- Член од
- 1 ноември 2005
- Мислења
- 2.142
- Поени од реакции
- 1.256
Ne te razbrav. Shto ima vrska lepcheto so Mickovski ?.А, не се откажале. Имаа пауза од Украина, поради протестот на Мицко. Тоа е со поголем приоритет, од таму им е лебот.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne te razbrav. Shto ima vrska lepcheto so Mickovski ?.А, не се откажале. Имаа пауза од Украина, поради протестот на Мицко. Тоа е со поголем приоритет, од таму им е лебот.
За ова знаеме дека извршителите се slavs или граѓани на “нашата земја” од едно опШество за сите?!
... или како Багдад 2003-та?ne samo sto treba grub da e nego sekoja cest sto se dodrzaa da ne sramnat nekoj grad na sever so zemja. na pocetok da go sramnea lviv so zemja ama da go napravea ko dresden u 44ta i da im kazea varshava e sledna sega se ke bese zavrseno. relano rusite uste se nezni.
Сам си крив кога гледаш РТЛ и Н24. Од секогаш имало разни позиции во јавноста.
Ke cekame denovive potvrdaКолку вистина има во ова ?
![]()
Источни Фронт
Руска морнарица погодила је штаб Оружаних снага Украјине у Дњепропетровској области Ракетирање је изведено крстарећим пројектилима "Калибар" из Црног мора. Командно место са 50 генерала и официра наводно је потпуно уништено.t.me
Пошто те бива во економија, штом фрлаш бројка од 1500 милијарди можеш да дадеш опис малку дали е номинален или паритет за куповна моќ. Според твојта филозофија и логика од големината на економијата, 30те милијарди за обнова вајда ги сметаш за многу ограмна сума која нема да стигне зашто ќе треба да купуваат градежен материјал од УСА и да даваат УСА плати, пошто оваа економија од 1 500 милијарди знаеш како се пресметува.За економија која вреди 1500 милјарди долари тоа е многу, затоа што нема да бидат само тие трошоци.
Сетне гледам многу се дрка на тоа колку заработила Русија од почетокот на војната на 24 февруари.
Најголем дел од тие пари се заробени во западни банки. Впрочем затоа Русија го воведе тоа фамозно плаќање во Рубљи. Плаќањето е во девизи, но директно во руски банки за да не им бидат замрзнати.
Нема со Мицковски, ама има со власта.Ne te razbrav. Shto ima vrska lepcheto so Mickovski ?.![]()
Пошто те бива во економија, штом фрлаш бројка од 1500 милијарди можеш да дадеш опис малку дали е номинален или паритет за куповна моќ. Според твојта филозофија и логика од големината на економијата, 30те милијарди за обнова вајда ги сметаш за многу ограмна сума која нема да стигне зашто ќе треба да купуваат градежен материјал од УСА и да даваат УСА плати, пошто оваа економија од 1 500 милијарди знаеш како се пресметува.
Како сакаш врти сучи 3% од гдп му е. Еве да земиме во рубљи (65 билијарди по наше или трилиони по американски) да пресметуваме ГДП, пак е 3%.
Што можат да направат за тие пари не знам.
И очигледно стаса предупредувањето до Казахстан и Белорусија. Ова е таа убајна да си со Русија.
Putin ‘threatens action’ against ex-Soviet states if they defy Russia
Vladimir Putin has issued a thinly-veiled threat to former Soviet Union countries – warning they could share the same fate as Ukraine for defying Russia.
ЕУ од сега почнале да трошат од залихите за на зима пошто Газпром ги намали испораките. Ако продолжи вака работата до зима ќе немаат никакви залихи и русија ќе игра пинг понг со континентов.
![]()
Европа почна да троши од складираниот гас за во зима
Намалувањето на испораките на природен гас од Русија ја принуди Европа да ги користи резервите подготвени за претстојната зимска сезона, пишува Блумберг. Како што се наведува, падот на испораките ги погодил Франција, Италија, Австрија и Германија поради одлуката на Гаспром да ја прекине работата...denar.mk