Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.156
- Поени од реакции
- 9.843
Снегулката да те потсетам...take your time...Е како град е една работа, кога се работи за вода? Оти е во топчеста форма, која сила така делува за да водата се направи во топчеста форма, што не е друга форма...
Од каде идејата дека твојата "водена топка" лета додека се врти негде низ "универзум"? Зошто го игнорираш моето тврдење дека ниту една метеоролошка станица не може да измери "ротација на земјата" а може да измери и најмал земјотрес од 2-3 степени? Како е можно на "земјина топка" да постојат поместувања на тектонски плочи на пример? Зошто не се тектонски обрачи или топки? Законот за рамна земја вели дека светот во кој живееме односно земјата е стационирна и во мирување. Ниту лета ниту се врти. Реално јас не чувствувам ниту вртење ниту некакво движење на земјата. Така што тоа е еден од најголемите докази дека штом физички не можеш да почувствуваш вртење или движење на земјата тогаш никако не можеш да ми ги објасниш оние 1670км/ч "ротација на земјата". Толку е едноставно не знам зошто не ти е јасно? Зошто тоа би го пишувало во библијата еден податок во неколку псалми дека земјата е статична, неподвижна и дека ништо не може да ја разниша ? Од каде тој податок? Зошто во библијата на почетните пасуси не се спомнати планети кога се опишува создавањето на светот а спомнати се сонце,ѕвезди и месечина? Едноставно тешко ти е да ја прифатиш реалноста светот во кој живееш оној реалниот. Затоа што светот кој ти си го замислуваш е лага.нели би требало планетава да пропаѓа низ просторот?
Автоматски споено мислење:
А додека леташ од една до друга дестинација дали и авионот "ротира сосе референтниот систем во атмосферата"? Додека се возиш со автомобил по рамна површина дали и автомобилот "ротира сосе референтниот систем во атмосферата"? Дали чувствуваш 30км/сек.некакво движење на земјата? 1670км/ч како да се измерат? Кога некој ќе знае да ги одговори овие прашања нека ми пише овдеКога леташ во авион не осеќаш дека се движиш, ама сепак од точка А доаѓаш до точка Б.
Последно уредено: