Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
Убаво си напиша членот, а и ти нели пишуваш дека пратениците го претставуваат народот.
Значи не треба народ да влегува во собрание, туку нивните претставници кои нели ги претставуваат интересите на тие граѓани, треба се да направат за да не помине ова, а не Мукоски да отвори вратите за да лапа тендери, а народ вошки во затвор.

Доволно е народ што излезе (иако мала бројка) и мирно протестира, пратениците се тие што треба да се изборат, а не да го местат Македонецот пак меѓу себе очи да си вади. Мицко да се секираше за Македонија и за чувствата на народот, пред менување на името, наместо бојкот, тогаш требаше да повикува народ на улици.

Најверојатно народот пак ќе биде топовско месо, (ова од мвр инфо, дека жустро ќе биде, штом толку џандари се повикани) но кога не мисли, јбг, ем ќотек, ем 120 јаничари пак побогати.
Nikogas ne sum poddrzuval nasilni protesti, uste pomalce sum ucestvuval na nekakvi, mirni ili nasilni. Niti gi poddrzuvav sarenite kurtoni, niti tie na 27, niti ovie.
Si ima izbori, ke si glasas i toa e toa.
Sega nekoj kako iznenadeni, zacudeni sto se slucuva, ne im bilo po kef nesto. Jbg, trebase da si mislat prethodno za toa, koga glasaa. A i od kade znaete, mozi toa e i voljata na gragjanite iskazana na izbori. Mozi za toa si glasale i toa e nivnata zelba.
Koi ste pak vie da im ja negirate zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na fer i demokratski izbori, samo deka nekoj smeta deka tamu neznam sto. Ako mnozinstvoto go delese nivniot stav, toa ke se reflektirase po brojot na osvoeni mandati, ke imaja mnozinstvo, vlada, pretsedatel itn itn.
Mene mozi i da ne mi e po kef ova sto se slucuva, no ni na kraj na pamet ne mi idi da mu ja negiram zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas, iskazana na izbori.
Jbg demokratija. Bas anarhijata ne dovede tuka, negiranjeto na zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na izbori :toe: .

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.082
Поени од реакции
25.236
Се надевам дека Албанија ќе се зачленува пред Северна Македонија, ако не стават вето гомна да јадат, терминот шиптaр и дома да ви го забранат.
Целосно ги разбирам бугарите, и јас лично сум жртва на ветово ама алал да им е.
Е ова веќе личи на нешто. А не да продаваш муда за бубрези, соживот, атеист сум, кур се обрежува. Кажи сега колку е поубаво чувството, нели? Терминот шиптaр ќе постои се додека постоите вие шиптaрите. Како иначе да ве нарекуваат кажи ми?

Член од
1 ноември 2007
Мислења
81
Поени од реакции
249

EU_Commiion го избриша твитот ама штетата си остана

ЕВе и во Google cache стои уште

Прегледај го приврзокот 338388

Идентитетот? БЕТОН... овај, ПРОЛИВ.
Тече на сите страни неможе да се додржи
ek-fon-der-tvit.jpg
Автоматски споено мислење:

Тоа не значи дека „северномакедонски“ не постои како придавка. Тоа што го спомна се однесуваше на националноста, етничкиот/културниот идентитет и јазикот.
Може да се каже или Парламентот на Северна Македонија или северномакедонскиот парламент.
Severno Makedonski ne moze! Citaj vo UN : IMG_20220710_221956.jpg

Ke ne vikaat kako sakaat koga i samite sebe ne znaeme sto moze sto nemoze.So takvi kako tebe Severozapadno blgarski pretsedatel ke e, samo da vlezes vo EU.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
61 е апсолутно мнозинство, просто е мнозинство од присутните под услов да гласаат 1/3 од вкупниот број пратеници, значи минимум 41.
А колку е потребно за кворум за такво гласање?
61 пратеник ?

Член од
26 декември 2020
Мислења
119
Поени од реакции
268
Се надевам дека Албанија ќе се зачленува пред Северна Македонија, ако не стават вето гомна да јадат, терминот шиптaр и дома да ви го забранат.
Целосно ги разбирам бугарите, и јас лично сум жртва на ветово ама алал да им е.
шипо не се секирај ако шќиптарија прва влезе во еу 101% ќе стави вето
ништо друго од племе не се ни очекува
имате повеќе права од македонци и не ви е доста
ти гледам се сметаш за нешто различно од класични планинци ама ја таков како што се претставуваш не видов 2015 кога излегуваше војска од диво насеље
кога ве вадеа нозе им бакнувавте од најстаро до најмладо и машко и женско а кога загинаа 8 полицајци и нивните колеги кои ве спасија да не биднете колатерална штета кога дојде време да излезат од диво насеље ги плукавте, свиревте, пцуевте
гадно племе сте и тоа цел свет го знае, нема земја во која има Албанци а да не се племе гадно

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Е ова веќе личи на нешто. А не да продаваш муда за бубрези, соживот, атеист сум, кур се обрежува. Кажи сега колку е поубаво чувството, нели? Терминот шиптaр ќе постои се додека постоите вие шиптaрите. Како иначе да ве нарекуваат кажи ми?
Северни Шипптари ;)

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.755
:pos:

Шиптарот:

Од Демир Хисар е главоњава. Син на поранешен покоен пратеник Наќе Стојановски. Понеделникот заврши факултет, вторникот веќе го вработија како инспектор во земјоделие. Затоа џавка.

Сите куртони што ги знам што се тепаат за партијата се како овај шиптаров, ухлебани на државно.

Заборавив да напоменам дека вујко му беше кандидат за градоначалник на Демир Хисар последните избори.

Битола сега е инспекор и директор на земјоделието.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.437
Поени од реакции
9.090
Прегледај го приврзокот 338430

Severno Makedonski ne moze! Citaj vo UN :Прегледај го приврзокот 338431

Ke ne vikaat kako sakaat koga i samite sebe ne znaeme sto moze sto nemoze.So takvi kako tebe Severozapadno blgarski pretsedatel ke e, samo da vlezes vo EU.
Овие во ОН биле скроз неписмени. Како може придавка (adjective) да биде "of the Republic of North Macedonia"?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.825
Поени од реакции
40.190
:pos:

Шиптарот:

Види ја бишкава, у фаца му се познава дека само партија и вработување го интересира у животот. Кодоши таму по тоа инспекторатот, прави местенки за да напредува да го стават некој раководител за поголема плата. Класичен гној од човек, мекотел, лигуш и говно.

Сместа би ги заклал овие ликови, воопшто не заслужуваат да трошат воздух.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.214
Idiot aj be da ne povtoruvam....ja nemam vasata toaletna hartija...se percite so nea ko hartija od vrednost da e.
Sígurno za vas i e ..za da mozat Bugarite da dzeparosat po Evropa a Bugarkite da sirat si nozete ugore visoko so stiklite nakaj Plovdiv..
види >>
види >>
види >>

П.С.
Смири малку тоа страстите и не скокај веднага на з......е нозе!

Убаво си напиша членот, а и ти нели пишуваш дека пратениците го претставуваат народот.
Значи не треба народ да влегува во собрание, туку нивните претставници кои нели ги претставуваат интересите на тие граѓани, треба се да направат за да не помине ова, а не Мукоски да отвори вратите за да лапа тендери, а народ вошки во затвор.

Доволно е народ што излезе (иако мала бројка) и мирно протестира, пратениците се тие што треба да се изборат, а не да го местат Македонецот пак меѓу себе очи да си вади. Мицко да се секираше за Македонија и за чувствата на народот, пред менување на името, наместо бојкот, тогаш требаше да повикува народ на улици.

Најверојатно народот пак ќе биде топовско месо, (ова од мвр инфо, дека жустро ќе биде, штом толку џандари се повикани) но кога не мисли, јбг, ем ќотек, ем 120 јаничари пак побогати.
се гледа дека имаш сенс за (представничка) демократија! И сега затоа што е така како што е, има ли чаре?

Nikogas ne sum poddrzuval nasilni protesti, uste pomalce sum ucestvuval na nekakvi, mirni ili nasilni. Niti gi poddrzuvav sarenite kurtoni, niti tie na 27, niti ovie.
Si ima izbori, ke si glasas i toa e toa.
Sega nekoj kako iznenadeni, zacudeni sto se slucuva, ne im bilo po kef nesto. Jbg, trebase da si mislat prethodno za toa, koga glasaa. A i od kade znaete, mozi toa e i voljata na gragjanite iskazana na izbori. Mozi za toa si glasale i toa e nivnata zelba.
Koi ste pak vie da im ja negirate zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na fer i demokratski izbori, samo deka nekoj smeta deka tamu neznam sto. Ako mnozinstvoto go delese nivniot stav, toa ke se reflektirase po brojot na osvoeni mandati, ke imaja mnozinstvo, vlada, pretsedatel itn itn.
Mene mozi i da ne mi e po kef ova sto se slucuva, no ni na kraj na pamet ne mi idi da mu ja negiram zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas, iskazana na izbori.
Jbg demokratija. Bas anarhijata ne dovede tuka, negiranjeto na zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na izbori :toe: .
Е зошто не подржуваш насилни протести?
Како мислиш да смениш демократија која забегала во тиранија, со молба и молитва?

П.С.
За волја на вистината, демократијата од секогаш била владеење на малцинството (денес преку тнр демократски елити) врз мнозинството во име на мнозинството, останатите аномалии кои ги има демократијата ги забележал уште Платон па преку едноставен пример рекол се што е потребно да се знае за демократијата.
Всушност демократијата денес е сведена на 'кога овцата може да избира помеѓу два волка кои да ја изеде, и уште е убедена дека има слобода, бидејќи имала избор ...'

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Вчера на некоја random ТВ застанаа еден дечко со знаме и го прашуваат за протестот. Не му дозволиле да се доближи до бината дека не е дел од организаторска фела. Значи многу се иритирам што се мора да е проследено со некаква партиска заднина. Таму има тон луѓе што ја сакаат МК и преку такво им е од лоши политики.

Kajgana Shop

На врв Bottom