Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Неможам овој Рикич да го сварам ама сериозно. Толку е пипав во рацете што те доведува до лудило кога ќе почне да се плетка со топката. Исто така мислам дека Немања претера со шутот за 3 ка.
Но идеме понатака во серијата, уште имаме предност на домашен терен и во вторник мора да се искористи тоа. Не е време за критики сега, но сериозно ќе треба да се спреми екипата за АБА лига наредна сезона, за да не испаднеме одма.

Член од
13 јули 2021
Мислења
100
Поени од реакции
523
Не ми е јасен Дејвис, откако Кесар му закуца мислев дека ќе се изнервира и уште повише ќе се мотивира, а он за неколку напади кога имаше шанса да му врати со закуцување се уплаши од Кесар и промаши положување. Падна процентот на шут вчера поготово од слободни и да не се повредеше Меќич вероватно ќе победевме. Било како да е тука сме и кога иде и кога не иде, Утре сите во сала!

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Честито 9 та титула, се надевам ќе се одработи квалитетно летово и ќе бидеме конкурентни во АБА лига и секако двојна титула во Македонија. Поздрав до сите!

IMG-4bf0aa847c8a9ed694de3743a3f4c180-V.jpg

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.108
Поени од реакции
3.858
Честито нова титула!!! :cool: Не се ни очекуваше ништо друго освен тоа. :icon_mrgr:

Член од
19 февруари 2013
Мислења
73
Поени од реакции
145
Добро утро шампиони! Да ми кажеше некој дека ќе дојдеме на праг на двоцифрен број титули пред 10 години, немаше да го сметам за читав. Сосема заслужена титула од А до Ш, пуштивме корења, всадивме победнички менталитет, и сите пропратни ствари. Околу екипата за наредна сезона, да се избрка работата со време. По секоја цена да се задржат Даме и Војо, екипата да се гради на нив, своевремено како врз Станко и Тошо. Од останативе во тимот, кога би се прашувал ја би ги потпишал Адем дефинитивно, благодарен момак и знае да изврши дадена задача, Ајви сигурно како Бек ап плеј, многу потенцијал има дечкото, од високите Милошевиќ, лидерски тип, искусен и дефинитивно после сезонава и пристапот во финалето доби кредит, и максимално би го задржал Боки, како втор или евентуално трета опција.
Со екстра плеј, прецизно високо крило и горила во рекет потпишувам добро претставување во Аба, и прошетка во Мк.На останатите од тимот треба да им се заблагодари управа. Кога станува збор за Ацика на клупа, добар е со цел Аеродром, има мир у куќа, да е толкав квалитет за Аба не е, али со добра прича би се одржал е мое мислење. До смрт со МЗТ Скопје!

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Нов искусен плеј во МЗТ Скопје.
Николов аут, се враќа во Турција.
Искрено криво ми е што Николов си оди, многу потенцијал има во тој играч, башка што е Македонец.

Screenshot_20220709-143115_Instagram.jpg

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Нов искусен плеј во МЗТ Скопје.
Николов аут, се враќа во Турција.
Искрено криво ми е што Николов си оди, многу потенцијал има во тој играч, башка што е Македонец.

Прегледај го приврзокот 338017
каков потенцијал има у николов? уште ли е млад и надежен на 25 години?
заминувањето на николов е второ појачање за мзт после заминувањето на рикиќ.
нек им е со среќа и што подалеку од мзт. не ни требаат татини мазички.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
каков потенцијал има у николов? уште ли е млад и надежен на 25 години?
заминувањето на николов е второ појачање за мзт после заминувањето на рикиќ.
нек им е со среќа и што подалеку од мзт. не ни требаат татини мазички.
Николов ако продолжи да работи правилно и се развива ќе биде и предводник на репрезентацијата.
Ќе го бараме догодина...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Кај ќе го бараме бе другар, ниту е шутер, ниту игра добра одбрана, ниту знае да разигра. Некој километар посеверно на негова возраст се МВП во НБА, кај нас имал многу потенцијал. Со неговата висина има потенцијал за јуниор лига. Излистан е за 185, ама сум го видел неколку пати, тешко да е над 180.

Последно уредено:
Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Кај ќе го бараме бе другар, ниту е шутер, ниту игра добра одбрана, ниту знае да разигра. Некој километар посеверно на негова возраст се МВП во НБА, кај нас имал многу потенцијал. Со неговата висина има потенцијал за јуниор лига. Излистан е за 185, ама сум го видел неколку пати, тешко да е над 180.
Едно е да не го сакаш, друго е да бидеш реален. Не ми споредувај Србија и Македонија, соседите се 100 години напред во кошарка. Николов има и шут, добро пренесува топка, разигрува, солидни влезови прави и итн. Со добра работа јас ти гарантирам дека има талент да биде носител на репрезентација. Ако така гледаш како што гледаш тогаш зошто уште се во МЗТ Робев, Крстевски, Мекич? Иако Мекич го почитувам затоа што игра со срце за МЗТ.
Инаку Николов е висок 187 цм.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
За висината кажувам дека не е точна. За потенцијал, ниту еден од тие кои си ги набројал нема потенцијал. Од играчите во Македонија во моментов само Димитриевиќ и Јакимовски имаат потенцијал. И Симиќ висина.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
За висината кажувам дека не е точна. За потенцијал, ниту еден од тие кои си ги набројал нема потенцијал. Од играчите во Македонија во моментов само Димитриевиќ и Јакимовски имаат потенцијал. И Симиќ висина.
Епа ако не да земеме 10 странци во тим и да играме ?
Јас цело време ти кажувам од тоа што Македонија го поседува, Николов е меѓу најдобрите, а со работа плус ќе биде и најдобар.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
затоа репрезентацијата е таму кај шо е.
најслабата генерација во историјата на македонија.
и пак не е најбоље, нено, магдевски, па дури и курчо и младеновиќ на триесе и кусур години се боље од шиљо.
за каков лидер збориш поред нено, јакимовски, па и мекиќ и магде у секое време ќе бидат полидери од ова размазено татино мазиче.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
затоа репрезентацијата е таму кај шо е.
најслабата генерација во историјата на македонија.
и пак не е најбоље, нено, магдевски, па дури и курчо и младеновиќ на триесе и кусур години се боље од шиљо.
за каков лидер збориш поред нено, јакимовски, па и мекиќ и магде у секое време ќе бидат полидери од ова размазено татино мазиче.
Од овие што си ги набројал пола несакаат да играат за МКД, Мекич неможе да биде подобар никогаш иако го поштувам, само Магдески е моментално подобар.

Kajgana Shop

На врв Bottom