Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.579
Поени од реакции
37.484
Датата за одржување на Ди Фест, е одредена одамна, многу порано. Не е сега, ад-хок. Ова што го инсинуираш нема благе везе со реалноста.
...нема за тебе, не си ти реалност, а моето искуство е поголемо од твоето!

...избор на тие што ќе бидат на власт да биде чиста победа на избори, повели албанац ако добие % гласови да биде на власт, нека биде, овие глупости на повикување на % по Бадентер што важи само кога нив им одговара, па после ќе условува играјќи курташак во Собрание, никаде го нема тоа во ниедна држава!

... ми се повраќа како Талат Џафери се обраќа по име по пратениците, Ојјј Дафино, Ојјј Мартин, реплик! а истите пратеници од било која партија, кога ќе излезат на говорница „почитуван Претседателе...“, е затоа овој форичанецот ќе се заебава во Собрание, му се може, затоа што сите се овци,а тој е овчар газда!
јас да бев во собрание, вака да ме повика, уааау што би му возвратила, онака културно ама со видео аудио запис на зид!

...за да тргне Македонија напред прво нешто треба да се расчисти со Бандетер и со Охридски договор, било поминало не важи веќе, крај!
проблемот се сече од корен, цк!

во западна страна на Македонија македонските граѓани се малцинство ама не важи Бадентер, све е пошиптарено и вработувања и огласни табли, верски градби е затоа нема и ќе нема напредување, проблемот се сече од корен, ск!

во источниот дел од Македонија, се дозволува да ром игра курташак под покровителство на дуи, го малтретира македонското наеление, им влегува во куќите во Штип, луѓето живеат во страв, веднаш со тепање и ножеви, кај го има бе тоа? никој тоа не го кажува, а бе сечи тоа од корен, цк!
ако сакаш држава, ако не, ајт биди кунта кинте!

Z

zmej gorjanin

Гостин
Немам поим, ниту викам дека е албански збор.
Ти инсуинираш дека е словенски.
Не инсинуирам ништо јас

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Патем имате приметено колку сме надворешно изолирани, најголем врв на Стево му е посета на факинг Косово. Да не треба да се прават луди антидржавни договори или годишниве ЕУ/НАТО состаноци, нема да се сретнат со никого кој не ни е сосед, па и таму во Брисел кога ќе отидат во подрум ги носат. Никој 2% не ги рецка, цел свет знаат какви импотенти имбецили и лузери се, Рама и Шилц почнаа отворено да ги дупат во фаца, тука ќе дојде заменик министер од Косово и мислиш фешти, најави, блокирање сообраќај небаре Биден и Путин доаѓаат.
Битно кога имаше Генерално собрание на ООН (не сум сигурен дали беше за ова или не), пред околу три години се собраа 50-60 души делегација (може една од најголемите од сите држави) да се шетаат во Њујорк. Затоа и сме таму кајшто сме, само личен интерес се гледа, а богами и од веќечуените дефетистички коментари (не знам ти во кој свет живееш, веќе нема држава на македонскиот народ; па што ако му помине барањево на Таравари за бришење на 20 % и директно внесување на албански јазик итн.).

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.072
Поени од реакции
9.480
Кривицата е правопропорционална на позицијата; ако си високопоставен политичар/фунционер, имаш неспоредливо повеќе должности и одговорности кон твоите потчинети.
Не го амнестирам Македонскиот народ од неговата одговорност, особено делот од Македонците кои гласаат за се-де-се-то, но не ја свалувам целата кривица на народот. Напросто, не може народот цело време да биде крив за се‘. Народот е тој кој гласа и одбира, а одбраните се тие кои се одговорни кон избирачите. Секој потег од избраните се рефлектира на избирачите.
И тоа, кога овде проповедав да гласаат за ВМРО глумеаа лудило сите, демек немало разлика помеѓу злата. Епа људи мои тражили сте гледајте.....тоа што се ситеа како ВМРО не добива пратеници сега се враќа како бумеранг.
Нека се ебат сите сега.

Член од
29 декември 2007
Мислења
579
Поени од реакции
1.359
Блгарски чеда цјал свјат ни гледа
хај км победа, славна да врвим!
Обаче, Србите имаат поговорка,” Сине, ако се зарати, а ти не знаш на коју ћеш страну, удри по Бугарима, нећеш погрешити”
Ова е цитат, а не говор на омраза, молам!!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.494
Поени од реакции
87.406
95-та - СДСМ реши да го извади македонскиот национален симбол од знамето и да стави вентилатор, без апсолутно никого да праша.
Уште тогаш некои го викаа тоа што ти го викаш.
Толку е со нив, 95та имаше уште што да се продава, сега скоро 30 години подоцна што има? СДС уште во времето на Грујо дишеше на шкрги, а тогаш у партијата им беа елитата, не сељачкото крило... Ги дигнаа странците, ги искористија секој нивен поданички материјал, еве со ова гласањево си се ставивме сво статус кво за навек и толку е нивната употреба.

95та немаше друга сериозна трета опција, сега има, и тоа со сериозен квалитет во иднина да биде сериозна втора опција. После ова сељачкото крило на СДС ќе се разбега од партијата, странската помош драстично ќе се намали, дека и странците знаат дека нема иднина во оваа партија, народ ни за 50 години нема да ги гласа веќе, и тука веќе ќе почне распадот... Не одма, али отом потом како што рече Крмов, ќе се распадне.

Финито е со овие

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Не инсинуирам ништо јас

Гасете интернет, вие стварно сте скарани со реалноста.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.579
Поени од реакции
37.484
...и да, ова и дополнително замајување на неработење и нефункционирање на власта во ниедна сфера ниту во економија, нит во инфраструктура, нит во здравство, природните ресурси неискористени фрлени на времето се купува струја, бензинот отиде дупло,
...има шокови да доживееме како никогаш досега, по болниците вработени плеада неписмени несоодветни медицински лица со договор на дело, кои не само што безобразно одбиваат наредби, туку и пречат и грешат на работно место што може некому живот да значи, никој по болниците, амбулантите и болничките соби не носат заштитни маски не се почитува протоколите за заштита од коронавирус, нема увоз и планирање на лекарства и потрошен медицински материјал, па секојдневно ќе се соочуваме со недостиг и снемување на лекови, нема кој да оперира, нема кој да тестира, снемува лабораториски тестови, ренген филмови и све што е многу важно за дијагностицирање на коронавируот, сите сили се насочени само кон политички активности скапо сите ќе го платиме сето ова неработење! :(

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.889
Ако му е планот Б да се ебава до Уставен Суд на вруќиниве, ич не мора :icon_lol:
Единствен ефективен план Б може да биде ако им акнат некоја чадна бомба со сарин. Све друго е драпање мадиња.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.782
Поени од реакции
49.645
Проколнат сум во поширока фамилија да имам поречки србоман и член на СДС, на кој до скоро, овие работи му беа незамисливи. Не знам како да му соопштам, има ли некој овде текст, сакам да го нацапам, ама не сакам да ми се самоубие човеков. :D

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
„Како и што очекувавме регресивните сили во служба на странските агенди не успеаја и не беа поддржани од граѓаните. Денес победи европска Македонија и прогресивните сили во земјата. Денес, победи соживотот, иднината и надежта. Честито граѓани, честито за дежавата. Враќање назад нема!“, вели Ахмети.
Си кажа албанскиот администратор.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.494
Поени од реакции
87.406
Проколнат сум во поширока фамилија да имам поречки србоман и член на СДС, на кој до скоро, овие работи му беа незамисливи. Не знам како да му соопштам, има ли некој овде текст, сакам да го нацапам, ама не сакам да ми се самоубие човеков. :D
Каков текст, какви бакрачи, дај му едно јаже, тој ќе знае што да прави со него...

Kajgana Shop

На врв Bottom