Ливадарки

Член од
17 август 2011
Мислења
10.366
Поени од реакции
18.483
Имам доста луѓе што го направија ама не сум ги прашала за процедурата. Поради тоа што масовно се одкрстуваат луѓе, цеквата реши да прима и разведени луѓе по втор пат ако стапуваат во брак. Изглеа им треба џепарац ;)

Значи ако не можам да имам деца не можам нимогаш ни да бидам семејство???
Mozhes da probas da posvois :toe: Da ne moes da imas deca e golema poteskotija koja nema vrska so tvojot izbor vo ovoj slucaj.

Ja ne poznavam semejstva bez deca. Ama ziveeme vo interesni vreminja, zivi bile pa videli, mozhe kje se izmisli topla voda.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.380
Поени од реакции
24.089
Kolku sto citam vaka @коцка vo nikoj slucaj ne spagja vo livadarka, bila vo brak ili ne, imala deca ili ne ili milenik. Imanjeto ili ne deca, bila vo brak ili ne nema vrska so livadarki. Zena mozi i da ne e vo brak ili vrska ili da nema deca, da ima kuce ili zlatna ripka koga sme kaj toa i pak da ne e livadarka. Odnesuvanjeto ja definira livadarkata a ne sto ima ili ne.
Автоматски споено мислење:

можеш да бидиш точак без тимон

многу напнувате и давате значење на "ливадарка" олабавете малку = ништо не докажувате

и дајте нешто фото од ливадарка по бикини или сите се облекуваат како нинџи
Screenshot_20220624-082926_Facebook.jpg
Ne e po bikini ali tolku najbrzo sto mozev, i toa so deteto ;)

Последно уредено:

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Mozhes da probas da posvois :toe: Da ne moes da imas deca e golema poteskotija koja nema vrska so tvojot izbor vo ovoj slucaj.

Ja ne poznavam semejstva bez deca. Ama ziveeme vo interesni vreminja, zivi bile pa videli, mozhe kje se izmisli topla voda.
Изглеа многу малку семејства знаеш а и никад не си се заинтересирал колку е тешко да се посвои :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.366
Поени од реакции
18.483
Изглеа многу малку семејства знаеш а и никад не си се заинтересирал колку е тешко да се посвои :)
Kako go svrte muabetot na lugje so ne mozhat da imaat deca. Takvi znam povekjemina, teska situacija, probuvaat razlicni nacini da oformat semejstvo. Da se oformuvase semejstvo so kuce nemase da se macat tolku.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Kako go svrte muabetot na lugje so ne mozhat da imaat deca. Takvi znam povekjemina, teska situacija, probuvaat razlicni nacini da oformat semejstvo. Da se oformuvase semejstvo so kuce nemase da se macat tolku.
И ако не можат ни на различни начини треба да се самозапалат за да не ја кршат дефиницијата семејство? Нивен живот, нивна работа, што има да се коментира и приговара особено кога се работи за луѓе кои не ги познаваш? Ако сака и мечка нека удоми, нејзина работа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.366
Поени од реакции
18.483
И ако не можат ни на различни начини треба да се самозапалат за да не ја кршат дефиницијата семејство? Нивен живот, нивна работа, што има да се коментира и приговара особено кога се разботи за луѓе кои не ги познаваш? Ако сака и мечка нека удоми, нејзина работа.
Koj si videl da im prigovara na niv?

A temava po difolt e prigovaranje za lugje so ne gi poznavame, nikoj so sila ne ve dovlecka tuka :D
Ja pisav so za mene definira semejstvo, a veruvam i za mnozinstvoto od populacijata generacii unazad.
Ama ziveeme vo interesni vreminja pa se menjaat definiciite, roditel 1,2 i tn. I ja sum vozbuden so kje ni donese idninata :)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.503
Поени од реакции
11.443
Koj si videl da im prigovara na niv?

A temava po difolt e prigovaranje za lugje so ne gi poznavame, nikoj so sila ne ve dovlecka tuka :D
Ja pisav so za mene definira semejstvo, a veruvam i za mnozinstvoto od populacijata generacii unazad.
Ama ziveeme vo interesni vreminja pa se menjaat definiciite, roditel 1,2 i tn. I ja sum vozbuden so kje ni donese idninata :)
Ако традиционалното семејство се форсира само заради проформа и се прифаќа како единствен 'правилен модел' по кој треба да се живее тогаш истото уште во старт е осудено на пропаст. Човекот не треба да се води од очекувањата на општеството и да функционира шаблонски, туку да се води од тоа што го чувствува.
Постојат икс фактори и околности коги го прават семејството СЕМЕЈСТВО, а не бројот на членови, имањето деца и сл. Додека членовите се среќни, задоволни, взаемно се почитуваат и живеат хармонично ништо друго не е важно.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
знам ја дека нема ама сепак сакав да чујам како они тоа го замислуваат :icon_lol:
еве побарав на нет, за ваше задоволство. Пипува дека доволно е само да ја исконтактираш црквата каде што си бил крстен. Зборам за надвор од Македонија, каде што светот прифаќа фамилии и семејства и без деца :)
Автоматски споено мислење:

јас не го свртев, некој пиша дека луѓе без деца се само двајца луѓе...не се семејство. Оттаму прашав и дали луѓето кои не можат да имаат деца, не се семејства :*

Него темава е ливадарки, а јас познавам една. Имаше дечко од 10-15 год не знам колку ама доооолго. На 36 год, месец пред свадба го фати со друга. После тоа не успеа да најде партнер, па си зема кученце, да не е сама. Сега јасно ви е зашто постојат (некои) ливадарки? Ливадарите се криви!!!!!!

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.934
Поени од реакции
50.749
Него темава е ливадарки, а јас познавам една. Имаше дечко од 10-15 год не знам колку ама доооолго. На 36 год, месец пред свадба го фати со друга. После тоа не успеа да најде партнер, па си зема кученце, да не е сама. Сега јасно ви е зашто постојат (некои) ливадарки? Ливадарите се криви!!!!!!
за една бува не се гори цела јаболија :icon_lol:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.366
Поени од реакции
18.483
еве побарав на нет, за ваше задоволство. Пипува дека доволно е само да ја исконтактираш црквата каде што си бил крстен. Зборам за надвор од Македонија, каде што светот прифаќа фамилии и семејства и без деца :)
Za nase use pogolemo zadovolstvo, i nadvor Makedonija krstevanje si e krstevanje. Nepovraten proces. Moes da se otkazes od crkvata ako na toa mislis, ama zapisot si stoi.
Mislam ideata deka ateist se zamara so krstevkata e urnebesna za mene :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom