Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Pred nekoja godina imase drugi vizii pa vidovme kako toa zavrsi, vsusnost ne zavrsi, se uste trae blagodarenie na negovite sareni vizii.

Moze i da legni do grobot ako saka, duri ne si plati za grevovite sto gi napravi mi e totalno nebitno pred koj grob legnuva ili se poklonuva.
Многу ме интересира за кој грев збориш? За тоа шо беше со шарените? Ти дете на Грујо си?

Таму нема лево. Имаш паразити и радикалци. Ништо не зема од таму.

Имаат крило кое не го сака Мицко, тоа е лево крило на ДПМНЕ

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Moze i da legni do grobot ako saka, duri ne si plati za grevovite sto gi napravi mi e totalno nebitno pred koj grob legnuva ili se poklonuva.
Никој за ништо не плаќа во моментов ако не му ја положиме сметката. А дугачка сметка е и само се должи. И од ова произлезе да ни се сере кој стигне на глава и да не множи со нула.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Вие си знаете.
Без Апасиев нема влада.
Без влада обединување на сдс и дпне плус дуи
Избори повторно
Апасиев прај влада со кој си сака.
Соцјализам. Бришење на сдс и дпне со сите други албански партии.
Левица единствена у собрание.
Карма из а бич.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Вие си знаете.
Без Апасиев нема влада.
Избори повторно
Карма из а бич.
Ајде шетај.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.534
Поени од реакции
24.342
Многу ме интересира за кој грев збориш? За тоа шо беше со шарените? Ти дете на Грујо си?
Jas sum dete na tatko mi :toe: .
Ti apasievo dete si?
Mal grev e toa? Svesen si kolku steta napravite, istata taa steta od koja sega navodno ke ne spasuvate? Svesen si kolku toa moronski izgleda. Izgleda ne si pa ke ti dolovam kako toa na nekoj random covek mu izgleda. Izgleda isto kako Zaev sega da izlezi i da reci ke se borime protiv stetniot prespanski dogovor, imeto ke go vratime itn itn, mnogu gluposti napravija, da ne gi brojam site sega dolga listata ke bidi. Bitno me sfati kolku moronski izgleda.
A da pokraj toa i vo specijalnoto sudstvo ucestvuvase. I za toa sakas da ti crtam kolkav grev ima na dusata ili nema potreba.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Jas sum dete na tatko mi :toe: .
Ti apasievo dete si?
Mal grev e toa? Svesen si kolku steta napravite, istata taa steta od koja sega navodno ke ne spasuvate? Svesen si kolku toa moronski izgleda. Izgleda ne si pa ke ti dolovam kako toa na nekoj random covek mu izgleda. Izgleda isto kako Zaev sega da izlezi i da reci ke se borime protiv stetniot prespanski dogovor, imeto ke go vratime itn itn, mnogu gluposti napravija, da ne gi brojam site sega dolga listata ke bidi. Bitno me sfati kolku moronski izgleda.
A da pokraj toa i vo specijalnoto sudstvo ucestvuvase. I za toa sakas da ti crtam kolkav grev ima na dusata ili nema potreba.
Опозицијата има само една улога да ја урне власта.
Он е правник и рани фамилија од тоа. Најдобар правник.
Долг е патот на борбата во која во меѓувреме треба да живееме а не да преживуваме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.534
Поени од реакции
24.342
Никој за ништо не плаќа во моментов ако не му ја положиме сметката. А дугачка сметка е и само се должи. И од ова произлезе да ни се сере кој стигне на глава и да не множи со нула.
Od negde treba da se pocni. Apasiev i ostala sarena bagra mi se logicni kandidati niv prvo da im stigni smetkata za naplata.
Ti ne mislis taka?
Автоматски споено мислење:

Опозицијата има само една улога да ја урне власта.
Он е правник и рани фамилија од тоа. Најдобар правник.
Долг е патот на борбата во која во меѓувреме треба да живееме а не да преживуваме.
Ako bese najdobar pravnik sto kur barase vo specijalnoto sudstvo? Ne znaese deka e protivustavno. Ebati pravnikot koj toa ne go znae.
I kurvite ranat familija od kurvanje pa sto so toa. Pomalce kurvi gi pravi isto kako Apasiev sto go pravi pomal rusac na drzaven poredok. Vo najmala raka trebase da zavrsi kako i tie sto vlegoja i krsea niz sobranie, ako ne i mnogu poloso. Ajde ima vreme, da ne gubime nadez .
Kako rece karmata e kucka.

Последно уредено:
Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Имаат крило кое не го сака Мицко, тоа е лево крило на ДПМНЕ
Лев си целиот.

Od negde treba da se pocni. Apasiev i ostala sarena bagra mi se logicni kandidati niv prvo da im stigni smetkata za naplata.
Ti ne mislis taka?
Од каде и да се почне нема да се згреши. А почна ли еднаш запирање нема тоа да им биде јасно.
Затоа изиграваат лево крило десно ноџе ама за тоа што е сторено има писание.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.534
Поени од реакции
24.342
Од каде и да се почне нема да се згреши. А почна ли еднаш запирање нема тоа да им биде јасно.
Затоа изиграваат лево крило десно ноџе ама за тоа што е сторено има писание.
Ako me prasuvas mene ubedlivo najgolemi krvnici vo ponovata istorija se tie, sarenite kurtoni denes pretoceni vo blagonadezni levicari na celo so Apasiev. Ako se pocnuva, prvo od niv jas bi da se pocni i milost nula.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Ako me prasuvas mene ubedlivo najgolemi krvnici vo ponovata istorija se tie, sarenite kurtoni denes pretoceni vo blagonadezni levicari na celo so Apasiev. Ako se pocnuva, prvo od niv jas bi da se pocni i milost nula.
Ама левото крило на организацијата? Така се ословуваат, а тоа лево крило на ВМРО ќе ги заколеше како кокошки за тоа што го сторија.

Капислата да опали тоа фали да не биде фалц.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.977
Поени од реакции
41.369
БУДАЛА чоек се напнал да прави социјализам наместо да се грсти со пари од народов кој како роб им дава дава дава... До сега можеше 10 јахти да му купат и дватриесе алфи али шта чеш БУДАЛА чоек.
Само во Скопје има милион фирми од ИТ сектор кои иако доаѓаат тука за ефтина работа сила, даваат огромни плати во споредба со било која Македонска фирма. Дали ти мислиш дека тие туку така би биле префрлени на државата, и дека целиот тој сектор што до сеа земал по 1500-2000 евра во просек плата би работел во државна фирма за 25.000 денари?

Не знам зашто некој уште во 2022 година пробува да наметне социјализам, кога имаш милион примери низ светот дека тоа не функционира. Не функционирало до сеа во изминативе 100 години, зашто од сега па натаму да си функционира. Не сакам јас државата мене да ми мисли за тоа како ќе живеам, доволно сум свесен и здрав да можам да си заработам сам, и парите да си ги трошам јас како сакам. Идеално опшество би било кога владата ќе биде со многу мали ингеренции и кога нема да се меша во пазарот

Трето, тие сите "социјалисти" што се "грижат" и "работат" за народот, сите знаеме во еден куп примери од историјата како си се богателе на грбот на народот, и како на крај завршиле.

А си ја има мувата на капата, зашто заедно со Заев еден до друг си фрлаа боја врз сите институции, и е директен виновник за неговото доаѓање на власт, ако он сеа кажува, ние бевме радикалното крило, сите настрана не гледаа. Тие филмови нека ви ги продава вас у штаб, додека ве лаже дека ќе ја врати Југославија.

Вие си знаете.
Без Апасиев нема влада.
Избори повторно
Карма из а бич.
Ова што го кажуваш е тоталитарен режим и диктатура, а против еден таков нели се боревте. Од каде сега ова пак режим да правите?

Kajgana Shop

На врв Bottom