Геополитички размислувања за минатото и иднината на Македонија

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.487
Поени од реакции
24.728
Кога дојдеш и се изсереш на некоja тема , подобро се чувствуваш?
За примати како тебе ова е единствениот начин да добиеш примитивна ментална ерекција и возбуда. :backa:
so zadovolstvo seram bugarski fasisti sekade. nema sto da barate na makedonski forum i sekogas ke ve potsetuvame deka ste fasisticki gomna i produkt na 2 cherveni. aj sikter sega.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.427
Поени од реакции
9.085
so zadovolstvo seram bugarski fasisti sekade. nema sto da barate na makedonski forum i sekogas ke ve potsetuvame deka ste fasisticki gomna i produkt na 2 cherveni. aj sikter sega.
немој да бидеш толку груб со бугаров, човекот не мисли ништо лошо, тој е наше дете, роден во Германија ама тука е дојден да си го најде вистинскиот татко само не сака ептен јавно да се искаже што му е маката.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
653
Поени од реакции
1.329
Преди ви администриравме, сега ви укажуваме вистинската насока и треба да слушкате…а иначе сери колку сакаш, физиологично е:LOL:
Автоматски споено мислење:

Пред две-три години во Македонија преовладуваше мислењето дека кој ја есапи Бугарија ништо не зависи од неа, врз основа на некаква супериорност која мене лично ми е несфатлива, а сега изненадувачката одлука на Европската комисија беше како удар во ѕид за вас

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.637
Поени од реакции
3.806
Браво , сега откако ослободи менталната напнатост и стрес, иди ослободи се и физички.:drk:
Се надевам дека десната ти рака е слободна.:D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.487
Поени од реакции
24.728
Браво , сега откако ослободи менталната напнатост и стрес, иди ослободи се и физички.:drk:
Се надевам дека десната ти рака е слободна.:D
aj prati ja sestra ti.... ke spremam 2 cherveni

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.049
Пред две-три години во Македонија преовладуваше мислењето дека кој ја есапи Бугарија ништо не зависи од неа, врз основа на некаква супериорност која мене лично ми е несфатлива, а сега изненадувачката одлука на Европската комисија беше како удар во ѕид за вас
Во Македонија преовладуваше мислењето дека барем Бугарија и Србија (во денешно време) не ни копаат гроб. Сега се свестија луѓето дека не е така во случајот со Бугарија... Одлуката на Европската комисија не е изненадувачка, впрочем кога тие курви се држеле до принципи и ветувања.

Што се мене тиче вие несакајќи услуга ни правите, ЕУ ќе биде пропаст за нас како што беше/ѐ за вас. Се надевам дека никогаш нема да успеат да не бутнат во ЕУ, како што тоа го направија со НАТО.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
12 јануари 2022
Мислења
653
Поени од реакции
1.329
Во Македонија преовладуваше мислењето дека барем Бугарија и Србија (во денешно време) не ни копаат гроб. Сега се свестија луѓето дека не е така во случајот со Бугарија... Одлуката на Европската комисија не е изненадувачка, впрочем кога тие курви се држеле до принципи и ветувања.

Што се мене тиче вие несакајќи услуга ни правите, ЕУ ќе биде пропаст за нас како што беше/ѐ за вас. Се надевам дека никогаш нема да успеат да не бутнат во ЕУ, како што тоа го направија со НАТО.
Европа и Сад са зад преговарачката рамка, отделно албанците и сдсм, сигурно е дека ке помине.
А после втората междувладина конференција Ковачевски ке искара цел мандат а Мицко ке си оди.
Ако не помине албанците незнам како ке реагират, може да почне федерализација а тоа никој од велесилите не го сака

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.049
Ако почнат работи како буткање федерализација, на луѓето конечно ќе им пукне филмот доволно за да - конечно - да се расчисти со албанскиот проблем (со кој ни се закануваат со децении). Мислам кој би се согласил со тоа утре да се разбуди во нова држава каде ќе биде малцинство, кога знае како го третираат дури и кога е мнозинство. На таква работа ќе има реакции како за ништо до сега, ќе гори во земјава - квинслизни ќе висат по бандерите. Ќе се разбуди народов од зимски сон... Цената ќе биде голема, ќе биде ужасно ама ќе биде и... Прекрасно.

едит:
И да, велесилите под чиј јарем сме - тие не сакаат расчистување со албанскиот проблем.
Албанците се главниот начин на кој тие овде практикуваат раздели и владеј.

Последно уредено:
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Промени од внатре тешко дека ќе дојдат. Некаква промена единствено гледам во посериозни геополитички поместувања во сферите на влијание. Меѓутоа за нас и тоа е нож во две оштрици. Во последните такви промени во светскиот поредок создадовме држава, ама тоа беа други генерации. Капацитетот на сегашните некако оди во насока да го изгубиме стекнатото.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Ако не помине албанците незнам како ке реагират, може да почне федерализација а тоа никој од велесилите не го сака
Се надевам дека нема да помине. Албанците слободно можат да покушаат војна.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
653
Поени од реакции
1.329
Се надевам дека нема да помине. Албанците слободно можат да покушаат војна.
един пат изгубивте и ви соочиа со Рамковнија, сега ако одново изгубите, незнам шо ке биде,

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
един пат изгубивте и ви соочиа со Рамковнија, сега ако одново изгубите, незнам шо ке биде,
Никогаш не сме изгубиле од тие кукавици. АРМ победи во 2001, но политичарите изгубија и потпишаа срамен договор.

Kajgana Shop

На врв Bottom