Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 март 2009
Мислења
20.242
Поени од реакции
16.384
И Хрватска е во ЕУ и пласира барања до БиХ , околу правата на хрватското малцинство во БиХ ( изборниот закон).. арно ама СЕ КРЕНАА на протести бошњаците и ги блокираа барањата на Хрватска

SCHMIDTOV ZAOKRET:Njemački diplomat popustio pod pritiskom i propustio ispraviti dio nepravdeNjemački diplomat popustio je pod višednevnim pritiskom bošnjačke politike i propustio ispraviti dio nepravde koju su Hrvatima u Bosni i Hercegovini nanijeli njegovi prethodnici

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.480
“Нема лабаво„ со Стевчета...никој не смее да му писне, оти ќе „лета„ од работа, дури и кога Стево е во криво, што редовно му се случуе.
А најчудно е како Стево уопште стана прецедник...
:toe:

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.990
Поени од реакции
5.139
Нееее...кај комуњарата не постои непотизам...или можеби токму тие го измислија...:unsure:...политички подобен и/или неподобен...Личните способности и квалитети се потполно небитни.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.242
Поени од реакции
16.384
И Хрватска е во ЕУ и пласира барања до БиХ , околу правата на хрватското малцинство во БиХ ( изборниот закон).. арно ама СЕ КРЕНАА на протести бошњаците и ги блокираа барањата на Хрватска

SCHMIDTOV ZAOKRET:Njemački diplomat popustio pod pritiskom i propustio ispraviti dio nepravdeNjemački diplomat popustio je pod višednevnim pritiskom bošnjačke politike i propustio ispraviti dio nepravde koju su Hrvatima u Bosni i Hercegovini nanijeli njegovi prethodnici
еве сега и Косово ќе попушти, значи само Блгарија е упорна во неразумните барања( со помош на нашата ПРЕДАВНИЧКА власт).... а ѓоа Бајден ја притискал Блгарија, ЛУК и ВОДА

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.072
Поени од реакции
9.480
Народот со тоа што го смета за исто зло ВМРО со СДС практично им даде одврзани раце на Бугарија преку предавнициве наши да си направат дил со шочонците за поделба на Македонија. Ако се бара вина голем процент лежи и таму, да не се правиме наудрени.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Прегледај го приврзокот 340350

У нормален свет овие избори ќе бидат исто со левица Прегледај го приврзокот 340351
Сега разбирам како ете успеале да распуштат совет за повторно да има избори ( до сега немам слушнато да се случило). Освен СДС и независните сите имаат некаква математика да добијат нешто. Беса/Алијанса и ДУИ/ДПА се и двете тука. Првите гарант се надеваат дека сега кога ДУИ изгуби градоначалник дека ќе добијат екстра гласови за комплетно да ги маргинализираат ДУИ во градот. ДУИ го има цел државен апарат на располагање и се што име требаат се екстра 2000 гласа за да го превземат советот а со тоа и контрола врз општината. ДПНЕ си ја имаат математиката дека со ист број или + 1 советник може да бидат гласот кој ќе решава.

СДС едниот советник го губат 100%, али не верувам дека ќе одат под 1500 гласови освен ако ДУИ не реши да ја исцица целата клиентелска подршка од нив и самите да одат на директна победа. А ова можеби и не е толку неверојатно. Со тоа што колку си погоре на скалата на гласови поефтино е советничкото место, ДУИ и не се толку далеку од 12-13 советници што би им значело и мнозинство заедно со ДПА/Алтернатива и СДС ( 3-4 советника).

Независните се во најлоша ситуација зошто ќе треба да тераат кампања по вторпат во две години а за тоа треба пари и труд. Левица има мала шанса да освои советничко место, али не верувам дека ќе успее освен ако не ја мобилизираат целата партија. Апасиев да отиде и да помогне при кампања , набљудувачи да се организираат, итн ... А по мене ова би требало да им биде приоритет, дека без некакво присуство во Тетово не можат да се надеваат на каков било позитивен резултат во ИЕ6 на парламентарни. А тој еден пратеник скинат од ДУИ би можел да значи се, како што видовме од минатите избори. И секако е далеку поефтино е таму да го скинеш одколку во ИЕ1.

Мислам дека ДУИ на крај ќе излезе како победник зошто едноставно како и секогаш нивниве противници се однесуваат како да се лоботомизирани. Цела државна, партиска и криминална машинерија ќе ја концентрираат на една општина. Премногу е тоа. И во оваа утепана ситуација на СДС ако се реши се да стави на една општина би било зафркнато, не па ДУИ.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.242
Поени од реакции
16.384
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Ќе им пукнат ли ушните тапанчиња на СДС Предавничка утре :vozbud:?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.480
Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ќе им пукнат ли ушните тапанчиња на СДС Предавничка утре :vozbud:?
Џабе ќе си го истераат своето.Народот е веќе во лер,сега е време за одмори па од Септември ќе му ја мислиме.Гледаш по телевизии километарски редици за Грција.Нема ништо попатриотическо од тоа за 2 Август да си Грција на одмор.Толку од нас.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.506
Од дома, за уши и во автобус за Крушево, за да биде масовно партиското трло на Мечкин Камен. Се надевам ќе им дадат и сендвичи, веројатно за толку заслужиле.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.130
Од дома, за уши и во автобус за Крушево, за да биде масовно партиското трло на Мечкин Камен. Се надевам ќе им дадат и сендвичи, веројатно за толку заслужиле.

Замисли ги само центарските педерчиња облечени во чорапи со авокадо и ванс патики како се пентарат накај Мечкин Камен на 40 степени температура, па таму на тоа ледината се печат како гуштери, а никаде нема Номад кафе на повидок. Или од тие возилата со штанд да си купат смути од брокула и морков со лед, да се разладат. Приморани да слават празник кој со генерации не го поштуваат. Само за да ракоплескаат кога ќе проаѓа Ќурка. Охх тие напатени душички се надевам дека ќе им дадат барем 30ка фактор од штаб да се мачкаат. :(

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.889
Замисли ги само центарските педерчиња облечени во чорапи со авокадо и ванс патики како се пентарат накај Мечкин Камен на 40 степени температура, па таму на тоа ледината се печат како гуштери, а никаде нема Номад кафе на повидок. Или од тие возилата со штанд да си купат смути од брокула и морков со лед, да се разладат. Приморани да слават празник кој со генерации не го поштуваат. Само за да ракоплескаат кога ќе проаѓа Ќурка. Охх тие напатени душички се надевам дека ќе им дадат барем 30ка фактор од штаб да се мачкаат. :(
Нема да ги влечат тие од Скопје. Ќе ги пентарат тие од Прилеп, Битола и околија.

Kajgana Shop

На врв Bottom