- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.781
- Поени од реакции
- 5.052
Преку ЕТФ побарај шорт или инверзини етф. Понекогаш ги пишува како беар етфОва е многу напредно мислење за мене. Како вложуваш на инверзни позиции.
Преку ЕТФ побарај шорт или инверзини етф. Понекогаш ги пишува како беар етфОва е многу напредно мислење за мене. Како вложуваш на инверзни позиции.
Плус па ако се само толку во минус по трансакциските и брокерските трошоци - уште поубаво!Релативно ако сте во добивка, во -4% или -10% при овие падови имате одлични резултати.
Обратно ќе да е, ако качат 75бп ќе продолжи да паѓа.Ако ги качат каматните стапки за 75 основни поени најверојатно ќе има рали. Но ако ги качат само 50 основни поени тогаш најверојатно пазарот ќе продолжи да паѓа.
Абе затоа ќе си купуваш цело време по троа, и некогаш ќе каснеш удина, другиот пат троа сланинка, на крај меленоВидјет чемо...
Сеа добро е што некои фирми шо се сосема солидни се продаваат за цена која е пониска од она што се вика вредност... Е сеа мајсторлукпт е да ги фатиш на ботом да измолзиш добро. Јас признавам тоа не знам да го правам ниту не знам колку ќе е ботом.
Quadwitching Jun17Imajte predvid deka ovoj petok e quadwitching. SPX voobicaeno pokazuva slabost nekolku dena pred i vo petokot, so brz recovery sedmicata posle. Zgodno za trejdanja na kratok rok ili za vlez vo kompanii kade se ceka poniska cena.
*Pregled na quadwitching denovite vo izminatite 2 godini
Прегледај го приврзокот 325448
... a dobivam bravo sto sum prodal BABA so 10% kjar pred da otide uste nagore.....
Ako ovoj del se odnesuva na mene, Bravoto bese iskreno Bravo, a ne "Bravo"Bravo za $BABA