Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.405
Тоа што се преправате дека Русија е некако оправдана поради некои комплицирани геополитички причини ви е само
Некои си таму комплицирани геополитички причини...
Да не се замараме со тоа, дај од Sun некое видевце.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Па и нема допир. Го прашав дали некогаш разговарал со западњаци на темите што блада тука да види што мисли просечен Холанѓанец рече дека немало потреба информациите ги црпел од интернет и биле точни. Нема потреба ни да шеташ да запознаеш, лето е иако некоја ептен туристичка земја сепак има огромен број на странци што транзитираат и тука се на два-три дена.
Да беше само тој. Цела багра што е собрана е иста приказна.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Мислам дека е повеќе од евидентно дека дечково пишува на своја рака и лупа ко максим по дивизија, не знаејќи дека штета прави на наративот кој мисли дека го пропагира.
Не се тие до толку глупи.
Какви штети правам на наративот кога јас се согласувам 100% со либералниот наратив? Вие мислам малку сте разгалени од форумов што е дувло на алт-рајтери, расисти и нео-нацисти и сте паднале во заблуда дека вие го делите типичното мислење во Европа за ситуацијава.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ти живееш во комплетна делузија ако мислиш дека просечниот Холанѓанец е и 1% на страна на Русија.
Не е ни 1%, но не е глуп за да сфати причините до кои е дојдена ситуацијата и процесира повеќе факти од тебе што процесираш само тоа дека Русија ја нападнала Украина. Секако кога да те прашаме дали процесираше само еден факт за напад на Југославија, Ирак, Авганистан тогаш ќе најдеш некој изговор. Западњакот си зазема страна ама не е глуп да сфати причините за војната, последиците и дека безпроблем би ја жртвувале Украина се додека се борат со Русија.
За темите како лгбт, миграција не се ни блиску како што ти замислуваш.
Автоматски споено мислење:

Да беше само тој. Цела багра што е собрана е иста приказна.
Не е иста. Овој е посебна приказна, далеку од реалноста и нема спас.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Не е ни 1%, но не е глуп за да сфати причините до кои е дојдена ситуацијата и процесира повеќе факти од тебе што процесираш само тоа дека Русија ја нападнала Украина. Секако кога да те прашаме дали процесираше само еден факт за напад на Југославија, Ирак, Авганистан тогаш ќе најдеш некој изговор. Западњакот си зазема страна ама не е глуп да сфати причините за војната, последиците и дека безпроблем би ја жртвувале Украина се додека се борат со Русија.
За темите како лгбт, миграција не се ни блиску како што ти замислуваш.
Наративот на либералната страна е дека ова е 100% вина на Русија и дека Русија лаже за причините за кои ја започна војната. Нема да најдеш либерално лице во западна Европа кое ќе ти каже нешто поразлично.
Ти можеби си нашол некој алт-рајтер од Холандија што ти кажал некакви глупости, но алт-рајтерите секогаш се претставуваат како типичниот тотално просечен и загрижен жител, а ти комплетно си ја проголтал таа лага.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Се разбира дека имам. Сум спомнал повеќе пати на темава дека со ЗАДОВОЛСТВО плаќам повеќе за да и се посерам на Русија.
На кој му плаќаш повеќе за да и се посереш?

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Наративот на либералната страна е дека ова е 100% вина на Русија и дека Русија лаже за причините за кои ја започна војната. Нема да најдеш либерално лице во западна Европа кое ќе ти каже нешто поразлично.
Ти можеби си нашол некој алт-рајтер од Холандија што ти кажал некакви глупости, но алт-рајтерите секогаш се претставуваат како типичниот тотално просечен и загрижен жител, а ти комплетно си ја проголтал таа лага.
Далку од алт рајтери, да не речем баш спротивно. Во кругот на другари имаат и хомосексуалци, скроз либерте дечки што не ги интересира национални интереси туку само Холандија да е правна држава и фукнционален систем. Индивидуализам на ниво, почитуваат изборот на другите и секој треба да има исти права, но мразат наметната пропаганда и извртување на вистината. Самите се свесни дека веќе системот им ерозира, хараат марокански и албански банди, на паркинг 30 метри од канцелариите каде работат го заклучуваат и воланот и велат дека од мароканци и тоа не ги спасува. ЛГБТ има ама не им е ко Америка да им шетаат ко фрикови и парадираат секој ден.
Секако дека ја обвинуваат Русија, но знаат и за Азов, знаат дека Русија си ги штити националните интереси и нема да дозволи егзистирање на непријателска 40 милионска држава во која има 8-10 милиони Руси кои се дискриминирани последните 8 години. Дали ќе им смени нешто и ќе речат оправдана е војната? Секако дека не. Дали би ја жртвувале Украина за враќање на нивниот лагоден живот и стабилизирање на кризата? Секако дека да. Дали би сакале да победи Украина без тие ништо да не жртвуваат? Секако дека да. Дали постираат фејк вести ко тебе и веруваата на еден факт? Секако дека не.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
8.994
Се разбира дека имам. Сум спомнал повеќе пати на темава дека со ЗАДОВОЛСТВО плаќам повеќе за да и се посерам на Русија.
Слабо го правиш тоа. Треба да си ги повикаш геј другарчињата од Русија да се преселат на Арабискиот Полуостров, каде што се наоѓаат пријателските земји на твојот омилен Запад.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
@Shakespear што си видел кажи ми ти лошо од Русија во Македонија, и што добро си видел од Америка освен што шипците главни ни ги направија во наша држава. Освен ако не си и ти љунга... па затоа се пењавиш за уса

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Screenshot_20220729-123627_Chrome.jpg

И нас нè има за жал...
Само мене ми е страв какви ,,казни" ќе смисли Русија за нас...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.405
Само мене ми е страв какви ,,казни" ќе смисли Русија за нас...
Тука ја имаме неодамнешната изјава на Лавров, која јас ја интерпретирам као - ако се запукаме, нема нас први да не сотрат.
Наша обврска се изборите, а Русите, ваљда би се смилувале, ако дојде до таму работата.
Небитни сме за да се потресуваме толку, околу ова.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Вие премногу акцент ставате на телевизиски вести. Никој млад не ги црпи информациите од таму. Тоа само за старците се тие вести.
За Role model за возрасни луѓе неможеш да ги земаш твоите родители, од коишто не само штп се срамиш, туку и ги мразиш.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Го имаме Борат,го имаме Пуно, го добивме Шекспир, го имаме и оној СтефусРефус како и да се вика. Сите идеологии горе доле ни се пополнети, ни фали уште некој монархиста и теократ и целата лепеза ќе биде присутна.

Би сакал да има една тема каде што како Шампиони ќе можат да дебатираат само они таму и да видам на што ќе изгледа тоа. Имам некакво чувство дека ќе ја доведат самата реалност до некаква сингуларност и ќе добиеме чист дестилат на шизофренија и ботовштина.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.405
Со изјавата на Лавров за Македонците, Русија, меѓу другото, демонстрира една сензибилност, која не сме навикнати да ја гледаме од тие нивоа. Ние од Западот, на тие нивоа, за такви прашања, кои го тангираат Македонецот, не добиваме разбирање, туку стандардно надмена игнорантност, обвиткана во извикани, празни фолскули за евро-интеграции, кои веќе не значат ништо никому.

(и ова последново ми се чини дека нашиве партии го немаат сфатено)

Kajgana Shop

На врв Bottom