Се потпишувам на ставов...Иако бојкотот беше втора најдобра опција, сепак е една од најдобрите работи што ги имаме направено како народ последниве 30 години.
Зависи што дефинираш под Словени. Како јазична група постојат Словени, и Македонците се словенски народ. Ко што и Шпанците според јазикот влегуваат во романската група на народи. Дали имало преселба? Имало преселби, нормално, и тоа не само од еден етникум наречен Словени/Склавини од страна Византија и не само во еден период (6ти -7ми век), ко што сега се збори. Дали Македонците се Словени ко Пољаците да речеме и не се ништо друго? Не. Тоа е тешка глупост, која обичен днк тест може да ја потврди. Конфликтот настанува околу културата и јазикот на тие древни народи кои живееле тука. Грција сака да има апсолутен монопол над се, а Бугарите се тука да им ги поткрепат сите тези. Зошто? За да имаат тие монопол над се што е поврзано со некакви Словени на Балканот. Ете првото писмо било бугарско а не словенско, и нормално некои територии кои си ги зацртале дека се нивни, а ги владееле во среден век.Поентата ти е немаше преселба на словените, туку секогаш биле тука?
Вие овциве комуњарски може до утре да квичите, но бојкотот си ја оствари целта - референдумот беше неуспешен и невалиден. Тоа го потврди и институцијата надлежна за тоа, и самиот пастир, јавно, на говорница.Референдумот од 2018 не беше наместен, доста со тие глупости, излегоа над 600к луѓе и гласаа ЗА, да точно грото од нив беа или партиски или па идеолошки комуњари, либерали, како и припадници на другите етнички заедници во државава, но имаше и чат-пат по некој дпне-овец секако отпадник од таа дружина бидејќи јасно е дека Мицко јавно се праеше наудрен демек нема став секој нека си прави што си сака по свој избор, но во реалноста кампањата беше бојкотирање на реф. и така и бидна и дпне и повеќето други помали десничарски партии и движења го избојкотираа референдумот и до ден денес тој нивен потег си го сметаат за некаква си победа, што нема врска со реалноста !
Ti gi zaeba site, posebno bugarite i posovreme si se deklarira ko bugarka. Tie ke ti kazvale so si, ko da neznajs ti sama da se pisis.Нејќат во ЕУ а пола држава пребегана во западните земји
godini projdoa pak istata prikazna se vrti. Edinstveniot nacin da se spreci promenata na imeto, e da go prais tokmu toa so tie so menjaa ti kazuvaa da prais Bukvalno imase vmrovci ,,reformatori,, koj idea po emisii kaj komunjari novinari i agitiraa za pogolema izleznost. Kako zaso, izleznosta i te kako im bese vazna. Ako imase ni najmali teoretski sansi da bidat nadglasani, nemase da go praat toa.Една работа ме интересира, колку труд вложувате да се убедите во лагата дека со бојкотирање на референдумот сте спречиле нешто, спречување значи таа одлука да не се донесе а не да се измени начинот на кои тие ќе го спроведат сценариото, дали купиле 8, 80 или 180 пратеници е тотално небитно кога тие ја оствариле својата цел а тоа е промена на името и редефинирање на државата а ти на крајот од денот си губитник кој си дава лажна претстава и се лаже самиот дека со тоа што седел дома спречил нешто, сме спречиле ралеее.
Имавме златна шасна со референдумот, масовно излевање, гласање ПРОТИВ, спречување со тоа на Преспански договор кои ќе немаа начин како да го спроведат после успешен референдум, нови избори по кои СДСМ ќе паднеше и немаше да добиеме таква катастрофа од држава која имаме сега во каква што живееме.
И една битна поука мислам дека е во Швајцарија или можеби друга држава но имаа такво правило, на референдумот нема цензус и секоја одлука која ќе се донесе со него е правосилна а за тие што не излегле да гласат се подразбира дека немат мислење за тоа прашање и се согласуват со мислењето на тие што гласале, по таа дефиниција во нашиот случај сите што седевме дома се согласуваме со одлуката која ја донеле оние кои излегоа да гласат на референдумот а тоа е ЗА прифаќање на Преспанскиот договор, убава поговорка си имаме ние за тоа, после ебење нема каење.
Kako od Mars da ste padnati.Толку ли е тешко да се потпише декларација од сите партии кои се против оваа преговарачка рамка, дека ако дојдат на власт, ќе одбијат да ја спроведат преговарачката рамка и не ја прифаќаат?
ВМРО тука калкулира.
И двете можат да се направат.Јакимовски: Комито Мицкоски, не се плаши, потпиши гаранција дека ќе го поништиме францускиот предлог
Лидерот на Гром и градоначалник на Карпош, Стевчо Јакимовски, јавно упати повик до лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски со кој му предлага, наместо да најавува собирање на 150 илјади потписи од граѓани за поништгување на францускиот предлог, едноставно заедно со него, да потпише гаранција дека кога ќе се смени власта дека овој договор ќе биде поништен. „Ајде комито не се плаши, ГРОМ е зад тебе!“, напиша на Фејсбук Јакимовски.
Јакимовски: Комито Мицкоски, не се плаши, потпиши гаранција дека ќе го поништиме францускиот предлог
Лидерот на Гром и градоначалник на Карпош, Стевчо Јакимовски, јавно упати повик до лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски со кој му предлага, наместо да најавува собирање на 150 илјади потписи од граѓани за поништгување на францускиот предлог, едноставно заедно со него, да потпише гаранција...www.mkd.mk
Што ги обврзува да преговараат според оваа рамка ако дојдат на власт? Ништо.Kako od Mars da ste padnati.
Cim si se slozil da pregovaras, ke si sedis i ke si pregovaras. Isto kako so imeto.
I na kraj ke si legnite na brasnoto i toa e toa. Nema nekoja filozofija tuka.