Другари или пар?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
треба да има другарство..искреноста довербата и чуствата покрај што се елементи во љубовта тие се и главни елементи во пријатеството..дечкото и девојката воедно треба да бидат и најдобри другари

За да опстане една врска мора да постои другарство,за да можат да разговараат за се што ги мачи.Ако не можат тогаш тоа не е врска.

Ако прво не функционирате како другари, врската ќе биде сведена само на физичка привлечност, нели ?

Кога две личности, после сето тоа што го поминале заедно, се решат да застанат пред матичар - што вика матичарот ?
Брачни другари.
Значи, другарството е еден од најважните елементи во една врска.
Мислам дека е кратко и јасно. :smir:

Нормално дека другарство треба да има во врската,но сепак има работи кои не се кажуваат гласно пред партнерот,колку и да ти е близок.Замислете си да ги кажуваме сите наши скриени соништа,фантазии....Каде би довело тоа?Ама она вистинското-кога се споделува радост или тага,ако се дели со партнерот,тоа е вистинска врска.

Јас мојата девојка освен како партнерка како личност шо ја сакам освен шо ми е девојка воедно ми е и најдобра другарка...неа и се доверувам се...па уствари другарство и љубов се најдобра комбинација за совршена врска...

Drugarstvoto i ljubovta se nerazdelni.Povrzani se premnogu.So ako go sakas a megju vas ne postoi drugarstvo.Pred se partnerot treba da ti e nesto najblisko da go cuvstvuvas kako drugar mora da postoi doverba inace nema da ima vrska.Ke bidi propadnata investicija

Drugarstvoto e mnogu bitna stvar vo nego pronaogame razbiranje no bez cuvstva i ljubov nema da sme vo vrska,sepak znaci toa so ne privlekuva i pleni e ljubovta ljubovta sepak dominira :back:

предност давам на љубовта ако вистински се сакако и двајцата тогаш ќе бидеме и другари и за све ќе си помагаме и дискутираме за секој проблем како и што се очекува кај еден пар

не знам кај мене во врската преовладува пријателството тој ми е најдобар другар кој се знае за мене и ме подржува за се и тука е за мене секогаш...
е сега тука не се запоставува и љубовта, чим е тука за мене не е тоа за без ич нели..?

Паралелно и зависно од периодот.
Едното секогаш преовладува, нормално. Но држам некој баланс.

Тактички целосно погрешно. Не сум и јас другар и не сакам во мене да гледа другар. Ниту сум и татко ниту брат. Мажи, не дозволувајте девојка или жена во вас да гледа другар, татко, брат.... вие за неа треба да сте маж (дечко, сопруг, швалер... сеедно), никако нешто друго. Ако дозволете во вас да гледа другар.... ке ви ебе матер на прва кривина. Таа во вас бара нешто друго а не другар, оставете тие геј моменти, реалноста е друга. Сосема различни се содржините на љубовните врски од другарските врски и затоа и однесувањето треба да биде сосема различно, или си во љубовна врска или си во другарска врска, нема тука преклопување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom