Superstar2 i hayatovci ne postoje u HD, tako da ne mogu popraviti nista ako nije originalno ok. ja razumijem potrebe korisnika da dobiju odredjene kanale, te izbace ove koje im ne trebaju, te samim time dobiju nizu cijenu, sve stoji... Medjutim meni takav biznis model ne odgovara. meni odgovara ovo kako je sada, a to je da ja dobijam nove korisnike na dnevnoj bazi, te se zna koji procenat je zarada, koji procenat je amortizacija, te koji dio ide na unapredjenje usluge. Mislim da je to posteno takodjer prema korisnicima jer ne grabe se pare u dzep, a usluga stoji na istom mjestu. Tvviet se svakim mjesecom razvija, tako da ovi koji se odluce na tvviet, ne mogu s vremenom dobiti losiju uslugu kako je to kod restreamerskih usluga kad im se popune kapaciteti.
Evo lupam primjer, 15-20 korisnika je bilo prinudjeno koristiti VPN jer su imali los protok ka svim mojim serverima, zakupio sam dodatne servere da bih tim korisnicima pruzio nesmetan protok, a troskovi su toliki da od tih korisnika nema vise zarade, mora ih jos doci takvih da bi se otplatio taj segment, ali nema veze jer mi imamo fond za razvoj. hocu reci nije sve u novcu, bitno je zadovoljstvo korisnika, ali ne moze se svaki zahtjev ni ispuniti. Da bih svima ispunio sve zelje, trebao bih imati 5000 kanala, 10 razlicitih aplikacija, 50 paketa pretplate i slicno...