Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.330
Поени од реакции
34.942
Imate info za etnickata pripadnost na drzavjanive?
Cisto kolku da mi se potvrdi sumjata ne za drugo :coffee:
Не кажаа такви работи, но веројатно ги имаат податоците што знаат од која држава се (од лични документи веројатно).
Шпекулирам се разбира, но мислам дека е тека.

Инаку, сметај го сомнежот за потврден. Теоретски е можно да има некој македонски професионалец заглавен за пари, ама такви сигурно не се многу, не повеќе од да можат да се избројат на една рака.
Автоматски споено мислење:

Мене ме интересира кој е рускиот крајниот рок за повлекување на НАТО на статусот од 1997, дали има некој инфо околу ова. Ако не отстапат овие неолибераливе тогаш следи голема војна, по која на русите апетитите им се 1968. Кога ќе види човек дека не трошат многу ресурси русите у Украина и полека ги газат, ова е како да чекаат да измине некој рок. Да не зборам за употреба на постара воена техника релативно земено, нормално заради претпазливост. Најверојатно ја гледаат Украина како замка да увлечат што е можно повеќе современа воена техника.
Нема рок за тоа, всушност тоа е само максималистички почетен став кој реално нема шанси да се оствари.
САД ја направија целата работа затоа што реално не губат ништо (минус ризикот нуклеарна војна), а потенцијално може да добијат многу. Веќе добија, работа и големи пари за воената индустрија (MIC).

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Кој блам,Кокошенко кажал од севернава загинале 21. :pos: Толку се бедни во пропаганда,ни северна Кореја не им е равна. Животен сон им е да имаат пропаганда како Америве,ама не ги бива бе,дрва се..Дрва.
Шах мат Путин.

STRASNA, STRASNA propaganda imaat amerite... koga gi gledam ovie umovi i braniteli od ju es of ej serka me faka, a pazi ziveam u nivna teritorija pozadi brda, dolini i okeani.... mozam da zamislam kako im e na putler i kompanija, garant proliv imaat sekoj den i se molat vakvi umovi da ne ispaniraat nekoja specijalna operacija...

eve generalov ovde koj znae sto misli...

1655542217281.png

ovie ke ratuvaat, slava ukraini... amerika i engleska...
1655542273821.png

specijalnoto oruzje spremno od usa... odlicna kamuflaza, slusam dobro e podmackano so lubrikantive sponzorirani od kurton revolcijata u mkd..
1655542329946.png

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
345
Поени од реакции
404
САД ја направија целата работа затоа што реално не губат ништо (минус ризикот нуклеарна војна), а потенцијално може да добијат многу. Веќе добија, работа и големи пари за воената индустрија (MIC).
Трамп изјави дека Америка имала могу пари акции вложено во Украина за така лесно да ја дадат

Член од
3 јули 2016
Мислења
197
Поени од реакции
611
Mu se smeevme na Trump koga vikashe ”fake news media”. Bukvalno na nishto nemozhe da veruvash vekje.

Inaku teshko na tie sho se zarobeni od rusite, kojznae kakvo peglanje im davaat. Zaebi sho izigravaat svetci, se znae sho znachi da si zarobenik vo Rusija.

Sigurno gi pushtaat so Demogorgon nekoj da se borat. :icon_lol:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.971
Поени од реакции
11.272
Нов еуфемизам излезе.

За среќа па они не се банана држава како “некои” :rolleyes:
Па така тие “волонтери”,”борци за човекови права” и ”rebels” таму ќе ги ословуваат со вистинските термини како:терористи, платеници и злосторници!
А да… и ќе си добијат се што им следува!

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.194
Поени од реакции
9.708
Нема рок за тоа, всушност тоа е само максималистички почетен став кој реално нема шанси да се оствари.
Им пропадна сонот, за NWO и ги боли многу тоа, ма да не е ова директната причина за тоа, ова сега што се случува е потврда за тоа. Ги боли нив фактот што не се веќе хегемон на оваа кугла.
Иначе у моментот кога на пацификот ќе треба со кинезите да се расправаат све станува можно.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.427
Поени од реакции
7.125

Интересни интервјуа со заробениве амери. По нивниве изјави, делува ко да владее тотален хаос во украинската армија, не се знае кој пие, а кој плаќа.
Нормално, никој од странциве што се заробени не убивал, војувал, сите компири љупеле.
Иначе мора да се пофали новинаров за професионалноста во интервјуата, ако се земе во предвид какви се неговите ставови и колку влече на руска страна.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Tи бе другар, не можеш да препознаеш иронија и сарказам дури и од небо да ти падне на глава тег од 16 тона со натпис „сарказам и иронија“.

Поголем релативизатор од тебе на форумов нема. Стварно си цар :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.330
Поени од реакции
34.942
За среќа па они не се банана држава како “некои” :rolleyes:
Па така тие “волонтери”,”борци за човекови права” и ”rebels” таму ќе ги ословуваат со вистинските термини како:терористи, платеници и злосторници!
А да… и ќе си добијат се што им следува!
Русија не можат да си дозволат да не ги казнат според пресуда... Никој нема да ги разбера озбилно ако не го направат тоа според пресуденото. Теоретски, само теоретски... Доживотен затвор во некој гулаг на Сибир. Ќе си пукаат во нога РФ ако не направат така.

Иначе у моментот кога на пацификот ќе треба со кинезите да се расправаат све станува можно.
Не се плашат воено од Кина, барем не во моментов. Всушност само Русија (и Сармат со пријателите) можат воено да ги загрозат уништат. Но пошто Русија не се самубиствена држава, тоа од што реално се плашат се дедоларизација и губење на доларот на статусот на петровалута. Тоа се обидуваат да го одложат со ваквите потези. Еве го Бајден на бацирака во Саудијска Арабија (додека неговите во Вашингтон го саботираат со ставање на натпис „Кашоги пат“ на саудијската амбасада).

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.754
Поени од реакции
6.173
Malku da se nasmeeme vo tmurna tema

Ovoj edniov mecka java, drugiot od skali paga... Edniov Mig vozi, drugiot od tocak paga....

Jebote zivot...

Ovoj gi prosol site kursevi za samodoverba...

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256

Прегледај го приврзокот 335697
A shto pravime so Zelenski ...Jelenski...Helenski ili Greenski.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.112
Поени од реакции
13.439

Ishallah кај и да е контраофанзива почиње хабибиња :kuracc:

Последно уредено:

Kajgana Shop