мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.068
- Поени од реакции
- 23.518
Nikogas ne sum poddrzuval nasilni protesti, uste pomalce sum ucestvuval na nekakvi, mirni ili nasilni. Niti gi poddrzuvav sarenite kurtoni, niti tie na 27, niti ovie.Убаво си напиша членот, а и ти нели пишуваш дека пратениците го претставуваат народот.
Значи не треба народ да влегува во собрание, туку нивните претставници кои нели ги претставуваат интересите на тие граѓани, треба се да направат за да не помине ова, а не Мукоски да отвори вратите за да лапа тендери, а народ вошки во затвор.
Доволно е народ што излезе (иако мала бројка) и мирно протестира, пратениците се тие што треба да се изборат, а не да го местат Македонецот пак меѓу себе очи да си вади. Мицко да се секираше за Македонија и за чувствата на народот, пред менување на името, наместо бојкот, тогаш требаше да повикува народ на улици.
Најверојатно народот пак ќе биде топовско месо, (ова од мвр инфо, дека жустро ќе биде, штом толку џандари се повикани) но кога не мисли, јбг, ем ќотек, ем 120 јаничари пак побогати.
Si ima izbori, ke si glasas i toa e toa.
Sega nekoj kako iznenadeni, zacudeni sto se slucuva, ne im bilo po kef nesto. Jbg, trebase da si mislat prethodno za toa, koga glasaa. A i od kade znaete, mozi toa e i voljata na gragjanite iskazana na izbori. Mozi za toa si glasale i toa e nivnata zelba.
Koi ste pak vie da im ja negirate zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na fer i demokratski izbori, samo deka nekoj smeta deka tamu neznam sto. Ako mnozinstvoto go delese nivniot stav, toa ke se reflektirase po brojot na osvoeni mandati, ke imaja mnozinstvo, vlada, pretsedatel itn itn.
Mene mozi i da ne mi e po kef ova sto se slucuva, no ni na kraj na pamet ne mi idi da mu ja negiram zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas, iskazana na izbori.
Jbg demokratija. Bas anarhijata ne dovede tuka, negiranjeto na zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na izbori .