им се доеде месо ,едното племе напаѓа другото и си праат барбеку.
Ќе те ставам и тебе во иста група со другите титани на мислата - @k , @j , @v ,@ p , @m ....
P.S Преди 3 години за прв пат слушнав од еден кинез дефиницијата дека Русија е бензинска пумпа со ракети.:)
Види да имаш роботи не те прави цивилизиран, за мене најцивилизиран е тој што знае да живее во хармонија со природата. Јас најмногу ги почитувам индијанците. Ќе убиеле срна за да се прехранат и еден саат бдееле над срната да им прости што ја убиле. Црнците биле заостанати а енглезиве што ги ловеле и ги носеле во кафези во УСА се лулка на цивилизацијата… Не имаш див народ што мора да уништува други бидејќи е толку деструктивен што своето го уништил и сега гледа да украде од друг, и имаш питоми народи што не им треба многу а се среќни и никого не напаѓаат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
eve gledame kolku imaat nezavisna politika. napravija gasovod pa ne im dozvolija da go pustat... slugi americki se skoro 70 god.

od sluga podolno e samo bugar... pogotvo kumanovski sto si gi pisal site predci za bugari samo da vrti pleski u germanija... ama toa e, gubenje vreme e ustvari so tebe da se diskutiraat raboti sto nikogas nema da gi sfatis.
Што си отишол у западна цивилизација,дојди си фино у Руска па да осетиш лепота,што си отишол у курац преку пет мориња и три океани па сереш од таму колку не ти чини.
А ја дека сум пишал и дали сум пишал некој татар,можеш да ми се фатиш за доле,ти да отидеш аудтрелија кој знае колку муда си драпал да земеш виза.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.432
Поени од реакции
24.611
Што си отишол у западна цивилизација,дојди си фино у Руска па да осетиш лепота,што си отишол у курац преку пет мориња и три океани па сереш од таму колку не ти чини.
А ја дека сум пишал и дали сум пишал некој татар,можеш да ми се фатиш за доле,ти да отидеш аудтрелија кој знае колку муда си драпал да земеш виза.
kaj si procital deka ne mi cini? AUS ne e GER ili EU. super si e ovde. seir si fakame so supacite u evropa... nekako vaka izgleda svetot od ovde, eve da ti uprostam za da sfatis...

1659383977784.png

sto imas be ti dole picko edna, celi pokolenija si gi pisal bugari a tuka vikas ti smetaat ili so znam jas. tvoja rabota, nemam jas nisto protiv tie so se snasle taka ama ne mi glumi poglem svaba od svabite.

viza za aus e prilicno dolga, teska i skapa procedura i ne se dobiva so drapanje muda ili pisuvanje pokolenijata bugari nego se dobiva strikno ako imas barana profesija, ako si kadar sto moze da doprinese a ne skaradzija u mc do ili ako imas MNOGU MNOGU pari, 10tina pati poveke od ona sto baraat banana EU drzavite.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
golema e rusija plus e i mnogu pospremna nego eu i usa za nuklearna vojna... usa i evropa pobrzo i polesno ke gi snema. osven finska nitu edna drzava vo eu ili usa nema golemi kapaciteti/skrivnici za nuklearna vojna. rusija ima, zatoa i molenjeto sega od bajden za nov nuklearen dogovor so rusija i kina..... fufka malku da ne stvarno gi izrokaat...

mada i vaka ke ja bide, del po del. zapadot koga togas ke sfati deka pederi i zelenite partii se najgolemoto zlo i ke mora da se unistat. prasanje na vreme e toa...
Дали и вакви лаги ти кажуваат теориите на заговор? Русија не може да избегне тотално уништување од нуклеарен напад бидејќи има премногу противници во споредба со колку територија ќе изгуби при напад. За разлика, Русија има премногу непријатели за да може комплетно да ги уништи пред таа да биде уништена.
Стварно не знам зошто секогаш навиваш Русија да почне со нуклеарки кога таа одлука ја води до загарантирано уништување.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.406
Русија не може да избегне тотално уништување од нуклеарен напад бидејќи има премногу противници во споредба со колку територија ќе изгуби при напад. За разлика, Русија има премногу непријатели за да може комплетно да ги уништи пред таа да биде уништена.
доста бе :lolzz: :pos:

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Како мали Џокица го замислува MAD... :unsure:
Јас не сум тој што мисли дека Русија има шанса да се извлече од МАД...
Нејзиниот непријател е цел континент, па ние имаме шанса да се изградиме пак, барем на ниво на континент.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.701
Поени од реакции
33.901
Нејзиниот непријател е цел континент, па ние имаме шанса да се изградиме пак, барем на ниво на континент.
Абе цреп, кога имаш базен полн со керозин - нема врска од кој ќош ќе го запалиш... Се ќе отиде УПМ.
Ако се деси нуклеарна војна, ќе се деси и MAD. Тоа само психопатите од САД може да фантазираат дека со ракетни штитови и доктрина на прв удар може да се победи во нуклеарна војна. Тоа не беше можно ни пред технологијата на хиперсонични проектили - која САД ја немаат.

Толку време да постираш на темиве а да успееш ништо да не научиш, е тоа е посветеност.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
А кој сте тоа ВИЕ? Зошто гласовите во твојата глава да знаеш не се рачунаат како вистински личности.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Абе цреп, кога имаш базен полн со керозин - нема врска од кој ќош ќе го запалиш... Се ќе отиде УПМ.
Ако се деси нуклеарна војна, ќе се деси и MAD. Тоа само психопатите од може да САД фантазираат дека со ракетни штитови и доктрина на прв удар може да се победи во нуклеарна војна. Тоа не беше можно ни пред технологијата на хиперсонични проектили - која САД ја немаат.

Толку време да постираш на темиве а да успееш ништо да не научиш, е тоа е посветеност.
Еве хипотетички Америка (читај САД) да успее да ја уништи Русија со нуклеарки, а Русија да не успее да ја уништи САД, тогаш пак ќе умрат сите. Како? Епа радијацијата се шири ненормално насекаде и тоа пази дека на Земјата струјат ветрови во сите насоки насекаде. Ќе се рашири цела радијација на цела планета и сиот тој радиоактивен облак ќе ја покрие цела планета и ќе ја предизвика т. н. ,,нуклеарна зима" каде што сончевите зраци не ќе можат да го пробијат нуклеарниот облак. И како последица на тоа, температурите ќе се симнат со сигурност под -20 °C. Така што ако не умреме од експлозијата, тогаш сигурно ќе умреме или од хипотермија или од радиоактивно труење...

Kajgana Shop

На врв Bottom