Неее, таман работа, зошто би те замислило ова?(екстремно пиење и легнување во 8/9 сабајле) ме донесе до ситуација дс се замислам.
Па таков живот живееме сите сега, динамичен, стресен... тоа е...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Неее, таман работа, зошто би те замислило ова?(екстремно пиење и легнување во 8/9 сабајле) ме донесе до ситуација дс се замислам.
јас имам 70години, имав екстрасистолис прв пат на 14години, мислам лекарски за упис во средно, па докторката ми напиша не смеам во градежно средно... имав и рефлукс на киселина, тоа цел живот го имам, посебно ако се менува времето ( 1 ден пред разведрување)..порано диагностицираа Неуровегетативна Дистонија, ама сега да ги прашаш младиве доктори не знаат што е тоа...Zdravo na site, jas sum masko 31 godina.
Nekolku meseci imam preskoknuvanja no po napraveniot holter vo zan motrev mk kazaa deka sum imal samo 5 preskoci vo 24h
Inaku mi dijagnosticiraa ankcioznost i pijam zepira najsabajle i demetrin po 5mg, 3 pati na den.
Preskoknuvanjava mi se javuvaaat pocesto i mi go aktiviraat celo telo, mislam kako deka ke se srusam, inaku holter nosev pred mesec i pol.
Imal li nekoj iskustvo ao ova?
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
... од прескоците ти се појави состојба на анксиозност, па ти дале антидепресив (зепира/елицеа) или обратно?Zdravo na site, jas sum masko 31 godina.
Nekolku meseci imam preskoknuvanja no po napraveniot holter vo zan motrev mk kazaa deka sum imal samo 5 preskoci vo 24h
Inaku mi dijagnosticiraa ankcioznost i pijam zepira najsabajle i demetrin po 5mg, 3 pati na den.
Preskoknuvanjava mi se javuvaaat pocesto i mi go aktiviraat celo telo, mislam kako deka ke se srusam, inaku holter nosev pred mesec i pol.
Imal li nekoj iskustvo ao ova?
... кој отишол на психијатрија и не излегол од преглед без лекови? знаеш како е кај нас менталитетот? ако докторот не препише најмалку три, четири лекарства не е добар доктор, па водејќи се понекогаш по таа логика има пациенти што молат и се расправаат со докторто да добијат било какви лекови иако не им се потребни и треба единствено да се соочат само со себе си и да си го решат проблемот самисо себе без хемија,Bravo za komentarov, opsiren kako sto treba...super!
Inaku za mojava sostojba pocnav po.lekari otkako na 26 juni posle dolga nokj so pienje, utredenta zavrsiv na interno so tahikardija i uzasno custvo i toplina vo zeludnikot.
Toa traese denta i posle.toa se javuvaa periodicni napadi, ama custvoto na neprijatnost mi.go menjavase zivotot.
Kako na emotivna baza, taka i na socijalna, odnosi so soprugata i decata razruseni, ednostavno usta ne mi se otvarase.
Koga ispitav srce, krv , tiroidna i.t.n resiv da odam na psihijatar.
Od tuka mi dadoa demetrin i zepira, pa za 10 dena sum na kontrola...
Napadite se poretki ama gi ima, nekogas e podobro nekogas e mn loso, preskocive bea isto triger za koj sto resiv da pisam bidejki mi gi pocinjaa napadite.
Mislev deka kaj mene epten e loso, ama koga gi otvoriv forumive se zaprepastiv kolku ljuge ima vo.mojava koza i svativ deka ne sum sam i toa dosta me smiri.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
...а дали пред ковид си направил ехо на срце, па да се спореди состојбата?Почитувани имам едно прашање до вас, ако некој се разбира во тоа или пак имал некакво искуство.Минатата година после ковид правев ехо на срцето сите параметри беа во ред но докторката само спомна дека перикардот на срцето е малку задебелен.Ве молам ако некој знае нешто повеќе околу тоа да ми даде инфо дали тоа поминува со тек на време или станува полошо?Се плашам да не е нешто сериозно.Поздрав
Инфекцијата помина без ни една таблета освен тајлхот.После 1 година правев ехо во Жан Митрев кај др.Татјана Анѓушева докторката ми направи екг кажа дека е океј ми направи доплер кажа дека е океј и кога ми направи ехо кажа дека е се во ред но само малку задебелен перикард.
Во однос на извештајот од докторката никаде не пишува задебелен перикард.Сите параметри зборам димензии на комори, преткомори, ежекциона фракција, систолна дијастолна функција.... се апсолутно се е нормално и во ред.
заклучок?!! логичен би рекла, дека немаш никаков „здебелен перикард“, затоа што не би вредело нејзиното ЦВ доколку ќе го преќути нештото што го гледала, а ти го кажала само усно, без да го забележи во извештајот! така да многу не се оптоварувај со помисла околу срцето, а кога веќе многу те мачи, како второ мислење што спомнуваш оди кај државен кардиолог и направи повторно ехо на срце!Докторката не ми даде никаква терапија ми даде совет да ослабнам и колку што се сеќавам ми рече не се секирај срценцето ти е здраво.Но ете сега после толку време мене на тоа ми текна.
Инаку сега моментално имам проблеми со крајниците пиев антибиотици ама некако како да не ми поминува и се плашам пак да не премине инфњкцијата на бели дробови и да направи проблем.Еве денеска само чувствувам некоја нелагодност во гради и на моменти најчесто кога ќе си легнам како да ми фали воздух.Не кашлам воопшто ни тогаш ни сега имам нормален крвен притисок мн често низок.
...ќе бараш самиот антибиограм нека помине некој ден да се исчисти ,,претходниот антибиотик,, од телото и смени го твоето мислење и однесување, лекарот е тука за тебе, а не ти си за него, не се ставај во таква потчинета положба, ти можеш него да го смениш да не ти биде лекар, тој зема плата од тебе, а не обратно!Се што спомнавте погоре сте потполно во право ама на денешниве доктори не им се работи како што треба, се чекаат ти да им кажеш инаку сами нема да направат.Јас ќе побарам второ мислење зашто вака не можам да продолжам, сепак се работи за срце.Докторката е врвен професионалец но како што кажавте и вие тоа што го гледа треба да го напише и да го објасни зашто не сме ние доктори.Во однос на тонзилофарингитот незнам веќе што да правам 10 пати бев на лекар ми дадоа прво амоксиклав па цефалексин но тонзилофарингеална регија е повторно црвена и 100 пати да отидам тие си прават како што си сакаат нажалост пациентите никој не ги гледа.Ниту имам правено антобиограм ништо од тоа, а да им спомнам не верувам дека ќе дозволат.Здравството во нашата земја е катастрофа.Јас ви благодарам од срце за оваа дискусија, ќе закажам преглед и штом завршам ќе ставам пост тука за да ако на некој му притреба да има информација и да знае што навистина се случува.Ви благодарам уште еднашка, се надевам дека не е нешто сериозно.
Мораш да одиш на преглед. Вака никој не може да ти каже дали е до вишокот килограми, штитовидната жлезда, има ли белодробен проблем или има потреба да се смени пропранололот.Скоро две недели имам зачестено дишење при седење или лежење и зголемен број на прескоци, иако пијам пропранолол 40 мг дневно (пола сабајле пола навечер) кој ми беше препишан пред 3-4 години ради нелагодност од екстрасистолите, кој според холтер тогаш беа некаде 1050 за 24 часа. Пулсов при седење/лежење ми е околу 72-75, меѓутоа се чуствувам доста лошо ради прескоците кои ги чуствувам, некогаш и по 3-4 во минута, и тоа по изразити, особено при издишување. Исто така кога лежам осеќам посилно биење (го чуствувам срцево во врат, во уши итн). Да сум нешто посебно под стрес не сум, стандард. Ама ова веќе почнува да ме плаши и е многу ндлагодно. Следнава недела ќе одам на преглед, задолжително ама да каже некој дали досега имал слични симптоми.