99 godina
Прегледај го приврзокот 336354
pelister imase strasen shamionski tim i trebase da igra liga na sampioni i radi kometal cel mk rakomet bese suspendiran...
se rasprodade timot i nikogas potoa ne se konsolidiravme...
nema coek od slikava sto ne stana makedonski reprezentativec...
taka da nie sme stradale i bez nasa vina na ist nacin...
ovaa godina imame tri celi...
titula, F4 vo liga evropa i da se tera rabotata so salata...
Сезона 1999/2000та.
Сезоната ја почнавме ко Пелистер ЖИТО КО.
Плави дресој-со црни шорцОЈ-ЕВИТАЛ на дресојте пишеше.
Резервни дресој, бело-црвени-со црни шорцОЈ.
Па после зимата дојде промена на власта и Спире го зеде клубот и ги смени боите на клубот во зелени.
Ако не се лажам ова слика е од утакмицата со Вардар Ватростална.
Средина на Април 2000 година. во сабота се играше.
Одлучувачка утакмица за титула.
23-18 ги тепавме.
В сала, сигурно имаше +6000 раја.
Салата полна 2 сати пред утакмица, ко излезе Вардар на загревање свеста му се зеде на играчите.
Коментаторот ( Зоран Поповски бог да го прости ) во снимката која одеше на МТВ рече и 7000 дека имало ( ја претера ),ама нема веза.
Тие беа вистински коментатори, не ко овие денес, ВИДА, или онај изгубенио Југо Костовски, во СЕКС ШОПОЈ ШО МУ Е УМО, уште за секс шоп е со та појавата и фризура.
Појака атмосфера од ова утакмица мислам дека немало во последните 40 години во Битола. ( хард кор состав на трибини, не ко сега позери пола сала).
Штета шо ова утакмица не одеше во директен пренос, ја даваја снимка наредниот ден.
Ја имав снимано на VHS, изгледа по грешка ја избришав, не стигнав да ја префрлам на ДВД, како еден куп ретро утакмици.
Па да се чува како учебник за навивање, да учат денешните генерации шо беше ракометна атмосфера.
Инаку, во врска со расподавањето на тимот.
Не му е на Пелистер крив шо се распадна и шо не крена гла скоро 20 години ниту Вардар, ниту Металург.
Не можи стално да се бара вината кај други, а да не се побара дома.
Вината е во партиите локални, во Општината и во битолските бизнисмени.
Требаше Трифун чоек од Скопје да дојди 2004/05 да покажи дека ако се сака се можи да се прекини доминацијата на Вардар.
Па ги остај пак сами се снаоѓат овие нашите и ништо не бидна, требаше 15 години да поминат за да се најди некое изнудено решение за пак да гледаме европски ракомет во Битола.
Се е до луѓето, ако се сака да се напрај нешто ќе се напрај, милум или силум, ако се нема доволно желба, најлесно е да се најди изговор и да се речи АБЕ НИЕ САКАВМЕ-АМА ОВАЈ, ОНАЈ НЕ СПРЕЧИЈА, ТИЕ НЕЈЌЕА. и така во круг, се изгубија толку години.