dantemkd
demon hunter
- Член од
- 5 јануари 2013
- Мислења
- 10.365
- Поени од реакции
- 9.558
И на Фудбал менаџер.На ФИФА едно време имаше добар потенцијал...
И на Фудбал менаџер.На ФИФА едно време имаше добар потенцијал...
А има еден портал (спортски вести или не знам точно како се вика), со цел да имаат повеќе реакции и коментари (а со тоа да допре до поголема публика), намерно пишуваат глупости, т.е. намерно грешат во насловот или во описот на веста на фејсбук (да не бидат исти едно со друго.
Пример, ќе пишат наслов на статија "Мане пред трансфер во Баерн Минхен", ја објавуваат на фејсбук и во опис пишуваат "Фудбалерот се договори со ПСЖ".
Па следуваат "haha" реакции и милион коментари колку се неписмени. А овие се радуваат затоа што така добиваат на кликови и фанови. А кога ќе пишаат нормална објава без грешки имаат по 5 лајка и еден коментар.
1. Факт е дека не е иста ситуацијата како со Рафиња. Он сакаше само во Барса и затоа финансиската понуда не му беше битна.Конечно се наѕира крај на една од попатетичните трансфер саги, од која можеше (уште може) Челзи прописно да се посрамоти.
И овојпат чекаа Барселона да ги продаде ТВ правата и да се обиде да го доведе Кунде.
Сета среќа што овој сакал и во Челзи да игра, не бил фиксиран кон Барселона како Рафиња и ќе испадне успешно тегнењето, веќе втора сезона по ред.
Кунде мене ми се допаѓа и ќеф ми е ако потпише. Ма да и да не потпише, мех. Ми стана сеедно, уморија 15 месеци со истото. Единствено ќе ми е по мерак тоа што ќе патат бедните новинарчичи од Барселона кои по секоја цена се обидуваат да спинуваат и измислуваат.
Сега, гледајте, доколку Кунде пристигне во Челзи, ПР-от каталонски ќе работи во оваа насока:
- Барселона никогаш не се интересирала/не понудила ништо за Кунде, само формално можеби разговарала со играчот
- понудата на Челзи далеку повисока од нивната, доколку е случена
- Кунде ќе зема xx (висока плата), Барселона нудела многу помалку
Не беше така затоа што откако беше Челзи продаден, Кунде од приоритет стана резерва и пробуваа да земат други дефанзивци (Де Лихт, Кулибали, Аке, Кимпембе). Откако не успеаа да договорат двајца од тие, минатата недела пак се вратија на Кунде и еве сега изгледа ќе го комплетираат трансферот.2. Факт е дека Кунде преферираше т.е преферира премин во Барса затоа и чекаше нивна понуда. Да не беше така ќе потпишеше пред месец дена со Челзи.
Може е така, не викам не.. јас веќе подолго време читам како Челзи и Барса се најмногу заинтересирани, и логично е ако се одолговлекува нешто да не штима.Не беше така затоа што откако беше Челзи продаден, Кунде од приоритет стана резерва и пробуваа да земат други дефанзивци (Де Лихт, Кулибали, Аке, Кимпембе). Откако не успеаа да договорат двајца од тие, минатата недела пак се вратија на Кунде и еве сега изгледа ќе го комплетираат трансферот.
Ова беше најинтересно во целава сага
Одличен талент и потенцијал но повеќе е повреден него здрав. Штета.Што играч е Дан-Аксел Загаду??
Знам дека е црн ама има ли можност за напредок гледам 23 години е
За Челзи не знам колку можат да му понудат, ама Барселона сигурно му има понудено отприлика толку париРомано не е. Има кој е задолжен за тоа.
Пред два дена нецели, оправдувањето се подготвуваше:
Девет или десет милиони и 12 милиони, не е исто.
А богами и ти ке дадеш само не знам што се радуваш кога ке ви ја уништи игратаWhat a time to be alive
Роналдо моли за да игра во Атлетико,дупче ќе дај за да го собери некој тим шо ќе игра ЛШ
За еден чешит сакам да се оствари трансферот, ама и да не бидни не ми менва, да беше пред неколку години да ама вака ...А богами и ти ке дадеш само не знам што се радуваш кога ке ви ја уништи играта
Нема да им ја уништи, они така играат цело време... Овие ќе се бранат, а Роналдо ќе стои напред и ќе чекаат гол, да рипне со глава во 85та или некој шут од 30 метри.. Стандард 1-0...А богами и ти ке дадеш само не знам што се радуваш кога ке ви ја уништи играта