Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
23 август 2010
Мислења
39.977
Поени од реакции
116.640
Проблемов со финансиите на Барса ако сакаат да се реши на природен начин, со кратење на високите плати, со неносење супер ѕвезди, со форсање таленти од школа, би траел долго, сигурно десетина години ако не и јаче, што само по себе би значело апстиненција од титули, опаѓање на рејтингот на клубот итн итн. Е сеа сите знаеме дека тоа нема да се деси и дека ќе дојдат од нигде никаде "финансиски инјекции" од спонзори и фирми ќерки и вештачки ќе се пумпа капитал за да се решат проблемите со долговите, патерн веќе виден кај други силни европски клубови на кои им е прогледано низ прсти од УЕФА, а не гледам зошто тоа не би било случај и со Барса.

Глупо е како што кажав и претходно што се резилат јавно со неможност за регистрирање играчи, со трансфер саги, со бркање со сила играчи за да ослободат буџет и слични пиздарии.

O

ob1

Гостин
Од сите направени трансфери до сега на Барса, Левандовски е најдобриот нивни трансфер и најдоброто засилување.
Нема везе што има 34 години и Бензот има 34 години па сеуште кине.
Класа е Левандовски, има уште 2-3 сезони врвен фудбал во него, инстантно ќе им го крене нивото на квалитет на Барса.
Не знам колку ги гледавте минатата сезона откако дојде Чави тренер, али ако сте ги гледале, единственото нешто што им фалеше беше расен голгетер кој ќе ги користи шансите и ќе им гарантира 20+ голови.
Тоа го добија во Левандовски.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.380
Поени од реакции
19.842
Да не ме сфатите погрешно класа е Левандовски ама членот погоре ги помеша брзините као демек еве доаѓаат звезди во Барса иако и самиот знај на какви играчи мислевме кога се правеше дискусијата. Левандовски има 34 години и за оваа плата и сума шо планираат да ја платат Барселона е премија за него, 50 милиони за играч пред залез на кариера е солена сума и ретко кој друг клуб би си дозволил освен ако не се чкрипец во нападот и немаат никаков друг избор.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.790
Малце е извадено од контекст ова со свадбиве и се лупа непотребен форс, такви манифестации, концерти, глупости од секогаш постоеле на Камп Ноу како и на секој друг можен стадион, стадионот е на Барса, ако им генерира пари можат и циркус да извадат преку лето.

Друго ми е смешно, на форумот на Милан (на англискиот, не тука) еве цел месец им се смеат на Барса дека го рентале стадионот за свадби, а кутрите Милан и Интер плаќаат пари за да играат на Сан Сиро.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.156
Да не ме сфатите погрешно класа е Левандовски ама членот погоре ги помеша брзините као демек еве доаѓаат звезди во Барса иако и самиот знај на какви играчи мислевме кога се правеше дискусијата. Левандовски има 34 години и за оваа плата и сума шо планираат да ја платат Барселона е премија за него, 50 милиони за играч пред залез на кариера е солена сума и ретко кој друг клуб би си дозволил освен ако не се чкрипец во нападот и немаат никаков друг избор.
Слободно наброј ми 5 класа млади напаѓачи за испод 50 милиона.

ќе дојдат од нигде никаде "финансиски инјекции" од спонзори и фирми ќерки и вештачки ќе се пумпа капитал за да се решат проблемите со долговите, патерн веќе виден кај други силни европски клубови на кои им е прогледано низ прсти од УЕФА, а не гледам зошто тоа не би било случај и со Барса.
Овакво нешто има кај клубови кој имаат сопственик, кај Реал, Барселона итн. не може вакво нешто да се напраи.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.380
Поени од реакции
19.842
Слободно наброј ми други 5 класа напаѓачи за испод 50 милиона.

Овакво нешто има кај клубови кој имаат сопственик, кај Реал, Барселона итн. не може вакво нешто да се напраи.
За потсетување, Сити успеа да го собере Халанд за 60 милиони евра, е за тие играчи дебатиравме со колегата твој од фан клуб.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.156
За потсетување, Сити успеа да го собере Халанд за 60 милиони евра, е за тие играчи дебатиравме со колегата твој од фан клуб.
Тој е надвор од цената за која што зборуваме, ај сега наброј ми напаѓачи за 50m

Член од
29 април 2015
Мислења
4.330
Поени од реакции
4.241
Види го постот како прво, на што ти рециплирав, ти пишуваш дека Барса нема пари за големи трансфери, одма демант, Барса сега за сега донесе 2ца играчи за "големи" пари... во најава е уште еден.
Второ, ти викаш дека играчите немало веќе да сакаат да доаѓаат у Барса пошо го немало Меси... јас ти набројав кои играчи сакаат во Барса.. не знам што не е јасно тука.

П.С. На толку вреѓање лани во септеври, Барса пак лаганица заврши пред Атлетико.. со Џутгла и компанија.

Разбери, Барса е институција, не може да пропафнат такви екипи како неа, Реал, Манчестер, Ливерпул... може да пропадне Сити и Њукасл ако се откажат арапите.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.380
Поени од реакции
19.842
Види го постот како прво, на што ти рециплирав, ти пишуваш дека Барса нема пари за големи трансфери, одма демант, Барса сега за сега донесе 2ца играчи за "големи" пари... во најава е уште еден.
Второ, ти викаш дека играчите немало веќе да сакаат да доаѓаат у Барса пошо го немало Меси... јас ти набројав кои играчи сакаат во Барса.. не знам што не е јасно тука.

П.С. На толку вреѓање лани во септеври, Барса пак лаганица заврши пред Атлетико.. со Џутгла и компанија.

Разбери, Барса е институција, не може да пропафнат такви екипи како неа, Реал, Манчестер, Ливерпул... може да пропадне Сити и Њукасл ако се откажат арапите.
Кои играчи сакаат во Барса ?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.380
Поени од реакции
19.842
Тој е надвор од цената за која што зборуваме, ај сега наброј ми напаѓачи за 50m
За 10 милиони разлика Сити добива играч кој има потенцијал да стани балон дор, играч кој е цела кариера пред него, не ме зафркавај и ти сега.
Гледајќи ги трансферите на Барселона откако се врати Лапорта и ќе ти стани јасно дека немаат кеш да се расфрлаат, купуваат играчи кои не коштаат многу пари ама ќе придонесат колку толку во клубот
Кеси Песи таквите играчи се ок трансфери, можи да се погодат а можи и не.
Лева е добар трансфер за клубот, би рекла најдобра опција за Барселона со оглед кои играчи се достапни на трансфер пазарот.
Не беше тоа муабетот, Нејмар вика дека еве ти реков дека сакаат играчите во Барселона, кој играчи?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Империи пропаѓале, не можела институцијата Барселона да пропадне.

Манчестер и Луверпул не функционирале како багра лоповска, служејќи се со милион подли работи, малверзации, манипулации.
Не може Барселона во ниеден универзум да се стави во ист кош со овие две екипи.

Мене ми е чудно (не ми е), ова биполарно однесување на фановиве. Самите еден ден лелекаат дека се пред пропаст, друг ден слават трансфери, тролаат демек други навивачи, удираат курч.
Како да кажам....не сте во позиција. И за двете работи. За што и да одлучите, по ваша глава се одбива.

Па како за име кое е повеќе од клуб, нели, само однесувањето и третманот кон Де Јонг да го земеме и ни станува јасно кое е дереџето. Не одиме наназад, не одиме понатаму. Јас би се сокрил некаде и би ќутел, не би се расфрлал по интернети.

Па уште, од каде тоа дека Барселона пропаѓала? Еве, за мене ќе зборувам. Информациите за финансиската состојба на Барселона ги добивам исклучиво од медиуми. Шпански. Новинари блиски до Барселона.
Експерт по финансии не сум, располагам со она што ми се сервира.

Нека ви е со среќа и Левандовски и сите засилувања. Што да речам. На долгорочен план, ако го има, Господ нека ви е напомош.
Важно ПР службата е во полн сјај и важно репутацијата на Лапорта во Каталонија е на највисоко можно ниво.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А ова?

45+5 у бонуси, плус 10 милиони ако Левандовски изигра една сезона за Барса.
20 милиони провизија за Захави.
И платата е многу поголема од тие 16 милиони бруто.

Наводно Лапорта им ветил на Баерн дека ќе им исплати све како што е договорено ако германциве објават и потврдат дека трансферот е 50 милиони.

Спасителот Лапорта. :pos:

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.369
Поени од реакции
7.138
Како што пишав и претходно. Барса продава 10% ТВ права на 25 год за 200м евра, а кои тие 200м евра ќе вредат дупло повеќе во наредните 25 год. и тие средства повеќе од 50% (а фактички испаѓа околу 70% во оваа финансиска година, а до крајот на договорите и 100%) ќе ги пукнат на Рафиња и Левандовски со 58+45м фиксни (68+50м со бонуси) што е вкупно 103м фиксни (118м со бонуси) за обештетување. Плус 6м+9м нето плата годишна (околу 10м+16м бруто) или 15м нето плата (26м бруто) доаѓаме до износ од околу 130м до околу 144м евра во оваа финансиска година. Ако се земе во предвид дека Рафиња потпишува на 5 год х околу 10м бруто и Левандовски 3 год. х околу 16м бруто доаѓаме до износ 98м бруто за плати за времетрење на договорите на овие двајца играчи. Практично продажбата на 10% од ТВ права за 25 години Барса ги потроши на Рафиња и Левандовски без притоа да се земат во предвид провизиите. Одговорно и рационално штедење на Барса.

Постов нема врска со Френки и дали тоа ќе има потреба да го продаваат кај нас. Искрено, посакувам да не се реализира тој трансфер и Барса да си го чува.
трансферот на Лева ќе биде исплатен уште во предсезона со заработка во фан шоповите, па уште ако стегни 5-6 голови во првите официјални натпревари за бодови ќе го извади до на зима и Рафиња

не му е првпат на Лапорта да го работи истиот случај, нормално е да не сте го доживеале тоа повеќето, па сега се чудите како Барса не пропаѓа, ами десеткратно повеќе се засилува........ тогаш мораше да се ослободи од прескапата холандска колонија на Ван Гал која беше пропадната инвестиција по резултатите за да ги доведи Роналдињо, Ето, Жили, Деко и останатите мајстори на фудбалот во тогашно време

Kajgana Shop

На врв Bottom