- Член од
- 6 септември 2015
- Мислења
- 61
- Поени од реакции
- 85
Талични Том
Здраво дечки.
Планирам да правам еден проект за кој ми треба стрип во дигитална форма. Лично порано поседував копија од „Загор“ стрип па мислев со него, но не можам да го најдам каде сум го затурил. Барав на интернет македонски .pdf верзии(или нешо слично) од истиот, но најблиску што најдов се Српски. За проектов единствено е битно е да стрипот е преведен на Македонски, или Македонски стрип.
Ако некој може да најде електронска верзија од некој стрип преведен на Македонски јазик или нешто слично пратете ми линк.
Пробај во бугарскиве торент сајтови да ги најдеш. Своевремено функционираа. Иначе ја има првата трилогија на српски во Бункер.Да не знаете некој сајт каде може да се најдат стрипови од Тинтин за онлајн читање или симнување?
Има еден стар српски форум Stripoteka. Уште е функционален. Мислам дека лесно ќе ги најдеш таму.Да не знаете некој сајт каде може да се најдат стрипови од Тинтин за онлајн читање или симнување?
Пред 30-тина години од Француски културен центар ги земав и прочитав сите.Да не знаете некој сајт каде може да се најдат стрипови од Тинтин за онлајн читање или симнување?
Одличен стрип е Кен Паркер, малку ми е проблематичен цртежот... сакам прецизни цртежи во стилот на EsseGesse, ако збориме за Бонели стриповитеken parker e najdobroto neshto od boneli.
кој го има цртано командант марк, така? вчера си го купив обоениот програм број 50 од весели четврток во кој е опфатена една од неговите најдобрите приказни. прв пат ќе го читам, но знам дека е класика.Одличен стрип е Кен Паркер, малку ми е проблематичен цртежот... сакам прецизни цртежи во стилот на EsseGesse, ако збориме за Бонели стриповите
Во Бункер секогаш има Дилан Дог, и главно стари броеви се, иако не знам колку стари сакаш. Поновите е тешко да се најдат, за постарите не е.Kupuval nekoj Dilan Dog od prodavnicata Bunker, na bilo koj jazik? Dali imaat obicno na zaliha? Sakam da zemam poveke stari broevi ako imaat.
vidov na sprski izleguvaat redovno novi broevi, i pisuvase deka gi ima vo Skopje vo Bunker. ne gi nosat tie redovno?Во Бункер секогаш има Дилан Дог, и главно стари броеви се, иако не знам колку стари сакаш. Поновите е тешко да се најдат, за постарите не е.