Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
343
Поени од реакции
403
Не разбирам што е работава со албанските знамиња? ВМРО, Апасиев и компанија протестираат против предлогот на Франција. За што протестираат Албанците? За да се прифати предлогот?

До каде отидоа Бугариве еј, се фатија дури и со Шпонциве само да и го докопаат гробот на Македонија. Мада ништо ново, и во 1942 го правеа истото. Ама ќе речеш, било тоа пред 80 години, поминуваа таму низ тешки времиња со тоа Советскиот комунизам, ќе помислиш се смениле, модерна држава се сега, во Европа влегле, луѓе станале. Ама.. ајде ќе престанам тука да пишувам...
Отвори фб на просечна бугарка во Италија,пола пријатели и се Албанци

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.588
Поени од реакции
37.505
Не е така.
Со законот на Груевски од 2011-та, Македонија е единствената држава во свет, пред чии јарболи се вее знаме на туѓа држава. Така да, по закон, е скроз легитимно да се вее знаме на реп. Албанија на државни јарболи.
А ова дури не е ни на државен јарбол.
... играш со зборови, пишуваме за државни и етнички знамиња, некои имаат исти етничко и државно знаме (матична), а некои имаат различно знаме како што е македонското знаме едно е државно друго е етничко,

EVOF6PJUYAEtADf.jpg

... во Чад се вее романско знаме, а во Романија знамето на држават Чад, онака во игра на околностите!

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Oti more pile ne te interesira antickata makedonska istorija. Bas treba da te interesira i da se gordees so toj del na nasata istorija, ako za nisto drugo barem togas pederlukot go smetale za sosem normalna pojava, a ne ko denes sto ve smetaat za nenormalni. Spored nekoi istoricari duri i Ace golemiot bil buljas ko tebe ili vo najmala raka dvocevka. Ne deka e toa potvrdeno no sepak teorija e, i spored taa teorija najgolemiot vojskovodec vo tie vreminja koj osvoil se sto imalo za osvojuvanje bil buljas.
Ti toa zname treba kako ocite da si go gledas, da ti se vee na terasa 24/7 a ne ona pederskoto so vinozito, i ako te prasa nekoj gordo da recis deka si isto peder kako najgolemiot nas vojskovodec Aleksandar Makedonski.
Истата причина зошто не ме интересира ни африканска историја иако сите луѓе потекнуваме од Африка.
Немам јас никаква конецкија со луѓе што живееле пред милион и сто години.
А баш и не ни постигнале ништо освен војување.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
...тоа е проблемот со тебе, нема да имаш никава иднина ако немаш минато, тоа да го памтиш секогаш, дрво не расте во вис ако нема корен, ти ако си човек без историја и минато, а за тебе е најважна иднината да јадеш, сереш и се ебеш, интелектот ти е слаба страна, ти воопшто нема ни да постоиш ќе бидеш никој и ништо, вреќа со компир!

... кој го кажа тоа? Ципрас и Заев со Преспанскиот договор, тие се минато и историја на Македонија, немакедонски испрдоци!
Нема да имаме никаква иднина ако слепо сме опседнати со минатото како националистите.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.588
Поени од реакции
37.505
Нема да имаме никаква иднина ако слепо сме опседнати со минатото како националистите.
...де бе, жал ми е за тебе, навистина би те просветлила, ама изгледа касно е, нит знаеш што пишуваш, нит правилно резонираш, тешко некој да те врати назад на прав пат!

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Оди, застани пред нив и кажи им дека не гледаш ни едно македонско знаме и повтори им го ова за антички националисти и други глупости што пишуваш овде, само препорака пред да им отидеш резервирај си гипсано корито или кревет на Трауматологија и амбулантна кола да те довезе до болница.
Абе на погрешно место го праќате, каков гипс, каква трауматологија, не е тој за таму.
Отвори фб на просечна бугарка во Италија,пола пријатели и се Албанци
Знаеме сите со што се занимава пола Бугарска женска популација. Жалосно. И не го пишувам ова туку така, навистина ми е жал што е тоа така.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.214
Поени од реакции
30.421
Истата причина зошто не ме интересира ни африканска историја иако сите луѓе потекнуваме од Африка.
Taka vikas oti si ligle sho nisto nema spechaleno u zivotot.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Да да, сигурно. Ако си го браниме нашето ќе не снема.

Оди пиши им таму на братската малцинска заедница таму да намалат со национализам, па врати се наваму.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.505
Поени од реакции
8.185
@парва, @jamey jasta и уште неколкумина што сте како изненадени од " реакцијава " на полицијава...

Дали нешто ви значи фактот што 60-80% од нововработените џандари од 2001 наваму се љопки ?!
Дали сериозно мислите дека нивните ќе ги тепаат нивните ?!
Качациве кога протестираа за смилковско нивните беа тие куртоните со штитови што беа набутани во ќош со штитовите и ништо што не правеа а слободно можеа да стреалаат зошто беа во животно загрозувачка позиција.
Нека каже некој од ултрасиве зошто љопки џандари се делегираат на утакмици од 2 чисто македонски навивачки групи и зошто маваат како да нема утре а на утакмици на клубови од нивните сонародници мочаат позади столбови и со ајурведа се обидуваат да ги спречат ?

Посбена тема се сообраќајците со казните што ги пишуваат само на неалбанци.

Побргу сфатете дека полицијата во оваа држава е нивна и дека оставени сме на самоодбрана и преземање на правдата во свои раце ( слично на ситуацијата во Бих 92-95 каде што војската и полицијата биле целосно србизирани).
никаде, ама никаде не сум "изненаден" од реакцијата.
Не знам како си интерпретирал така од ракав.
Сосема ми е јасно каков е кадарот во МВР и во други државни институции и каков е пристапот и начинот на вработување, исто како што ми е јасен третманот кон македонски навивачки групи од страна на полицијата.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.671
Поени од реакции
26.570
никаде, ама никаде не сум "изненаден" од реакцијата.
Не знам како си интерпретирал така од ракав.
Можеби малце претерувам ама има еден куп коментари на социјалниве мрежи " ama kako vaka sega policijata ne zastane pozadi graganite vo opasnost, bla bla za toa gi plakame, od nas zemaat plata " и останати учебнички фрази. Па и вашите осуди кон полицијата ме натераа. Пак ќе кажам дека можеби мене веќе ми е под дифолт да не очекувам никаква заштита и одбрана од институцииве во нашата земја па затоа чудно ми е кога некој бара правда или приметува неправда.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.013
Поени од реакции
5.195
Ова знаме е тоа што е антимакедонско. Јас сум насочен кон иднината на Македонија, а не кон нејзиното минато.
А ш‘о велиш, каква ќе биде иднината од Македонија?...И „на што гледаш„ за да ја видиш?...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
А ш‘о велиш, каква ќе биде иднината од Македонија?...И „на што гледаш„ за да ја видиш?...
ЕУ и ориентирање кон западни вредности се единствените начини да се издигнеме како држава. За таква иднина треба да се бориме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.070
Поени од реакции
23.520
Kako nemas. Demek ne ti znaci nisto sto eden od najgolemite vojskovodci na site vreminha koj voedno e i tvoj dalecen predok bil buljas.
Imas bukvalno dve konekcii. Ako ne sakas da se ispovetuvas so nego kako tvoj predok, togas treba da se ispovetuvas so nego kako najgolemiot byljas na site vreminja. Zamisli da zivese vo tie slavni vreminja od nasata istorija i nekoj da te poglednese nastrana samo deka si buljas. Pa na lice mesto ke go probodese so kopjeto. Prvo so ednoto posle so drugoto :sneaky: .

Kajgana Shop

На врв Bottom