Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.536
Поени од реакции
24.346
Знаете шо ги чека у влада и собрание тие таму осим двајцава будали? Јавно на плоштад ќе си ги кажуваат казните пред вас, да пред сите вас. Тоа да знаете. Кармата е заебана работа но им помага само на добрите луѓе.
Super. Jas sum za.
Ama da se pocni od Apasiev,toj prv neka si ja kazi kaznata.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Декстер твојата лакомост и завист ќе ја наградиме со твоето поставување за банкар.

Super. Jas sum za.
Ama da se pocni od Apasiev,toj prv neka si ja kazi kaznata.
Апасиев е будала како шо кажав, а господ ги чува будалите.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Си ја има мувата на капата па мора да се прави будала сеа. :icon_lol:
БУДАЛА чоек се напнал да прави социјализам наместо да се грсти со пари од народов кој како роб им дава дава дава... До сега можеше 10 јахти да му купат и дватриесе алфи али шта чеш БУДАЛА чоек.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.536
Поени од реакции
24.346
Апасиев е будала како шо кажав, а господ ги чува будалите.
Ne sum nesto posebno religiozen taka da gospod neka si go cuva koga ke si go zemi, bile budali ili ne. Duri e ziv i e tuka na zemjata podpaghja pod nasa jurisdikcija. Neli na plostad pred site nas, a ne pred gospod ke si ja kazuva kaznata kako i site drugi. Taka ti rece.
Sto sega tie dvajca bi bile isklucok pred sudot na narodot. Nemaat grevovi napraveno ili sto?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.147
Поени од реакции
12.763
Декстер твојата лакомост и завист ќе ја наградиме со твоето поставување за банкар.
Гледај ти да си извежбаш банкарство со финансиите на шареноликиот режисер за да видиш колку пари собрал тој од македонскиот народ, а што дал за возврат.

Јас од моја страна знам дека никогаш ниту сум зел нешто од државата, ниту сум се ставил себеси во функција на јавен пропагандист на ниту една политичка партија, невладина организација или било какво политичко движење.

Ако навистина си желен за ловење на лакомите и зависниците од државната дојка, имаш огромен список на кој меѓу другото го имаш и шареноликиот режисер, ама мене ме нема да ме најдеш на тој список.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.536
Поени од реакции
24.346
БУДАЛА чоек се напнал да прави социјализам наместо да се грсти со пари од народов кој како роб им дава дава дава... До сега можеше 10 јахти да му купат и дватриесе алфи али шта чеш БУДАЛА чоек.
Toj ispadna teska budala i naivcina mnogu pred da stapni vo sobranie :toe: .

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Има визија одлична за Македонскиот Народ. Сака да ја поврзе историјата на ВМРО со АСНОМ и да втемели Нова Македонија со етнички граници во посредство на Русија а со Нов Социјализам.

Декстер печен си за банкар ти реков. Ќе собираш пари од сите. Можеш и да си спиеш со нив ако сакаш. На никој не ги давај, само собирај ако тоа те прави среќен. А Манчевски не е фер вака да го оцрниме после својата животна исповест. Сепак е наша крв и сепак направи дело од светски размери каде што сите слушнаа за Македонија.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Се кае пустиот. На гробот на Сандански се поклони. Јас му простив.
Но не е грев да си будала и наивен. Какви крвници има таму плачат за метак.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.147
Поени од реакции
12.763
Декстер печен си за банкар ти реков. Ќе собираш пари од сите. Можеш и да си спиеш со нив ако сакаш. На никој не ги давај, само собирај ако тоа те прави среќен. А Манчевски не е фер вака да го оцрниме после својата животна исповест. Сепак е наша крв и сепак направи дело од светски размери каде што сите слушнаа за Македонија.
Пред да именуваш банкари, повели направи рекапитулација на финансиската состојба на шареноликиот режисер и што сработил за парите кои ги има земено од македонскиот народ.

Ги има безброј луѓе кои се прославиле едно време за подоцна да завршат на буништето на историјата, Ленс Армстронг на пример едно време беше легенда на бициклизмот за денес да биде непосакувана тема на дискусија кај американските бициклисти поради допингот кој го практикуваше во текот на целата негова бициклистичка кариера.

Шареноликиот режисер не треба да биде имун на критика, особено ако земал пари од македонскиот народ за да повикува на анти-македонски уставни измени.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Пааа ако мислам на она што мислам ќе кажам дека Апасиев може, знае како, има поддршка од јаки држави и неговата визија ги задоволува сите народности во Македонија.
Е сеа не знам дали народов сака да ги остави СДСМ и ДПМНЕ или и самиот народ веќе длабоко го имаат врзано па мора да ги гласа. Но мислам дека дијаспората со чартери ќе ја надгласа администрацијата на СДС , ДПНЕ.

Декстер Господ не чува нас будалите.
Не ни треба НИКОБ обезбедување
Шарените самите по себе се топ организација која сега му дужи на Апасиев.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.147
Поени од реакции
12.763
Господ не` чува сите нас, ама не и капиталот наш, капиталот мораме самите да си го пазиме и чуваме.

Шареноликиот режисер кого ти го браниш чува не само свој капитал, туку и дел од мојот и твојот капитал кој сме го платиле во даноци. Јас лично не сум задоволен од готовиот производ на шареноликиот режисер платен со парите од моите даноци и верувам дека треба да сноси одговорност за тоа.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Пааа ако мислам на она што мислам ќе кажам дека Апасиев може, знае како, има поддршка од јаки држави и неговата визија ги задоволува сите народности во Македонија.
Е сеа не знам дали народов сака да ги остави СДСМ и ДПМНЕ или и самиот народ веќе длабоко го имаат врзано па мора да ги гласа. Но мислам дека дијаспората со чартери ќе ја надгласа администрацијата на СДС , ДПНЕ.

Апасиев знае како, но не може и нема поддршка од никој друг освен 40000 гласачи.
А неговата идеја за смрт на сдс и превземање на левото гласачко тело тешко дека ќе се оствари.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Апасиев знае како, но не може и нема поддршка од никој друг освен 40000 гласачи.
А неговата идеја за смрт на сдс и превземање на левото гласачко тело тешко дека ќе се оствари.
Попрво ќе го земе левото на Мицко , да.
Али да му го видам прво митингот да не зборам пред време.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.536
Поени од реакции
24.346
Има визија одлична за Македонскиот Народ. Сака да ја поврзе историјата на ВМРО со АСНОМ и да втемели Нова Македонија со етнички граници во посредство на Русија а со Нов Социјализам.
Pred nekoja godina imase drugi vizii pa vidovme kako toa zavrsi, vsusnost ne zavrsi, se uste trae blagodarenie na negovite sareni vizii.
Moze i da legni do grobot ako saka, duri ne si plati za grevovite sto gi napravi mi e totalno nebitno pred koj grob legnuva ili se poklonuva.

Kajgana Shop

На врв Bottom