Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.254
Поени од реакции
5.511
Се гледа дека отворен Балкан, замислен како чисто економска унија, почнува да станува политички, како што е целта на Србија.
А зашто да не?..Секој со својот есап се нафаќа да влезе во „отворениот„.

А каков е односот од Волгарија кон Македонија-економски или политички?...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.434
Поени од реакции
43.273
Србија прави отворен балкан, идеја како да биде добро за сите, а бугарија што прави? Сака да менува устави на земји. Со тој пристап бугарите ништо нема да постигнат.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.766
Поени од реакции
4.282
Каков тежок блам доживеаа Таче и Османи со Францускиов предлог, првен учествуваа во креирање на истиот за на крај да мораат да го „одбијат“ :rolleyes:

Што рече Шешељ своевремено во Хашкиот суд би важело и за гореспоменатите двајца

Само нови избори се спас, овие имаат легитимитет точно 0

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.800
Поени од реакции
8.552
Интересни ми се Албанците. Се чини идејата за Унија со Србија и Македонија им прави повеќе мерак од ЕУ. Ептен заби покажаа кон Бугарија. Буквално го делат Македонскиот став, веројатно заедно дебатиран, со тој на Вучич. Дури и Груби тврди дека сме немале друг пат од ЕУ (абе стварно?), ама немало да сме биделе (бугарски) експеримент измислен во 21ви век. Интересно.
А бугарите на форумов се надеваа дека со Албанците ќе си ја делат Македонија. Берик в уста ги носеше. Епа татарче, ште ти шепна на ушенце, нече мочи да ти се посречи ове ночи.
Фракционирањето кај нив е неизбежно. Единствената причина поради која што веќе се нема случено е Американското присуство кое им го чува грбот за тие разлики да не бидат искористени и продлабочени. Нема регион во Македонија за кој генерално Македонците имаат толку лошо мислење колку што имаат Албанците од Албанија за Албанците од Македонија.

Да не ни почнам дека е комплетно неодржливо националниот мит да ти почива на Христијански витез ( Скендербег) кој се борел против Османлиите, а ти да фураш 40 години радикален исламизам. И не само тоа туку последниве 20 години тоа зема и се поголем замав со носењето на вахабистички оџи. Основа на вахабизмот и всушност исламот е над-националното и над-расното чувство. И они пробуваат во исто време да негуваат и ултра-национализам и радикален исламизам. Епа едното со другото не одат. И прашање на време е кога ќе пукне тиквата. На првото појавување на какви било проблеми , можете да биде сигурни на пример дека религијата на Рама ќе почне да биде ставана во прашање од страна на нашиве и косоварите.

И на таа цела комбинација од ултра-национализам, исламски радикализам уфрли ја на крај и јагодката. Форсирање на криминални бизниси, градење на култура на ситни криминалци, дилери и макроа. И за крај сето тоа комбинирано со 30+ годишно буткање на анти-образование.

Не дека на нас тоа нешто многу ни значи, нивното фракционирање или заедништво е од нула значење за нас. Нашиот најголем проблем е комплетната окупација на нашиот политички систем од странски групации.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.407
Ti nema veze muabetot. Edno e dali im se moze ili ne , no pred faktite i bogovite molcat.
Imaat crno na belo za 150000 bugari od tuka, so potpis so pecat, dobrovolno se izjasnile kako takvi. Sami se zakrenale vo Sofija ili konzulat, nikoj ne gi prisilil. Tamu si stojat podatoci deka filjan covek se custvuva kako bugarin, prilozil dokumenti deka ima bugarski koreni i deka na toj osnov bara bugarski dokumenti( isto kako i nie sto davame). A na popisot gi nema. I sega ako go izvadat toj adut na masa, sto ke bidi poverodostojno, nekoj dobrovolno sto se zakrenal tamu do Sofija da vadi dokumenti ili tukasniot popis koj mozi e no mozi i da ne e verodostoen. Znaes pritisoci, ova ona.
Znam si se tesite deka vrska nema muabetot, ke go frlite pasosot ili tamu nekoj detski muabeti no faktot stoi deka 150000nasi drzavjani dobrovolno se zakrenaja do Sofija da se pisat bugari. Nikoj ne gi teral, prisilval ili bilo sto. Crno na belo, so potpis pecat se komplet. A tuka na popisot gi nema.
Sah mat
Кој бугарски политичар го користи тој аргумент?

Се гледа дека отворен Балкан, замислен како чисто економска унија, почнува да станува политички, како што е целта на Србија.
Па вие прилично несебично и помагате на Србија да си ја постигне целта.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
А каков е односот од Волгарија
Чакај бе, ти нели се декларираше како македонски Бугарин?
И сега со навреди..
Надјавам се дека Сите не са ситни души као тебе инако напорите ни да ви вкараме во Уставот се за джабе:facepalm:

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.697
Поени од реакции
88.689
Бранко Тричковски, Денко Малевски, Мирјана Најчевска... Овие ни Господ а ни Ѓаволот не ги сакаат крај себе, затоа сеуште шетаат по земјава.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.075
Поени од реакции
4.168
Еден северџан не остана по темиве, искочија најголеми глупаци во историјата на човековото постоење. Ги превесла кој стигне им го начука, и кога веќе продадоа се ја дадоа државата на УЧК и станаа робови незнам зашто глумат лудило и не ги прифатат бугарските барања.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.254
Поени од реакции
5.511
Чакај бе, ти нели се декларираше како македонски Бугарин?
И сега со навреди..
Надјавам се дека Сите не са ситни души као тебе инако напорите ни да ви вкараме во Уставот се за джабе:facepalm:
Си ме помешал со некој друг лик.
Никаде немам напишано или изјавено дека сум македонски Бугарин, скраја да е...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Еден северџан не остана по темиве, искочија најголеми глупаци во историјата на човековото постоење. Ги превесла кој стигне им го начука, и кога веќе продадоа се ја дадоа државата на УЧК и станаа робови незнам зашто глумат лудило и не ги прифатат бугарските барања.
сега грчевито ја бранат Украина, поголеми украинци се од украинците, да се бореа така за Македонија како за Украина денес навистина Солун наш ќе беше.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Честито! Имате зелено светло од Бугарија за влез во ЕУ со францускиот предлог :pijanco:

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Честито! Имате зелено светло од Бугарија за влез во ЕУ со францускиот предлог:pijanco:
фала не требаше, во газ да си го напикате францускиот предлог

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
сега грчевито ја бранат Украина, поголеми украинци се од украинците, да се бореа така за Македонија како за Украина денес навистина Солун наш ќе беше.
Stavot za Ukraina nema vrska so toa dali si severdzan ili ne. Pozalno e sto stabskite botovi ne mislat so svoja glava i se podoleni okolu tie prasanja vo zavisnost od nivnata partija. Zatoa ima ovde tragikomicni situacii kade DPMNEvci se tolku pro Rusija i kontra Ukraina a SDSovci se Bugarofili sto ekspresno sakaat na ne bugariziraat.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.841
Поени од реакции
17.067
Северџаните се Будат :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom