Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ф

Флеш

Гостин
Сдс-Бугари ....

Screenshot_2022-07-12-10-21-23-158_com.android.chrome.jpg

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.004
Поени од реакции
5.193
Протестите и го покажаа на Европа вистинското лице на македонизмот. Европа забележа бесна омраза кон соседните земји, навредливи скандирања кон членовите на највисокото раководство на ЕУ. Во едно бидете сигурни - македонизмот нема да се дозволи во ЕУ, веке на Сите им стана јасно, не само на Бугарија
Сосема е доволно ако и тебе и на сите Волгари им станува јасно дека Македонците не се Азијати...таман си е.
Автоматски споено мислење:

Интересна е Бугарската опседнатост со Македонија... Бугарија која е територијално пет пати поголема од денешна Македонија (Вардарскиов дел), а која е бајаги ненаселена држава т.е. имаат мала популација во споредба со онолкава територија од 120 илјади км2, а се фатиле со Македонијава од 20 и нешто илјади км2. Го поседуваат Пирин, ги поседуваат Родопите, поголемиот дел од Тракија, имаат голем црноморски брег, ја имаат и јужна Добруџа, регионот Шоплук, Мизија и.т.н.
...и пак не би бива нит‘ како народ нит‘ како држава...

Сдс-Бугари ....

Прегледај го приврзокот 338288
Само не ми јасно како може комуњарава да зборува и да стои зад „...интересите од сите граѓани....„, кога поголемиот дел од тие граѓани не се комуњари.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
662
Поени од реакции
1.354
Сосема е доволно ако и тебе и на сите Волгари им станува јасно дека Македонците не се Азијати...таман си е.
Од тоа што сте не може да избегате, колкуто и да се напинате. Но лично мене не ме интересира многу…гледам ви сеира овде:misticen: СДСМ прифатиха, албанците исто, остана Мицко да видиме како ке дешава. Нешто од род на “И в'лк'т сит и агнето цело”

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.004
Поени од реакции
5.193
Од тоа што сте не може да избегате, колкуто и да се напинате. Но лично мене не ме интересира многу…гледам ви сеира овде:misticen:
Се согласувам во тебе; ние не бегаме и велиме дека сме Македоници, оти историски ништо друго не сме биле, а вие ( со мало „в„) не знаете што сте по потекло па го барате кај другите, поточно кај Македонците...

Немај гајле, и јас си терам сеир во Волгарите.

Ф

Флеш

Гостин
Се согласувам во тебе; ние не бегаме и велиме дека сме Македоници, оти историски ништо друго не сме биле, а вие ( со мало „в„) не знаете што сте по потекло па го барате кај другите, поточно кај Македонците...

Немај гајле, и јас си терам сеир во Волгарите.
Ако за Бугариве е ок и профатливо однесување,со сила,уцени,подсмевања вака да им прават на свои "браќа",а нели сме бе @Trakiya така?! Тогаш не ми е јасно, Господ и христијаните викаат дека е лошо однесување тоа и тоа е против догмите на христијанството.Тогаш добро е вака според тебе однесувањето на Бугарите?!

Сакај го Бога.
Сакај го својот ближен како себеси.
Простете им на другите што ви згрешиле.
Сакајте ги непријателите.
Побарајте од Бога прошка за вашите гревови.
Исус е Месијата и му беше дадена власт да им простува на другите.
Покајанието за гревовите е од суштинско значење.
Не бидете лицемерни.
Не осудувајте ги другите.
Царството Божјо е близу. Не се богатите и моќните - туку слабите и сиромашните - кои ќе го наследат ова царство

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.030
VMRO go pasivizira revoltot na narodot,
Наместо радикализација мицко телето шиптаpско повторно ја спрема кичмата за виткање и пикање на проблемите под тепих

0 од лидер, виновен за сѐ до сега колку и циганот муртињо ако не и више поради тоа што као ОН беше "браникот", ПУ гнидо залојена

Ф

Флеш

Гостин
Наместо радикализација мицко телето шиптаpско повторно ја спрема кичмата за виткање и пикање на проблемите под тепих

0 од лидер, виновен за сѐ до сега колку и циганот муртињо ако не и више поради тоа што као ОН беше "браникот", ПУ гнидо залојена
Затоа ја сакам Мизрахи за шеф на Вмро. Друго е кога се има шмек :D

@Trakiya

Здраво нацисту !

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.696
Куртониве Комуњарски едногласно застанаа зад Бугариве .... Сега се е чисто во целава ситуација. Или ќе има радикализација или ќе оставиме да помине предлогот !

Сдс цела партија едногласно целосно застана зад францускиот предлог.
Сега е време за судир и радикализација.Нема назад. Комуњариве решени се за да продадат се. Дебело се платени очигледно.

СДС одлучи за поделба и бугаризација.

Крај е.

Мора физички отпор од вечер,натаму.
Мене ме интересира дали цело членство им е лоботомирано и дозволуваат да ги ебТ во здрав мозок.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Мене ме интересира дали цело членство им е лоботомирано и дозволуваат да ги ебТ во здрав мозок.
Ова мора да е реторичко прашање. Секако ДА.

Менување на знаме.
Прифаќање на ФИРОМ.
ПРИВАТИЗАЦИЈА
ТАТ
2001 и Охридски
Внесување на ДУИ во влада
Територијална Реорганизација
Закон за јазици
Пола влада на ДУИ
Преспански

И телињата пред година и пол ладно излегоа и си гласаа за нив.

Член од
14 јули 2017
Мислења
662
Поени од реакции
1.344
Мислиш дека така се решаваат работиве?
Нема да знајме додека не пробаме:cool:. А и да не се решават така, сепак мислам дефинитивно е метода која ќе помогне.

Kajgana Shop

На врв Bottom