Македонија не била под српска власт во 19-от век, но без разлика колку е неточна мапата, верувам дека Русите би му биле многу благодарни на другарот Јосиф ако ги врати во 1814 година, со веење на руското знаме над Париз, цела Централна Европа и добар дел од западна Европа.
знам, ниту БГ била со излез на Егеј, ова е карта меѓу Прва и Втора Балканска војна ??Македонија не била под српска власт во 19-от век, но без разлика колку е неточна мапата, верувам дека Русите би му биле многу благодарни на другарот Јосиф ако ги врати во 1814 година, со веење на руското знаме над Париз, цела Централна Европа и добар дел од западна Европа.
Можеби во знак на благодарност кон другарот Јосиф би преименувале некој центар за ментални заболувања со специјализација во сенилни заболувања и Алцхајмерова болест со неговото име, но не верувам, сепак би било навреда за ментално болните да се лекуваат/примаат терапија во институција која го носи името на воен профитер и злосторник, сепак и ментално болните лица вредат повеќе од таков паразит и заслужуваат подобро.
Јесте да.знам, ниту БГ била со излез на Егеј, ова е карта меѓу Прва и Втора Балканска војна ??
A Aljaska koga im ja dadoa pod naem?Јесте да.
Страшни глупости, ова само на форумов може да помине.Комедија.
Русија извезува околу 200 билиони кубни метри гас годишно.
Европа со заменувањето на Рускиот гас од веќе воспоставена мрежа само ќе направи Русите да продаваат гас на други земји по повисока цена бидејќи и самите ќе го купуваат тој другиот гас по повисока цена.
Со други зборови, гасот што треба да оди за Виетнам од Катар, ќе го купат Европејците, а Виетнам ќе го купи од Русија како замена за Катарскиот.
Но тоа ќе бидат мали проценти од севкупниот увоз на гас. На долг рок, Русија ќе си остани главен снабдувач на Европа. Никој не е будала да плаќа повисоки цени кога може пониски.
Путин им вика на американците и цела западна еу багра да се повлечат од таа 1/3 од Сирија што ја држат под окупација и да прекинат да ги ограбуваат нафтените ресурси на државата?timesofisrael.com/russia-officially-calls-for-jewish-agency-operations-to-be-dissolved-state-media/Russia Sends Army Recruits to Fight in Ukraine After Just Days of Training - The Moscow Times
Less than two weeks after joining the army, Ivan was on the frontlines of Russia’s offensive in eastern Ukraine and taking part in attacks on Ukrainian positions. Ivan, 31, who requested anonymity to protect his safety, said he received just five days of training before being transferred to...www.themoscowtimes.com
Секој ден нов доказ за како Русија паѓа во пропаст.
Деки Берич ли е изворотИ ова драги гледачи, ја сумира суштината на војната што САД ја предизвикаа во Сирија.
Сирија беше и ѐ кочницата за САД економски да ја покори Русија. Сирија е неверојатно важна за Русија, и затоа единствено таму влезе воено да интервенира - и тоа додека сеуште не беше воено сосема подготвена за таква интервенција (според одредени руски извори). Сирија е гамбитот кој обезбеди опстанок за Русија.
Ne treba da se zamara nikoj so nafteni polinja toa e za golemite drzavi tema.Malite drzavi treba da se zamaraat za infrastruktura za elekrichni vozila i komercijalni elektrichni vozila.Путин им вика на американците и цела западна еу багра да се повлечат од таа 1/3 од Сирија што ја држат под окупација и да прекинат да ги ограбуваат нафтените ресурси на државата?
Можно ли е Сирија во блиска иднина да добие воена помош со напредни оружја, инструктори и доброволци од сите пријателски земји да го избркаат агресорот?
Што мислиш, што е проблемот што Европа зависи од Руски гас?Страшни глупости, ова само на форумов може да помине.
Договорите со Азербејџан и ЛНГ терминалите низ европа се реален муабет и огромен показател во кој правец ќе се движи европа наредниве години. Не се рекла казала зденка и ракија муабети како што си тропкате овде цело време со другарчињата.
Русите ќе продавале на други земји...како мислиш тоа 10 кила патлиџан ли е на пазар па има купци колку сакаш? Ти имаш идеа колкава индустрија се врти во Европа а колкава во земји како Виетнам и слично?
Скроз сте изгубени мислам не знам од кај да фатам, Катар, Норвешка и Австралија уште неколку земји што имаат ЛНГ капацитети активно склучуваат договори со земји потрошувачи за извоз на ЛНГ со цел да го ограничат пазарот на Русија, еве Катар склучи 15годишен договор за импорт на ЛНГ со Кина.
Погледни малце бројки од 2020 за тоа кој колкави капацитети има, чисто колку да не ве лажат со глупости по интернето.
Не ги вади работите од контекст, реков „не била воено сосема подготвена“ во смисла дека ако било само до нив - тие интервенцијата би ја во Сирија одложиле. Но се разбира, реалноста и противникот ретко кога работат според планот на другите.Деки Берич ли е изворот
Не била воено подготвена а го срамни Алепо со земја со све цивили и деца во станбени згради и болници.
Какви луѓе.
SAA беше главниот актер кај Алепо, a што се тиче методите - спореди ги со тие на САД и јави се пак. Последено со Либија и Ирак можеш да провериш, иако ни Сирија не отскокнува (во цивилни загуби и уништивање)го срамни Алепо со земја со све цивили и деца во станбени згради и болници.
Дали се ретардирани не знам, ама знам дека некој цврсто им ги држи јајцата и ги тера да купуваат од далеку поскапиот гас. Чисто да се потенцира тој важен аспект на сето ова.Зошто досега Европа не купуваше (купуваат, ама малку) Катарски, Американски, Саудиски итн гас? Ретардирани се?