Уште еден играч за греење клупа.Кристијан Аслани. Во Интер.
Уште еден играч за греење клупа.Кристијан Аслани. Во Интер.
Ради таквите што ги немавме минатата година, а тоа се алтернативи за Хакан и Барела, на крајот го јадевме. Ама сеа и тоа ете ќе ти смета, нема везе што е голем талент и што може да покрива кога Хакан или Барела а и Броз ќе треба да одмараат или ќе се повредени. И Барела кога дојде за повеќето беше инкогнито и луѓе се чудеа како може толку да им се плаќа на Каљари.Уште еден играч за греење клупа.
Не ми смета на мене сите знаеме талентите во Интер како завршуват.Ради таквите што ги немавме минатата година, а тоа се алтернативи за Хакан и Барела, на крајот го јадевме. Ама сеа и тоа ете ќе ти смета, нема везе што е голем талент и што може да покрива кога Хакан или Барела а и Броз ќе треба да одмараат или ќе се повредени. И Барела кога дојде за повеќето беше инкогнито и луѓе се чудеа како може толку да им се плаќа на Каљари.
Аслани иначе ни даде гол лани на Меаца за 0-2, може да игра на секој дел од средината и е топ трансфер, и он и Микхитаријан ко далеку поискусен, ова се профил на играчи кои лани очајно фалеа во клубот, од само 3 адекватни опции за системот на Инзаги у средина, сега он има 5 на располагање, односно профили на играчи кои одговараат на тоа што го сака он, такви нит беа Видал лани, нит Гаљардини нит Весино.
Имам големи очекувања од Аслани мислам дека ќе биде добар играч во иднина, и он и овој Беланова што доаѓа ко опција за десната страна каде што е Дамфрис. Добри трансфери реди Бепе годинава, одлични би рекол со оглед на околностите, плус и Лукаку го врати така да моментално каков што е тимот со новиве играчи, многу посилни се од лани, само Лукаку го крева квалитетот на ростерот драстично. А тоа на крајот од денот е најбитно, ростерот да е (далеку) подобар од оној што го имаа ланската сезона.
Е сеа следниве потези ќе се деликатни, низа продажби, можно е и Кореа во Наполи да биде продаден, па ќе видиме на што сме со Дибала а и евентуалното продавање и на Скринијар/Де Вриј што ќе значи сигурно и носење на играч од одбрана (Бремер/Миленкович).
Од кај тоа дека сум имал големи очекувања за ГаљардиниНе ми смета на мене сите знаеме талентите во Интер како завршуват.
И Димарко и др играчи имат им дадено гол на Интер па кога ќе дојдат во клубот знаеме како играт, се надевам дека овој нема да разочаре.
Ти имаше големи очекувања и од Гаљардини па гледаме каде стигна.
Скринар секако ќе си оди за 80че ако понуди ПСЖ пошто ДеВриј никој не го сака. Де Рака од Јуве оде во Челзи, Тој од ПСЖ ќе оди во Јуве и Скринар во ПСЖ нешто што го читав на фб пред 2 часа.
Мислам дека лошо го разбравте типот, сака да каже дека сме земале играч за кој никој не чул. Не рече ништо лошо.Види го ники, од сите мртовци кои ги имаме на тимов, овој за Аслани се фатил, најмалиот проблем.
Токму така, не го оптеретува буџетот а нуди длабочина на ростерот. Трансфер кој ни е потребен, а мене особено ми се допаѓа што тоа е 20 годишен кој веќе има 25+ настапи во Серија А. Oд овој трансфер ние може само да добиеме стандарден играч на долг рок. Ниту некој знаеше нешто за Брозовиќ, ниту он имаше некој блесок првите две сезони. Делуваше ептен просечен Брозо, а сега е незаменлив и веројатно топ три везњаци во Серија А. Нема што да бидеме разочарани нити па да се сомневаме или да очекуваме премногу од Аслани уште во првата сезона. Нека седи, ќе учи од Барела, Брозо, Чаланоглу и Мхтиријан па ако не го бидува ќе иде на позајмица и во најлош случај може да биде трампан за некој сличен нему.Мислам дека лошо го разбравте типот, сака да каже дека сме земале играч за кој никој не чул. Не рече ништо лошо.
Мое мислење е дека ќе има Ди Марко ефект, т.е. средно корисен играч кој ќе чека шанса ако некој од првотимците не е достапен. Јас сум за вакви трансфери кои не го оптеретуваат премногу буџетот а сепак нудат длабочина на ростерот.