jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.576
- Поени од реакции
- 27.414
Патетика велиш?Што е сега работата со патетикава, која е потребата!? Што има лошо во тоа ако револтиран народ го изрази својот гнев на улица, да не треба дома со локум да ја проследат клиничката смрт на Македонија!? На кого му се излага на протест, нека излага. На кој не, нека си седи дома. Не знам која е потребата од вакви патетични и деморализирачки постови за нешто за кое имате заеднички интерес и ти и тие што излегле на улица.
вмро 5 години е дел од структурите на собранието. За тоа време се смени име, дојде двојазичност... Иницираа немири на 27, за да полесно им пројде све ова. И денеска решиле да идат на протести. Не сум јас патетичен. Патетични се тие што сеуште го следат дпмне и воопшто некоја партија која е дел од институциите. Тие служат само за канализирање на патриотската мисла. Ќе пораснете и ќе научите, кога веќе неќете да учите на туѓите грешки.
Еве гледај на пример за што се збори денеска? За договорот или за меѓунационалните односи?
Автоматски споено мислење:
Продолжи понатаму... Повеќе од пола новоградби во Скопје се нивни. Кој им дава државно земјиште, кој им потпишува дозволи? Истите овие кои ги прават протестите, дали шарените или „патриотските“.Groto narod pazarite roba za dukani od sh iptari, pazarite od plasticarska tepisi lusteri i razni raboti za po doma. Im pazarite od nivni marketi, i bukvalno im gi perete parite od droga posledni 20 godini. Kul se protesti i se, ama dali vmro dali sdsm dali levica razlikata e samo vo toa na koja smetka ke legnat parite za da potpisat. Narodot ja pravi drzavata, a nasiot narod e lesno podmitliv i samo si go gleda svojot interes denes. Nit go zanima idnina nit so ke se sluci so komsijata. Taka da se slusame za brzo se nadevam prekuokeanski i so lesno
@Acid fala za cenzurata, te lici
Последно уредено: