Фашизам на дело,може да кењате колку сакате,искористување на воена надмоќ,окупирање територии,гранатирање цивилни објекти. Не ми се верува дека во 21 век во Европа ова го има.Војна за територија.Мислев дека е надминато тоа,ама не.Многумина мислеа дека блефираат фашистиве до пред самата војна и ја мислев,ама империјалистите не мислеле.Лошо и за Украинците ама и за Русите во што се вовлечени.Ќе ги осеќаат последиците и во наредните децении.Русија нема врска со Фашизам, нив им закачија етикета Рашизам. Како и да е, фактите говорат дека во Украина има нео-нацисти кои ги негуваат вредностите на некогашниот Фашизам од 1-2 светска војна, и се поставени на високи позиции во органите на државата преку кои ја контролираат Украина.
Спас за Украина е капитулација, зашто како што гледам бројките на жртви им растат секојдневно се повеќе и повеќе. Во просек беа 100 сега стигнаа до 800 дневно.
Она што и го прави Европа на Украина е лицемерно. Секојдневно фрлаат пари на ново оружје кои ќе даде резултати само со уште поголема бројка на загината украинска војска. Да имаше три чисти Зеленски ќе се пресметаше сам со нео-нацистите , и ќе ги жртвуваше нив спасуваајќи огромен бројк украински војници. Ама тоа е зелен мозок, а искходот го знаеме сите без разлика колку пишувате тука против Русија. Прашање на време е со колкави катастрофални загуби ќе заврши за Украина, победник воено нема да има (со оглед и двете страни имаат загуби) но Русија ќе реализира се што има зацртано на хартија.
Не ти се верува дека во 21 век во Европа ова го има ?Фашизам на дело,може да кењате колку сакате,искористување на воена надмоќ,окупирање територии,гранатирање цивилни објекти. Не ми се верува дека во 21 век во Европа ова го има.Војна за територија.Мислев дека е надминато тоа,ама не.Многумина мислеа дека блефираат фашистиве до пред самата војна и ја мислев,ама империјалистите не мислеле.Лошо и за Украинците ама и за Русите во што се вовлечени.Ќе ги осеќаат последиците и во наредните децении.
Ова и јас сакав да кажамзападниве генијалци сакале да уведат максимална цена на нафтата Верувам дека Опек и компанија ќе се сложат со тоа.
Друже, таа европа што ја спомнуваш му еба матер на цел свет. Авганистан, Ирак, Сирија, Либија, Србија итн ... уништување на се што не е по мерка на големото око е фашизам. Во тој сојуз влеговме и ние, и ако некој е фашист тоа попрво би била Македонија отколку Русија. Знам дека не сакаш да го признаеш ова, и си ги гледаш работите само како ти одговараат не земаајќи факти и аргументи како доказ. Тука не можеме ние да ти помогнеме, мораш сам да си помогнеш.Фашизам на дело,може да кењате колку сакате,искористување на воена надмоќ,окупирање територии,гранатирање цивилни објекти. Не ми се верува дека во 21 век во Европа ова го има.Војна за територија.Мислев дека е надминато тоа,ама не.Многумина мислеа дека блефираат фашистиве до пред самата војна и ја мислев,ама империјалистите не мислеле.Лошо и за Украинците ама и за Русите во што се вовлечени.Ќе ги осеќаат последиците и во наредните децении.
Фашизам на дело,може да кењате колку сакате,искористување на воена надмоќ,окупирање територии,гранатирање цивилни објекти. Не ми се верува дека во 21 век во Европа ова го има.Војна за територија.Мислев дека е надминато тоа,ама не.Многумина мислеа дека блефираат фашистиве до пред самата војна и ја мислев,ама империјалистите не мислеле.Лошо и за Украинците ама и за Русите во што се вовлечени.Ќе ги осеќаат последиците и во наредните децении.
Проширено и надополнето:
За САД зборуваш?... искористување на воена надмоќ,окупирање територии,гранатирање цивилни објекти. Не ми се верува дека во 21 век во Европа ова го има.
Единствена држава која употребила нуклеарно оружје против друга држава / ДВА пати !!!!За САД зборуваш?
Да се надоврзам и јас...
И тоа офанзивно, не за бранење опстанок.Единствена држава која употребила нуклеарно оружје против друга држава / ДВА пати !!!!
и таа држава денес ги подржува индијанцивеЕдинствена држава која употребила нуклеарно оружје против друга држава / ДВА пати !!!!