Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.410
@Shakespear Дај бе кажи колку те плаќа Путлер, жими се ти највеќе му го крена рејтингот у Македонија.
Автоматски споено мислење:

Еве, стигнаа ХИМАР-ите. тоа е отприлика најакото оружје што можат да им го испратат. Ајде да видиме, ќе има ли разлика некоја.
Химарот со ракети до 30 километри е исто ако не и послабо од Смреч и Ураган. Тоа веќе го имаа Украинците на рефус.

So si mislevte, lulkata na demokratijara taka bez borba ke se slozi da go otstapi ili da go deli tronot na svetot :cautious: .
Па далеку е сеуште да го отстапи тронот, пре би рекол да го подели, пошто само така може да има контрола врз ситуацијата... А и башка мора жртва некаква да падне, за да може фабриките за оружје турбо да ја разработат Америчката економија ...

Последно уредено:

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Па далеку е сеупте да го отстапи тронот, пре би рекол да го подели, пошто само така може да има контрола врз ситуацијата... А и башка мора жртва некаква да падне, за да може фабриките за оружје турбо да ја разработат Америчката економија ...
A ne, ne odi toa taka...koga imperija pagja togas ide so 9.81 m/s^2.
Putin dosta kaza pred nekoj den okolu ova....

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.410

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.823
Поени од реакции
6.415
Работите се комплицираат,место да се релаксираат.Се додава масло на огнот.По се изгледа сме се поблиску до отворен конфликт меѓу НАТО и Русија за жал.После тоа светов ќе биде непрепознатлив,за жал.
А ти што очекуваше? Дека ќе ја тапшаат по рамо? Дека ќе речат, е добро де Русија е тоа, свикнати сме на нејзините блјувотини па ќе и чутиме. Кој сака војна, тој ќе си ја добие. Ова нема да е свет во кој монголоидот со куропушечки усти го држи светот тоталитарно под страв со децении. Посебно не Европа.

Опасно е кога си игра со Европа. Опасно е кога и посакува распад. Тие таму во Азија можи ршум ги прави. Ама кога се натега со Европа, историски гледано, секогаш губи.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Тоа не чини ни за Русија.
Путин милион пати ги има условено како "западни партнери" и на крај до гз им дојдоа, ваљда мислеа дека руските ресурси(Сибир и повлекувањето на мразот) ќе ја одложат пропаста на САД. Сега кога е се ова евидентно следи војна на Западот против сите кои се побуниле на истиот. Наредните пар години ќе започне затоа што ако САД се помират со тоа да не влегуваат во војна пропаѓаат моментално. Страшна корупција е во прашање, нема теорија тоа да се среди. Трошоците само на администрација се преки сто илјади милијарди години годишно.
Биче рата, и тоа паклен.

А ти што очекуваше? Дека ќе ја тапшаат по рамо? Дека ќе речат, е добро де Русија е тоа, свикнати сме на нејзините блјувотини па ќе и чутиме. Кој сака војна, тој ќе си ја добие. Ова нема да е свет во кој монголоидот со куропушечки усти го држи светот тоталитарно под страв со децении. Посебно не Европа.
Оди расправај се на драга кајгана, не ти е местото овде оти не ги разбираш работите, не се бламирај.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.823
Поени од реакции
6.415
Готово луѓе. САД И ЕВРОПА пропаднаа. Азија победи. Крај, гасете се.

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.101
Поени од реакции
1.690

Опасно е кога си игра со Европа. Опасно е кога и посакува распад. Тие таму во Азија можи ршум ги прави. Ама кога се натега со Европа, историски гледано, секогаш губи.
уште ти фалеше на темава

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.823
Поени од реакции
6.415
Русија ти е земја која историски урла против Европа. Потоа кога ќе свати дека се што и останува се азиските степи и блиските врски со туркијски и монголски народи, најчесто на власт носи лик кој очајно ја копира Европа, и го лижи меѓунежјето, и аналниот предел.
Петар буквално го градел Петербург да личи на европски град, какво подлизување. Ко грујчо будимпештански со, кхм, метрополата.

Русија е земја со машко општество. Тоа ви го продава барем, место кај што еден лик е главен заради таквото, предодреден од господа.
Исто е земја со најголем број на машки самоубиства на светот на годишно ниво. Оваа вистина, ви бива премолчена.

Член од
26 декември 2020
Мислења
119
Поени од реакции
268

Општо е позната храброст на европејците во 2022 и е на завидно ниво.
Не се слуги на САД и прават тоа што мислат дека треба не што САД ќе каже.
А посебно би се истакнале во војна, дефинитивно резервисти ќе бидат најголем адут на Европа.
Тебе и на шекспир ви плаќам пат во Катар на светско, верувам дека нема да издржите и ќе ве гледаме на електрична столица.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.311

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
od pred tri meseca se priprema sARM misija vo Litvanija, svoevremeno mislev deka e ushte edno perenje pari. So toa shto Litvancite go izoliraa Kaliningrad se spojuvaat tochkite
Ke bidat nashite topovsko meso kako eftina potroshna sila
ne mi se dopagaat nastanive, a i site oficeri i shtabni lica namalija so WeAreNATO hashtagovi na fb
samo Bukake za Slavjanka
Ke protestirame be cel narod ke ae krene za da ne odat nasive

Neka ne gi prakjaat u Litvanija, neka ne igra Slavjanka kurot, da ne bapnat Kinzal so mal nuklearen potencijal vrz Kaleto, pa da gi snema Centar, Cair, Butel i Karpos 2..

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.779
Химарот со ракети до 30 километри е исто ако не и послабо од Смреч и Ураган. Тоа веќе го имаа Украинците на рефус.
Во воена технологија не се разбирам многу-многу (за разлика од повеќемина тука), ама мислам дека имаат поголем домет од 30. Накај 70.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.596
Поени од реакции
3.855

Guverner Luganska, regiona na istoku Ukrajine, saopštio je jutros da se preostali branioci Severodonjecka moraju povući iz tog ključnog grada.
Besmisleno je ostati na pozicijama koje su razbijene na komade samo da bi ostali“, rekao je Sergej Hajdai ukrajinskoj televiziji.

"Nažalost, moramo da sklonimo našu vojsku iz Severodonjecka, ostalo nema smisla. Broj mrtvih raste", objavio je Hajdaj jutros na Telegramu i dodao da je 90 odsto kuća u Severodonjecku uništeno ili teško oštećeno.

Зошто мислат Украинциве дека со другите градови Источно од Днепар ќе биде поразлично ? Секој ден како одовлекуваат да седнат на маса и да се договорат со Русите ќе им бидат значително ослабени позициите, оти не е будала Путин и Русија да остапуваат нешто ефтино за што веќе скапо платиле предходно

Единствено може да се јачаат против Русија со вакви потези атентати убивајки поединци „соработници“ на Русите

Член од
23 јуни 2015
Мислења
200
Поени од реакции
362
Според руски извори наводно повеќе од 800 припадници на ВСУ се предале јужно од Лисичанск. Ситуацијата таму е баш лоша за нив, и да одлучат да се повлечат од самиот град , едиствено би можеле преку Северск тоа да го направат бидејќи автопатот према Бахмут е отсечен. Дури и преку Северск би можеле да бидат изложени на напади при повеклување.

Kajgana Shop

На врв Bottom